Wat gebeurt er wanneer fibromyalgie je raakt? Ken de 8 ergste symptomen van fibromyalgie!

Je kunt vaak klagen over de pijn in je schouders, benen, rug en andere delen van het lichaam, maar wat er is gebeurd, is een idee van hoe lang de pijn duurt?

Wordt u geconfronteerd met andere ongewone en rare symptomen zoals dat? Wordt de voortgang van de dag beëindigd? Denkt u niet dat u uw toestand als vanzelfsprekend beschouwt?

Nou, fibromyalgie is een reumatische aandoening waarbij je hersenen gek worden van pijnverwerking. Versteld staan?

Bij fibromyalgie versterken uw hersenen normale pijnsignalen en ervaren ze vaak wijdverspreide pijn in het lichaam. alles wat we negeren de pijnsignalen die zich voordoen in onze dagelijkse routine.

We besteden aandacht aan onze toestand wanneer pijn en andere symptomen niet te beheersen zijn en u geen andere manier hebt om met symptomen om te gaan, behalve medicijnen en andere therapieën.

Een van de mogelijke oorzaken van fibromyalgie zijn fysiek trauma of massale psychologische stress. Fibromyalgie is een complexe aandoening. En de presentatie varieert van persoon tot persoon.

In een recent onderzoek is echter gebleken dat jongere mensen met fibromyalgie de neiging hebben een slechte kwaliteit van leven en ernstiger symptomen te hebben in vergelijking met oudere mensen met fibromyalgie.

Probeer daarom niet eens individuele abnormale symptomen die zich in uw leven voordoen uit te sluiten, omdat dit een indicatie kan zijn van iets ernstigers dan uw verwachting.

Hieronder vindt u de ergste symptomen van fibromyalgie die u in de gaten moet houden en die u moet melden bij het medische noodgeval wanneer u verergert.

1- Pijn in het vuur

Ja! Je kunt niet tegen de pijn geassocieerd met fibromyalgie. Als je steken, spelden en naalden, branderigheid, tintelingen of gemengde pijn in verschillende delen van het lichaam ervaart, kijk dan uit in de buurt van je slaapcyclus en energieniveaus omdat fibromyalgie wordt veroorzaakt door slaapstoornissen.

Het interessante feit over de pijn van fibromyalgie is dat pijn optreedt zonder duidelijke reden. Sommige mensen kunnen last krijgen van pijn die stijgt als het weer verandert, terwijl een andere groep mensen meldt dat pijn op zijn hoogtepunt is wanneer ze psychische stress of emoties ondergaan.

In het Journal of Rheumatology werd zelfs gemeld dat mensen met fibromyalgie 11 tot 18 punten hebben.

Pijn kan worden gevoeld in uw sleutelbeenderen, ellebogen, bovenborst, bovenrug, achterkant van de nek, bovenrug en bovenste en middelste delen van de bil als gevolg van fibromyalgie.

De meeste mensen meldden echter ook dat de pijn opnieuw verschijnt telkens wanneer een trigger-stimulatie toeslaat.

2- Zich uitgeput en opgewonden voelen

Je hebt een hectische dag op je werk gehad en je hebt echt een half uur power dutje nodig om een ​​beslissing te laden. Je voelt je extreem laag, doof en zwak. Waarom gebeurt dit?

Ook al heb je een dutje gedaan, maar toch is er niets veranderd en heb je lage energieniveaus. De reden voor deze aandoening kan fibromyalgie zijn!

Zoals u weet dat pijn het belangrijkste symptoom van fibromyalgie is, kunt u ‘s nachts slaapstoornissen hebben als gevolg van pijn.

Als de kwaliteit van de slaap in het gedrang komt, wordt al zijn biologische klok aangetast en ten slotte brengt het zijn functionele activiteiten in gevaar.

3- tactiele gevoeligheid

fibromyalgie en tactiele gevoeligheid

Dit symptoom is de absolute indicatie dat er iets mis is met u. Gevoeligheid voor aanraking is niet gebruikelijk   in alle omstandigheden, maar voor mensen met fibromyalgie is deze aandoening niet nieuw.

Hyperesthesie en hyperalgesie: twee soorten   pulsatiegevoeligheden gevonden bij mensen met fibromyalgie   .

Als u te gevoelig wordt voor sensorische input, staat deze aandoening bekend als hyperesthesie en als uw pijnsensaties toenemen als gevolg van sensorische input, wordt deze aandoening hyperalgesie genoemd.

In ernstige gevallen kunt u zowel hyperesthesie als hyperalgesie ervaren, maar de intensiteit kan variëren.

Gevoeligheid 4- Geur

Vanwege de gevoeligheid voor aanraking kan de gevoeligheid van de geur zich ontwikkelen. Omdat fibromyalgie de indicatie is van energiecrises en gevoeliger voor aanraking, geluid en geluid, zou het een probleem zijn voor uw hersenen om de signalen van geluid te verwerken.

Anticonvulsieve medicatie tegen gabapentine (Neurontin) kan echter helpen bij het verminderen van de gevoeligheden. Praat met uw arts en neem dan een medicijn!

5- Overvloedig zweten

Na inspanning en andere zware trainingen is overmatig zweten echter acceptabel, maar   als u zwaar zweet tijdens het uitvoeren van dagelijkse activiteiten   , moet u dit zeer serieus nemen.

Het moet niet worden verward met koorts, omdat het gebeurt vanwege autonome disfunctie. Overmatig zweten helpt niet om je lichaamstemperatuur te handhaven.

Als de temperatuur van je lichaam niet onder controle is, kan dit gevaarlijker zijn voor het leven. Breng daarom wat levensstijlveranderingen aan en blijf koel en droog om uw thermoregulatie te behouden!

Angst en depressie 6-

Eén op de drie in onze samenleving lijdt echter minstens één keer in hun leven aan angst en depressie.

Het Journal of Pain publiceerde een studie in 2015 en ontdekte dat patiënten met fibromyalgie vaker een verhoogd risico lopen op depressie en angst, en mensen die worstelen met depressie hebben een verhoogd risico op het ontwikkelen van fibromyalgie.

Patiënten die lijden aan angst en depressie hebben de perceptie van chronische pijn verbeterd. Om deze reden kunnen psychische aandoeningen bijdragen aan de ontwikkeling van fibromyalgie.

7 – Chronische hoofdpijn

Wanneer u overmatige stress neemt, zijn de nek, bovenlichaamsspieren en schouders gespannen en gespannen. Als gevolg hiervan zal het leiden tot migraine of hoofdpijn.

Als het aanhoudende hoofdpijn is, ga dan onmiddellijk naar een controle, omdat het ook het waarschuwingssignaal kan zijn.

8- Het spijsverteringsstelsel van de maag

Samen met de bovengenoemde symptomen, als uw spijsverteringsstelsel hinderlijk is, is dit vanwege fibromyalgie.

U kunt ook buikpijn ervaren. Je kunt ook krampen, diarree en constipatie vinden. In feite wordt bij veel patiënten met het prikkelbare darm syndroom (IBS) zelden de diagnose fibromyalgie gesteld.

Als het spijsverteringsongemak niet herstelt, zelfs na het verlaten van drankjes en ander vet voedsel, kan fibromyalgie de link zijn voor spijsverteringsproblemen.

Het ergste en het eerste symptoom van fibromyalgie is ongetwijfeld pijn, maar de symptomen zijn niet beperkt. Algemener uw pijn, hoe slechter de symptomen die u zult tegenkomen.

Hoe u de symptomen verzamelt en hoe vroeg u  de behandeling krijgt, is echter belangrijk in uw voortgang   .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *