Waarschuwing! Stop met het doen van deze 16 dingen als je fibromyalgie hebt

Dit verhaal is gebaseerd op een artikel dat ik heb gelezen met de titel ’30 dingen om te stoppen met het zelf te doen. Zoals ik las, kon ik het niet helpen, maar bedenken hoe waar zoveel van hen zijn en dat sommige van hen bijzonder geschikt zijn voor mensen die lijden aan fibromyalgie, chronisch vermoeidheidssyndroom en anderen. slopende omstandigheden.

Hier zijn 16 dingen die volgens mij degenen met fibromyalgie moeten stoppen met doen:

1. Stop met het plaatsen van uw eigen behoeften op de achtergrondbrander. 

Als je een soort chronische invaliderende aandoening hebt, moet je je eigen behoeften stellen. Zelfs als u de gezondste persoon op de planeet bent, moet u uw behoeften niet tot het uiterste laten gaan. Omdat fibromyalgie vaker voorkomt bij vrouwen, wat met name het geval is dat vrouwen lijken te zeggen dat hun behoeften moeten komen na hun laatste echtgenoot, kinderen, kerk, banen, vrijwilligerswerk en al het andere dat voor hen zou kunnen komen. Het is verbazingwekkend dat we onszelf tijd geven aan iedereen; helaas doen teveel mensen het niet.

2. Stop met tijd doorbrengen met de verkeerde mensen.

Als iemand stress aan je leven toevoegt, word je ziek van die stress. Verwijder de stress door deze persoon te verwijderen. U kunt ze mogelijk niet volledig verwijderen, maar u kunt ervoor kiezen ze indien mogelijk te vermijden.

3. Stop wrok. behoud

Wrok is onnodige stress. Het dwingt ons om negatieve gedachten over een persoon te creëren en ons alleen op negatieve gedachten te concentreren wanneer we moeten proberen manieren te vinden om ons op meer positieve dingen te concentreren. Laat de wrok los. Je denkt altijd af en toe aan de persoon, maar haal je schouders op en vervang het door een gedachte aan iemand van wie je houdt die je doet glimlachen.

4. Stop met proberen alles voor iedereen te zijn.

Het vermogen om nee te zeggen wordt zeer onderschat. Te vaak kunnen mensen met fibromyalgie geen nee zeggen, voelen ze zich schuldig als we geen ja of nee kunnen zeggen. We kunnen niet alles voor iedereen zijn – we kunnen zelfs niet alles voor onszelf zijn, en dat mogen we ook niet zijn.

5. Stop met liegen tegen jezelf.

Je voelt je niet goed en iemand vraagt ​​hoe het met je gaat. U antwoordt met: “Ik ben OK”, maar dat is niet de waarheid. Het is niet de waarheid als je het hen vertelt, en het is zeker niet de waarheid als je tegen jezelf zegt.

6. Stop met het verspillen van tijd aan het vertellen aan anderen.

Als je iets niet kunt doen, blijf dan simpel – zeg nee en ga verder. Probeer niet uit te leggen waarom je het niet kunt doen, omdat ze misschien toch niet luisteren.

7. Stop met proberen het verleden te behouden.

Hoewel je misschien manieren kunt vinden om je symptomen te verbeteren, kom je waarschijnlijk nooit meer op 100 procent. Er zullen altijd grenzen zijn. Stop met proberen de levensniveaus te vinden die je vóór je ziekte had en realiseer je dat wat toen was, nu is. Focus op wat je    kunt    doen in plaats van op wat je vroeger kon doen.

8. Stop met jezelf te berispen voor oude fouten.

Schuld en schuld zijn onze constante vrienden. Stop met vechten tegen dingen die je in het verleden hebt gedaan (of dingen die je wilt die je hebt gedaan, maar niet deed). Hij is in het verleden, laat hem gaan en verder gaan. Nogmaals, concentreer u op wat u in de toekomst kunt doen.

9. Stop met jaloers te zijn op anderen.

Het is zo gemakkelijk om jaloers te zijn op wat anderen hebben of wat anderen kunnen doen. Weinigen realiseren ons dat zij ook grenzen hebben. Niemand ziet het echte leven van een ander, hun capaciteiten of handicaps en hun beperkingen. Beoordeel je leven niet op basis van de ‘Jones’, echt of denkbeeldig. Focus op wat je hebt dat geweldig is.

10. Stop met klagen en heb medelijden met jezelf.

Het is OK om af en toe een jammerlijk spel te gooien, maar ik geloof dat het nooit langer dan vijf minuten mag duren, en je moet nooit vrienden uitnodigen. Focus op de positieve aspecten in het leven – er zijn er veel.

11. Stop met het overzien van de schoonheid van de kleine momenten.

Hoe vaak hebben we gehoord dat we de rozen moesten stoppen en ruiken? Je waardeert die kleine dingen die je niet meer kunt doen echt niet. Dus neem elke dag een paar momenten en denk echt na over de kleine dingen die je leuk zou kunnen vinden. Schrijf ze op, zodat je er later op kunt terugkijken, wanneer je dit deel van het medelijden overweegt.

12. Stop met proberen perfecte dingen te doen.

Ze zijn al. OK, misschien zijn ze niet perfect, en misschien kunnen ze zelfs beter zijn dan nu. Maar het punt is dat je je moet concentreren op de realiteit in plaats van op perfectie. Neem kleine stappen om dingen beter te maken en kom dicht bij het idee van hoe je wilt dat je leven eruit ziet, zonder je constant zorgen te maken over hoe ver je nog steeds perfect bent.

13. Stop met doen alsof alles in orde is.

Als alles    niet    OK is, is het OK om de waarheid te vertellen. Als een echte vriend of iemand die echt om je geeft, vraagt ​​hoe het met je gaat, wees dan eerlijk. Stop met reageren met “Met mij gaat het goed” als u dat niet bent.

14. Stop met je zoveel zorgen te maken.

Je hebt het gevoel dat het leven uit de hand loopt, en misschien is het dat ook. Dus maak je geen zorgen. Wat het leven zal zijn. Bedien de dingen die je kunt bedienen en laat de rest gaan. zorgen makende constante voel je je nog erger.

15. Stop met focussen op wat je niet wilt laten gebeuren.

Je wilt morgen niet wakker worden in een raket, dus het is alles waar je aan denkt en uiteindelijk belet je jezelf om te slapen, wat betekent dat je wakker wordt in een fakkel. Klinkt bekend? Nou, stop. In plaats van te denken “Ik wil niet …”, denk ik “Ik wil …”. Als je je concentreert op de goede nachtrust, weet je dat je    het gaat    krijgen en hoe goed je je morgen zult voelen, omdat je de juiste keuzes hebt gemaakt over dingen die    je    in de hand hebt.

16. Stop met ondankbaar te zijn.

Wees elke minuut van elke dag dankbaar. Er is iets geweldigs om dankbaar voor te zijn. Zeg “dank u” voor de kleine dingen en hoor. In plaats van boos te worden dat iemand iets heeft gedaan dat je wilde doen, omdat je je daardoor ‘nutteloos’ voelde of omdat ze dachten dat je jouw deel niet deed, ben je dankbaar dat ze je komen bevrijden voor iets anders dat je wilde doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *