Sådan behandles frosne skuldre i fibromyalgi

Hjælp til søgningssmerter er en stor bekymring for langt de fleste mennesker, der søger medicinsk behandling, og selvom nogle former for smerter er meget lette at diagnosticere og behandle (eller endda helbrede), har andre meget begrænset viden.

How to treat frozen shoulders in fibromyalgia
How to treat frozen shoulders in fibromyalgia

Et godt eksempel på dette er fibromyalgi, hvor kroniske smerter i hele kroppen kan føles så dårlige, at det kan forhindre patienten i at udføre aktiviteter eller arbejde dagligt. Desværre gør vi stadig fremskridt med diagnosticering og helbredelse af fibromyalgi, og de behandlinger, vi har før, kan kun midlertidigt lindre smerten. Det bliver endnu mere kompliceret, når vi kaster frosne skuldre i blandingen.

fibromyalgi

Fibromyalgi beskrives som kronisk smerte i muskler og krop, såvel som søvnløshed, træthed, ledstivhed, prikken og følelsesløshed, angst og stress og koncentrationsvanskeligheder. Der er mange patienter med fibromyalgi, der har andre former for sygdom eller smerter ud over fibromyalgi, og det kan være vanskeligt for en læge at afgøre, om den ene forårsager den anden, eller om de er helt adskilt. Selvom det er uheldigt, gælder det samme for frosne skuldre.

Frosne skuldre

Der er altid det gamle ordsprog, at forebyggelse af smerter er bedre end kur, men hvis du i øjeblikket har smerter, er du sandsynligvis ikke tilfreds med den påstand. Definitionen på frosset skulder er betændelse i ledkapslen og perifer brusk i skulderen, der producerer konstant smerte, selv når der ikke udføres aktiviteter.

Mens frosset skulder ligner fibromyalgi, der producerer en konstant smerte, der kan vare fra et par måneder til flere år, og kan forhindre patienten i at udføre daglige aktiviteter, er frosne skulder begrænset til skulderområdet. For at bestemme, hvor alvorlig smerten er, og hvilken pleje og behandling der er behov, skal du følge udviklingsstadiet af de frosne skuldre.

Udvikling af frosset skulder

Frosne skuldre er en meget langsom proces, der er opdelt i tre faser, som hver er langsom i sig selv. Den første fase er det smertefulde stadium, der forårsager smerter, når du bevæger skulderen. Denne smerte vil i høj grad forbyde, hvor meget din skulder kan bevæge sig.

Den frosne fase er den næste fase. Den gode nyhed om denne fase er, at smerten vil være mindre intens, men den skøre næse er, at din skulder bliver mærkbart stiv og ikke bevæger sig så meget. Afrimningsfasen er den sidste fase, og det er her, både smerter og stivhed vil begynde at forbedre sig. Din skulder kan være helt god inden for et par måneder.

Smerten og stivheden i de frosne skuldre føles næsten altid værre i løbet af natten. Læger er også forvirrede over, hvorfor frosne skuldre forekommer hos mennesker med fibromyalgi, skønt en frossen skulder forekommer tidligere hos en patient, der har gennemgået en operation eller skade i det berørte område. Endelig er frosne skuldre mere fremtrædende hos ældre kvinder end i nogen anden aldersgruppe eller køn.

Mobilitet … eller immobilitet?

Fuld immobilitet er sjældnere hos mennesker med en frosset skulder, og begrænset mobilitet er meget mere sandsynligt. Eksempler på ting, der kan føre til frysning af skulderen, er en brudt arm, et slagtilfælde, bedring efter operation eller en skade på rotatormansjetten. Alle disse ting kan immobilisere eller begrænse mobiliteten på din skulder, hvilket kan føre til en øget risiko for en frosset skulder.

Der er også nogle sygdomme, der også kan føre til en frosset skulder. Disse inkluderer, men er ikke begrænset til: Parkinsons sygdom, diabetes og hjerte-kar-sygdom.

Når det undersøges af din læge, vil han eller hun tjekke mobilitet på din skulder frem for alle andre. Du bliver bedt om at løfte dine arme i luften, nå din krop og nå din ryg. Hver af disse metoder er effektive for en læge til at bestemme, hvad han kan gøre, og hvad han ikke kan gøre med skulderen.

Efter at have fulgt denne procedure, vil din læge slappe af musklerne og bevæge din arm og skulder for at bestemme, hvor meget smerte du føler. De vil også udføre billeddannelsestests, såsom en MR eller en røntgen, for at se, om der er et problem. der er problemer i væv, knogler og / eller ledbånd. Din læges mål i disse test er at finde ud af, hvor din skulder er, og at beskytte så meget mobilitet som muligt og derefter arbejde på at forbedre den begrænsede mobilitet, der allerede findes.

behandlinger

En form for behandling af den frosne skulder er medicin. Aspirin og Advil kan ud over andre medicin også reducere mængden af ​​smerte, du føler. Medicinen til smertelindring og antiinflammatorisk medicin kan også ordineres af din læge.

En anden mulighed er fysioterapi, der fokuserer på at strække skulderen for at øge blodcirkulationen og gendanne mobilitet. Heldigvis kan disse behandlingsformer begrænse smerter og øge mobiliteten i et eller to år, normalt under den frosne skulder.

I tilfælde af at symptomerne øges yderligere, kan du prøve ting som steroidinjektioner, som reducerer smerter og gendanner mobilitet; skuldermanipulation, som får en bedøvelse og ikke føler nogen smerter, mens lægen arbejder for at bevæge skuldervævet fra skulderen (den samme metode bruges til behandling af brud); og til sidst en operation, der vil fjerne alt dårligt væv i skulderleddet.

Handlingen til en frosset skulder udføres med et lille rørinstrument, der indsættes i et snit foretaget af din læge i leddet. Hvis alt andet mislykkes, er operation muligvis den eneste resterende mulighed.

Reference: https: //www.ushealthmag.co/how-to-treat-frozen-shoulders-in-fibromyalgi/

Leave a Reply

Your email address will not be published.