Neurontin og Lyrica er en dødsdom for nye hjernesynapser: sjokkerende studie

Neurontin og den nyeste og kraftigste versjonen, Lyrica, er mye brukt for indikasjoner uten merkelapper, som er en åpenbar fare for publikum. Disse suksessmedisinene ble godkjent for bruk, selv om FDA ikke ante hva de faktisk gjorde i hjernen. En sjokkerende ny studie viser at de blokkerer dannelsen av nye hjernesynapser, 1 reduserer foryngelsespotensialet i hjernens plastisitet dramatisk – noe som betyr at disse medisinene forårsaker hjernenedgang raskere enn noe stoff kjent for menneskeheten.

Neurontin and Lyrica

Neurontin og Lyrica
Problemet med disse stoffene blir forsterket av deres åpenbare illegale markedsføring. Neurontin ble godkjent av FDA for epilepsi i 1994. Legemidlet gjennomgikk en betydelig ulovlig off-label-markedsføring som kostet Warner-Lambert $ 430 millioner dollar (den første store off-label-forfremmelsesboten). Legemidlet tilhører nå Pfizer. Pfizer eier også Lyrica, en supermakt versjon av Neurontin. Det er godkjent av FDA for ulike typer smerter og fibromyalgi. Lyrica er et av fire medikamenter som er ulovlig markedsført av et Pfizer-datterselskap, noe som resulterer i et oppgjør på 2,3 milliarder dollar mot Pfizer.

Selv om markedsføringen av disse stoffene er blitt kraftig bøtelagt, fortsetter de å øke milliarder i salg med off-label bruk. Leger bruker dem til alle slags nervøse problemer fordi de er gode for å undertrykke symptomer. Imidlertid kan disse bruksområdene ikke lenger rettferdiggjøres fordi den virkelige mekanismen for medisiner endelig blir forstått, og de skaper en betydelig langsiktig reduksjon i nervehelse.

Forskerne i studien ovenfor prøver å undervurdere medisinenes alvorlige natur og sier at “voksne nevroner ikke danner mange nye synapser.” Dette stemmer rett og slett ikke. Ny vitenskap viser at hjernehelsen under aldring avhenger av dannelsen av nye synapser. Selv disse forskerne har vært i stand til å stille spørsmål ved den vanlige bruken av disse stoffene hos gravide. Hvordan skal et foster produsere nye nerveceller når mor tar et medikament som blokkerer dem?

Dette er den typen situasjon der FDA bør avsluttes. Som vanlig vurderer FDA en selvmordsadvarsel for Lyrica, mens bruken av den ikke er merket inkluderer bipolar lidelse og migrenehodepine. FDA vil trolig bevege tommelen for det neste tiåret på hjerneskade. Pass på forbrukeren.

Refererte studier

Neurontin og Lyrica er svært giftige for nye hjernesynapsceller. Çagla Eroglu, Nicola J. Allen, Michael W. Susman, Nancy A. O’Rourke, Chan Young Park Douglas S. Annis Andrew D. Huberman, Eric M. Green, Jack Lawler, Ricardo Dolmetsch, K. Christopher Garcia og Stephen. (Trivsel)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *