Neurontin og Lyrica er en dødsdom for nye hjernesynapser: chokerende undersøgelse

Neurontin og dets nyeste og mest kraftfulde version, Lyrica, er vidt brugt til off-label-indikationer, som er en åbenlys fare for offentligheden. Disse blockbuster-medikamenter blev godkendt til brug, skønt FDA ikke vidste, hvad de faktisk gjorde i hjernen. En chokerende ny undersøgelse viser, at de blokerer for dannelse af nye hjernesynapser, 1 reducerer dramatisk foryngelsespotentialet i hjernens plastificitet – hvilket betyder, at disse stoffer forårsager hjernedefald hurtigere end noget stof, man kender.

Neurontin and Lyrica

Neurontin og Lyrica
Problemet med disse stoffer forværres af deres åbenlyse ulovlige markedsføring. Neurontin blev godkendt af FDA for epilepsi i 1994. Stoffet gennemgik en større ulovlig off-label-forfremmelse, der kostede Warner-Lambert $ 430 millioner (den første store off-label-forfremmelsesbøde). Lægemidlet hører nu til Pfizer. Pfizer ejer også Lyrica, en superstyrt version af Neurontin. Det er godkendt af FDA for forskellige typer smerter og fibromyalgi. Lyrica er et af fire stoffer, der ulovligt markedsføres af et Pfizer-datterselskab, hvilket resulterer i en afvikling på 2,3 milliarder dollars mod Pfizer.

Selvom markedsføringen af ​​disse stoffer er blevet kraftigt bøde, fortsætter de med at skabe milliarder i salg med off label-anvendelser. Læger bruger dem til alle slags nervøse problemer, fordi de er gode til at undertrykke symptomer. Imidlertid kan disse anvendelser ikke længere retfærdiggøres, fordi den reelle mekanisme af medicin til sidst forstås, og de skaber en betydelig langsigtet reduktion af nervesundheden.

Forskerne i undersøgelsen ovenfor forsøger at undervurdere lægemidlets alvorlige karakter og siger, at “voksne neuroner ikke danner mange nye synapser.” Dette er simpelthen ikke sandt. Ny videnskab viser, at hjernes sundhed under aldring afhænger af dannelsen af ​​nye synapser. Selv disse forskere har været i stand til at stille spørgsmålstegn ved den almindelige brug af disse stoffer hos gravide kvinder. Hvordan skal et foster producere nye nerveceller, når moderen tager et lægemiddel, der blokerer for dem?

Dette er den slags situation, hvor FDA bør afsluttes. Som sædvanligvis overvejer FDA en selvmordsadvarsel for Lyrica, mens dens off-label anvendelser inkluderer bipolar lidelse og migrænehovedpine. FDA vil sandsynligvis flytte tommelfingrene i det næste årti på hjerneskade. Pas på forbrugeren.

Referencerede studier

Neurontin og Lyrica er meget giftige for nye hjernesynapsceller. Çagla Eroglu, Nicola J. Allen, Michael W. Susman, Nancy A. O’Rourke, Chan Young Park Douglas S. Annis Andrew D. Huberman, Eric M. Green, Jack Lawler, Ricardo Dolmetsch, K. Christopher Garcia og Stephen. (Trivsel)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *