Neurontin en Lyrica zijn een doodvonnis voor nieuwe hersensynapsen: schokkend onderzoek

Neurontin en de nieuwste en krachtigste versie, Lyrica, worden veel gebruikt voor off-label indicaties, die een flagrant gevaar voor het publiek vormen. Deze blockbuster-medicijnen waren goedgekeurd voor gebruik, hoewel de FDA geen idee had wat ze eigenlijk in de hersenen deden. Een schokkende nieuwe studie toont aan dat ze de vorming van nieuwe hersensynapsen 1 blokkeren, waardoor het verjongingspotentieel van plasticiteit van de hersenen drastisch wordt verminderd – wat betekent dat deze medicijnen hersendaling sneller veroorzaken dan welke stof dan ook die bij de mensheid bekend is.

Neurontin en Lyrica
Het probleem van deze medicijnen wordt verergerd door hun flagrante illegale marketing. Neurontin werd in 1994 door de FDA goedgekeurd voor epilepsie. Het medicijn onderging een grote illegale off-label promotie die Warner-Lambert $ 430 miljoen kostte (de eerste grote off-label promotieboete). Het medicijn is nu van Pfizer. Pfizer bezit ook Lyrica, een superkrachtige versie van Neurontin. Het is goedgekeurd door de FDA voor verschillende soorten pijn en fibromyalgie. Lyrica is een van de vier drugs die illegaal op de markt worden gebracht door een dochteronderneming van Pfizer, resulterend in een schikking van $ 2,3 miljard tegen Pfizer.

Hoewel de marketing van deze medicijnen zwaar is beboet, blijven ze miljarden verkopen opleveren met off-label gebruik. Artsen gebruiken ze voor allerlei zenuwproblemen omdat ze goed zijn voor het onderdrukken van symptomen. Dit gebruik kan echter niet langer worden gerechtvaardigd omdat het echte mechanisme van medicijnen eindelijk wordt begrepen en ze zorgen voor een significante vermindering van de gezondheid op de lange termijn.

De onderzoekers in de bovenstaande studie proberen de ernstige aard van de medicijnen te onderschatten en zeggen dat “volwassen neuronen niet veel nieuwe synapsen vormen”. Dit is gewoon niet waar. Nieuwe wetenschap toont aan dat de gezondheid van de hersenen tijdens het ouder worden afhangt van de vorming van nieuwe synapsen. Zelfs deze onderzoekers hebben het gebruik van deze medicijnen bij zwangere vrouwen in twijfel kunnen trekken. Hoe wordt een foetus verondersteld nieuwe zenuwcellen te produceren wanneer de moeder een medicijn gebruikt dat ze blokkeert?

Neurontin and Lyrica

Dit is het soort situatie waarin de FDA moet worden beëindigd. Zoals gebruikelijk overweegt de FDA een zelfmoordwaarschuwing voor Lyrica, terwijl het off-label gebruik bipolaire stoornis en migraine omvat. De FDA zal waarschijnlijk het volgende decennium met hersenbeschadiging zijn duimen verplaatsen. Pas op voor de consument.

Referentiestudies

Neurontin en Lyrica zijn zeer giftig voor nieuwe hersensynapscellen Çagla Eroglu, Nicola J. Allen, Michael W. Susman, Nancy A. O’Rourke, Chan Young Park Douglas S. Annis Andrew D. Huberman, Eric M. Green, Jack Lawler, Ricardo Dolmetsch, K. Christopher Garcia en Stephen. (Welzijn)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *