Jeg kan ikke være den “perfekte husmoren” med fibromyalgi, og det er greit.

Av: Alicia Thompson

Jeg må innrømme at jeg var et ganske uvanlig barn. Jeg vokste opp med å se kokkeshow, Martha Stewart og “I Love Lucy”. Jeg drømte om å være den ideelle husmoren fra 1950-tallet med et plettfritt hjem. (Jeg vet, kall meg gammeldags, men det hørtes morsomt ut.) En dag så jeg for meg å lage detaljene om jobbene Martha Stewart fant tid til. Jeg forestilte meg å lage gourmetretter, hjemmelaget brød, ferskt smør og fortsatt ha tid til å sy, lage, rense og hage. Jeg drømte en dag om å være, vel, perfekt.

Da jeg endelig fikk den store drømmen min, planla jeg alle måtene jeg ville bruke tiden min som husmor på. Jeg ville ha holdt huset mitt ulastelig, kokt middag hver kveld og jobbet med morsomme jobber på fritiden. Endelig hadde jeg hatt tid til å gjøre alle de morsomme prosjektene jeg hadde drømt om. Jeg var i ferd med å gjøre hjemmet vårt til et hjem, og jeg ble begeistret!

Men det gikk ikke slik jeg planla. (Og ærlig talt, jeg forstår at det er greit!)

Omtrent et år etter at jeg giftet meg, fant jeg ut at jeg hadde fibromyalgi. Jeg hadde slitt med trettheten og smertene som forhindret meg i å gjøre det meste av det jeg planla. Jeg fant meg selv til å tilbringe de fleste dagene på sofaen min og se på TV og drømme om alle prosjektene jeg ville gjøre.

I mine virkelig vakre dager, ville jeg overskride mine grenser og prøve å gjøre alle tingene på listen min. Igjen og igjen gikk jeg for langt og led for mye for å gjøre noe i flere uker. Jeg var så frustrert at uansett hvor hardt jeg prøvde, kroppen min fortsatte å svikte.

Det er ikke lett å akseptere at kroppen min ikke har styrke og energi til å følge med på idealene mine. Jeg brukte måneder på å føle meg skyldig, lat og ubrukelig. Frustrasjonen over å skuffe meg var nok den største hindringen jeg måtte overvinne.

Oftest diskuterer de i samfunnet for kronisk sykdom sykdommer og frustrasjoner over andres svar på sykdommen vår. Men vi kjemper mer enn andres forventninger. Noen dager må vi kjempe mot oss.

RESSURSER I NATIONAL FORENING AV FIBROMYALGIA

Bli involvert i fibromyalgi
Informasjon om fibromyalgi Å
leve med fibromyalgi: hva er utsiktene?
Etter hvert innså jeg at jeg må gå tilbake og forstå hva som virkelig betyr noe. Mannen min forsikret meg flere ganger om at jeg var for hard mot meg selv, men jeg hadde vanskelig for å forstå at han hadde rett. Han bryr seg ikke om hjemmet vårt er ulastelig; han bryr seg ikke om vi har fastfood noen netter; han bryr seg ikke om at en dag alt jeg gjør er å komme meg ut av sengen. Vennene mine kommer ikke inn i huset mitt og dømmer meg fordi det ikke er så rent som jeg tror det burde være. Det meste av tiden legger ikke mine venner og familie merke til de tingene jeg synes er mest frustrerende.

Jeg måtte ærlig talt innse at jeg kunne frigjøre meg fra kroken. Jeg trenger ikke å være Martha Stewart. Jeg trenger ikke å ha alt i livet for å være perfekt. Noen ganger må vi bare bremse og nyte livets skjønnhet, selv i kaos.

Livet mitt er ikke perfekt. Og det har jeg bra med

Referansehttps: //www.ushealthmag.co

Dele denne:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *