Jeg kan ikke være den “perfekte husmor” med fibromyalgi, og det er okay.

Af: Alicia Thompson

Jeg må indrømme, at jeg var et ret usædvanligt barn. Jeg voksede op med at se madlavningsshow, Martha Stewart og “I Love Lucy”. Jeg drømte om at være den ideelle husmor fra 1950’erne med et pletfrit hjem. (Jeg ved, kalder mig gammeldags, men det virkede sjovt.) En dag forestilte jeg mig at skabe detaljer om de job, som Martha Stewart fandt tiden til. Jeg forestilte mig at lave gourmetretter, hjemmelavet brød, frisk smør og stadig have tid til at sy, skabe, rense og have. Jeg drømte en dag om at være, ja, perfekt.

Da jeg endelig fik min store drøm, planlagde jeg alle måder, jeg ville bruge min tid på som husmor. Jeg ville have holdt mit hus pletfri, madlavning middag hver aften og arbejdet med sjove job i min fritid. Endelig ville jeg have haft tid til at udføre alle de sjove projekter, jeg havde drømt om. Jeg var ved at gøre vores hjem til et hjem, og jeg var begejstret!

Men det gik ikke som jeg planlagde. (Og ærligt, jeg forstår, at det er okay!)

Cirka et år efter jeg blev gift, fandt jeg ud af, at jeg havde fibromyalgi. Jeg havde kæmpet med trætheden og smerter, der forhindrede mig i at gøre det meste af det, jeg planlagde. Jeg befandt mig at tilbringe de fleste dage liggende på min sofa og se på tv og drømme om alle de projekter, jeg ville gøre.

I mine virkelig smukke dage ville jeg gå ud over mine grænser og prøve at gøre alle tingene på min liste. Igen og igen gik jeg for langt og led for meget til at gøre noget i uger. Jeg var så frustreret, at ligegyldigt hvor hårdt jeg prøvede, fortsatte min krop ikke.

Det er ikke let at acceptere, at min krop ikke har styrke og energi til at følge med mine idealer. Jeg tilbragte måneder med at være skyldig, doven og ubrugelig. Frustrationen over at skuffe mig var sandsynligvis den største hindring, jeg måtte overvinde.

Oftest diskuterer dem i samfundet med kronisk sygdom vanskeligheder og frustrationer over andres reaktioner på vores sygdom. Men vi kæmper mere end andres forventninger. Nogle dage skal vi kæmpe mod vores.

RESSOURCER TIL DEN NATIONALE FORENING AF FIBROMYALGIEN

Bliv involveret i fibromyalgi
Information om fibromyalgi
At leve med fibromyalgi: hvad er udsigterne?
Til sidst indså jeg, at jeg er nødt til at gå tilbage og forstå, hvad der virkelig betyder noget. Min mand forsikrede mig flere gange om, at jeg var for hård mod mig selv, men jeg havde svært ved at forstå, at han havde ret. Han er ligeglad med, om vores hjem er pletfri; han er ligeglad med, om vi har fastfood nogle nætter; han er ligeglad med, at jeg en dag bare kommer ud af sengen. Mine venner kommer ikke ind i mit hus og dømmer mig, fordi det ikke er så rent, som jeg synes, det skulle være. Det meste af tiden bemærker mine venner og familie ikke engang de ting, jeg finder mine mest frustrerende mangler.

Jeg var ærligt opmærksom på, at jeg kunne befri mig fra krogen. Jeg behøver ikke at være Martha Stewart. Jeg behøver ikke at have alt i mit liv for at være bare perfekt. Nogle gange er vi bare nødt til at bremse og nyde skønheden i livet, selv i kaos.

Mit liv er ikke perfekt. Og det har jeg godt med

Referencehttps: //www.ushealthmag.co

Del dette:

Leave a Reply

Your email address will not be published.