Jag kan inte vara den “perfekta hemmafruen” med fibromyalgi, och det är okej.

Av: Alicia Thompson

Jag måste erkänna att jag var ett ganska ovanligt barn. Jag växte upp och tittade på matlagningsprogram, Martha Stewart och “I Love Lucy”. Jag drömde om att vara den perfekta hemmafruen från 1950-talet med ett obefläckat hem. (Jag vet, kalla mig gammaldags, men det verkade roligt.) En dag föreställde jag mig att skapa detaljer om de jobb som Martha Stewart hittade tiden för. Jag föreställde mig att laga gourmeträtter, hemlagat bröd, färskt smör och fortfarande hade tid att sy, skapa, rengöra och trädgårdsskötsel. Jag drömde en dag att vara, ja, perfekt.

När jag äntligen fick min stora dröm, planerade jag alla sätt jag skulle använda min tid som hemmafru. Jag skulle ha hållit mitt hus obefläckat, lagat middag varje kväll och jobbat på roliga jobb på min fritid. Slutligen skulle jag ha haft tid att göra alla roliga projekt jag hade drömt om. Jag var på väg att göra vårt hem till ett hem och jag var glad!

Men det gick inte som jag planerade. (Och ärligt talat förstår jag att det är okej!)

Ungefär ett år efter att jag gifte mig, fick jag reda på att jag hade fibromyalgi. Jag hade kämpat med tröttheten och smärtan som förhindrade mig från att göra de flesta saker jag planerade. Jag tyckte att jag tillbringade de flesta dagarna på soffan och tittade på TV och drömde om alla projekt jag ville göra.

Under min riktigt vackra dagar skulle jag gå utöver mina gränser och försöka göra alla saker på min lista. Åter och igen gick jag för långt och led för mycket för att göra något i veckor. Jag var så frustrerad att, oavsett hur hårt jag försökte, min kropp fortsatte att misslyckas.

Det är inte lätt att acceptera att min kropp inte har styrka och energi att hålla jämna steg med mina ideal. Jag tillbringade månader känner mig skyldig, lat och värdelös. Frustrationen av att göra mig besviken var förmodligen det största hindret jag var tvungen att övervinna.

Oftast diskuterar de i gemenskapen för kronisk sjukdom svårigheter och frustrationer kring andras svar på vår sjukdom. Men vi kämpar mer än andras förväntningar. Vissa dagar måste vi kämpa mot oss.

RESURSER FÖR DEN NATIONELLA FÖRENINGEN FIBROMYALGIEN

Bli engagerad i fibromyalgi
Information om fibromyalgi
Att leva med fibromyalgi: vad är utsikterna?
Så småningom insåg jag att jag måste gå tillbaka och förstå vad som verkligen betyder. Min man försäkrade mig flera gånger om att jag var för hård mot mig själv, men jag hade svårt att förstå att han hade rätt. Han bryr sig inte om vårt hem är immaculate; han bryr sig inte om vi har snabbmat några nätter; han bryr sig inte om att en dag allt jag gör är att komma ur sängen. Mina vänner kommer inte in i mitt hus och dömer mig för det är inte så rent som jag tror att det borde vara. För det mesta märker mina vänner och familj inte ens de saker jag tycker är min mest frustrerande brister.

Jag var ärligt tvungen att inse att jag kunde befria mig från kroken. Jag behöver inte vara Martha Stewart. Jag behöver inte ha allt i mitt liv för att vara perfekt. Ibland måste vi bara sakta ner och njuta av livets skönhet, även i kaos.

Mitt liv är inte perfekt. Och det har jag bra med

Referenshttps: //www.ushealthmag.co

Dela detta:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *