Jag kan inte vara den “perfekta hemmafru” med fibromyalgi, och det är OK.

Av: Alicia Thompson

Jag måste erkänna att jag var ett ganska ovanligt barn. Jag växte upp och tittade på matlagningsprogram, Martha Stewart, och “Jag älskar Lucy.” Jag drömde om att vara den perfekta hemmafruen från 1950-talet med ett obefläckat hem. (Jag vet, kalla mig gammaldags, men det lät som roligt för mig.) Jag föreställde mig en dag att göra det detaljerade hantverk som Martha Stewart på något sätt hittade tid för. Jag föreställde mig att laga gourmetmat, hemlagat bröd, färskt smör och fortfarande hade tid att sy, hantverk, städa och trädgård. Jag drömde om att en dag vara, ja, perfekt.

När jag äntligen fick min stora dröm, planerade jag alla sätt jag skulle använda min tid som hemmafru. Jag tänkte hålla mitt hem obefläckat, laga middag varje kväll och jobba med roliga hantverk i min fritid. Jag skulle äntligen få tid att göra alla roliga projekt jag drömt om. Jag tänkte göra vårt hus till ett hem, och jag var glad!

Men det gick inte alls som jag hade planerat. (Och ärligt talat har jag insett att det är OK!)

Ungefär ett år efter att jag gifte mig fick jag reda på att jag hade fibromyalgi. Jag hade kämpat med trötthet och smärta som hindrade mig från att göra de flesta saker jag hade planerat. Jag tyckte att jag tillbringade de flesta dagar på min soffa och tittade på TV och drömde om alla projekt jag ville göra.

På mina riktigt bra dagar skulle jag pressa mig förbi mina gränser och försöka göra alla saker på min lista. Åter och igen pressade jag mig för hårt och hamnade i för mycket smärta för att göra någonting i veckor. Jag var så frustrerad att oavsett hur hårt jag försökte fortsatte min kropp att ge ut mig.

Det är inte lätt att acceptera att min kropp inte har styrka och energi att hålla jämna steg med mina ideal. Jag tillbringade månader känner mig skyldig, lat och värdelös. Frustrationen av att släppa mig var förmodligen det största hinderet jag var tvungen att övervinna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!