Ik kan niet de “perfecte huisvrouw” met fibromyalgie, en dat is oke.

Door: Alicia Thompson

Ik moet toegeven dat ik een nogal ongewone kind. Ik ben opgegroeid met het kijken naar kookshows, Martha Stewart en ‘I Love Lucy’. Ik droomde ervan de ideale huisvrouw uit de jaren vijftig te zijn met een onberispelijk huis. (Ik weet het, noem me ouderwets, maar het klonk grappig.) Op een dag stelde ik me voor om de details te creëren van de banen waar Martha Stewart tijd voor vond. Ik stelde me voor om gastronomische gerechten, zelfgebakken brood, verse boter te koken en toch tijd te hebben om te naaien, creëren, schoonmaken en tuinieren. Ik droomde ervan ooit perfect te zijn.

Toen ik eindelijk mijn grote droom kreeg, plande ik alle manieren waarop ik mijn tijd als huisvrouw zou gebruiken. Ik zou mijn huis onberispelijk hebben gehouden, elke avond eten koken en in mijn vrije tijd aan leuke banen werken. Eindelijk had ik tijd gehad om alle leuke projecten te doen waar ik van had gedroomd. Ik stond op het punt om van ons huis een thuis te maken en ik was heel blij!

Maar het ging niet zoals ik had gepland. (En eerlijk gezegd begrijp ik dat het goed is!)

Ongeveer een jaar na mijn huwelijk kwam ik erachter dat ik fibromyalgie had. Ik had moeite met de vermoeidheid en pijn waardoor ik de meeste dingen die ik van plan was niet kon doen. Ik merkte dat ik de meeste dagen op mijn bank lag te tv kijken en droomde van alle projecten die ik wilde doen.

In mijn echt mooie dagen zou ik mijn grenzen overschrijden en proberen alle dingen op mijn lijst te doen. Keer op keer ging ik te ver en leed te veel om wekenlang iets te doen. Ik was zo gefrustreerd dat, hoe hard ik ook probeerde, mijn lichaam steeds faalde.

Het is niet gemakkelijk om te accepteren dat mijn lichaam niet de kracht en energie heeft om mijn idealen bij te houden. Ik heb me maandenlang schuldig, lui en nutteloos gevoeld. De frustratie om me teleur te stellen was waarschijnlijk het grootste obstakel dat ik moest overwinnen.

Meestal bespreken degenen in de gemeenschap van chronische ziekten de moeilijkheden en frustraties van de reacties van anderen op onze ziekte. Maar we vechten meer dan de verwachtingen van anderen. Sommige dagen moeten we de onze bevechten.

MIDDELEN VAN DE NATIONALE VERENIGING VAN FIBROMYALGIE

Doe mee met fibromyalgie
Informatie over fibromyalgie
Leven met fibromyalgie: wat zijn de vooruitzichten?
Uiteindelijk realiseerde ik me dat ik een stap terug moet doen en moet begrijpen wat er echt toe doet. Mijn man verzekerde me meerdere keren dat ik te hard voor mezelf was, maar ik kon moeilijk begrijpen dat hij gelijk had. Het maakt hem niet uit of ons huis onberispelijk is; het kan hem niet schelen of we op sommige avonden fast food hebben; het kan hem niet schelen dat ik op een dag alleen maar uit bed kom. Mijn vrienden komen niet bij mij thuis en beoordelen me omdat het niet zo schoon is als ik denk dat het zou moeten zijn. Meestal merken mijn vrienden en familie niet eens de dingen op die ik mijn meest frustrerende tekortkomingen vind.

Ik moest eerlijk beseffen dat ik mezelf van de haak kon halen. Ik hoef geen Martha Stewart te zijn. Ik hoef niet alles in mijn leven te hebben om gewoon perfect te zijn. Soms moeten we gewoon vertragen en genieten van de schoonheid van het leven, zelfs in chaos.

Mijn leven is niet perfect. En dat vind ik prima

Referentiehttps: //www.ushealthmag.co

Deel dit:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *