Hvordan behandle frosne skuldre i fibromyalgi

Søkesmertelindring er en stor bekymring for de aller fleste mennesker som søker medisinsk behandling, og selv om noen former for smerte er veldig enkle å diagnostisere og behandle (eller til og med kurere), har andre svært begrenset kunnskap.

How to treat frozen shoulders in fibromyalgia
How to treat frozen shoulders in fibromyalgia

Et godt eksempel på dette er fibromyalgi, der kroniske smerter i hele kroppen kan føles så ille at det kan forhindre at pasienten gjør aktiviteter eller jobber daglig. Dessverre gjør vi fortsatt fremskritt med å diagnostisere og kurere fibromyalgi, og behandlingene som vi har før, kan bare lindre smertene midlertidig. Det blir enda mer komplisert når vi kaster frosne skuldre i blandingen.

fibromyalgi

Fibromyalgi beskrives som kroniske smerter i muskler og kropp, så vel som søvnløshet, tretthet, leddstivhet, prikking og nummenhet, angst og stress, og konsentrasjonsvansker. Det er mange pasienter med fibromyalgi som har andre former for sykdom eller smerte i tillegg til fibromyalgi, og det kan være vanskelig for en lege å avgjøre om den ene forårsaker den andre eller om de er helt adskilt. Selv om det er uheldig, gjelder det samme for frosne skuldre.

Frosne skuldre

Det er alltid det gamle ordtaket om at forebygging av smerter er bedre enn kur, men hvis du for tiden har smerter, er du sannsynligvis ikke fornøyd med den påstanden. Definisjonen av frossen skulder er betennelse i leddkapsel og perifert brusk i skulderen som gir konstant smerte, selv når ingen aktiviteter utføres.

Mens frossen skulder ligner fibromyalgi, og produserer konstant smerte som kan vare fra noen måneder til flere år, og kan forhindre pasienten i å utføre daglige aktiviteter, er frossen skulder begrenset til skulderregionen. For å bestemme hvor alvorlig smerten er og hvilken omsorg og behandling som er nødvendig, må du følge utviklingsstadiet av de frosne skuldrene.

Utvikling av frossen skulder

Frosne skuldre er en veldig treg prosess som er delt inn i tre faser, som hver er treg i seg selv. Den første fasen er det smertefulle stadiet som forårsaker smerte når du beveger skulderen. Denne smerten vil i stor grad forby hvor mye skulderen din kan bevege seg.

Den frosne fasen er neste fase. Den gode nyheten om denne fasen er at smertene vil være mindre intense, men den sprø nesen er at skulderen blir merkbar stiv og ikke beveger seg så mye. Avrimingsfasen er sluttfasen, og det er her både smerter og stivhet vil begynne å bli bedre. Skulderen din kan være helt god i løpet av noen måneder.

Smerter og stivhet i de frosne skuldrene føles nesten alltid verre om natten. Leger er også forvirret over hvorfor frosne skuldre forekommer hos personer med fibromyalgi, selv om en frossen skulder forekommer tidligere hos en pasient som har gjennomgått kirurgi eller skade i det berørte området. Endelig er frosne skuldre mer fremtredende hos eldre kvinner enn i noen annen aldersgruppe eller kjønn.

Mobilitet … eller immobilitet?

Full immobilitet er sjeldnere hos personer med frossen skulder, og begrenset mobilitet er mye mer sannsynlig. Eksempler på ting som kan føre til frysing av skulderen er en brukket arm, et slag, restitusjon etter operasjon eller en skade på rotatormansjetten. Alle disse tingene kan immobilisere eller begrense bevegeligheten i skulderen, noe som kan føre til økt risiko for en frossen skulder.

Det er også noen sykdommer som også kan føre til en frossen skulder. Disse inkluderer, men er ikke begrenset til: Parkinsons sykdom, diabetes og hjerte- og karsykdommer.

Når det blir undersøkt av legen din, vil han eller hun sjekke bevegelighetsnivået på skulderen din fremfor alle andre. Du blir bedt om å heve armene i luften, nå kroppen din og nå ryggen. Hver av disse metodene er effektive for en lege å bestemme hva han kan gjøre og hva han ikke kan gjøre med skulderen.

Etter å ha fulgt denne prosedyren, vil legen slappe av musklene og bevege armen og skulderen for å bestemme hvor mye smerte du føler. De vil også utføre avbildningstester, for eksempel MR eller røntgen, for å se om det er et problem. det er problemer i vev, bein og / eller leddbånd. Legenes mål i disse testene er å finne ut hvor skulderen din er og å beskytte så mye mobilitet som mulig, og deretter jobbe med å forbedre den begrensede mobiliteten som allerede eksisterer.

behandlinger

En behandlingsform for den frosne skulderen er medisiner. Aspirin og Advil, i tillegg til andre medisiner, kan redusere mengden smerte du føler. Medisinen for smertelindring og betennelsesdempende medisiner kan også ordineres av legen din.

Et annet alternativ er fysioterapi, som fokuserer på å strekke skulderen for å øke blodsirkulasjonen og gjenopprette mobiliteten. Heldigvis kan disse behandlingsformene begrense smerter og øke mobiliteten i løpet av ett eller to år, vanligvis under den frosne skulderen.

I tilfelle symptomene øker ytterligere, kan du prøve ting som steroidinjeksjoner, som reduserer smerte og gjenoppretter mobilitet; skuldermanipulering, som får bedøvelse og ikke kjenner smerter mens legen jobber for å bevege skuldervevet fra skulderen (samme metode brukes til å behandle brudd); og til slutt en operasjon som vil fjerne alt dårlig vev i skulderleddet.

Operasjonen for en frossen skulder vil bli utført med et lite rørinstrument som settes inn i et snitt laget av legen din i leddet. Hvis alt annet mislykkes, kan kirurgi være det eneste gjenværende alternativet.

Henvisning: https: //www.ushealthmag.co/how-to-treat-frozen-shoulders-in-fibromyalgi/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *