Hvordan behandle frosne skuldre i fibromyalgi

Søkesmertelindring er en stor bekymring for de aller fleste mennesker som søker medisinsk behandling, og selv om noen former for smerte er veldig enkle å diagnostisere og behandle (eller til og med kurere), har andre svært begrenset kunnskap.

How to treat frozen shoulders in fibromyalgia
How to treat frozen shoulders in fibromyalgia

Et godt eksempel på dette er fibromyalgi, der kroniske smerter i hele kroppen kan føles så ille at det kan forhindre at pasienten gjør aktiviteter eller jobber daglig. Dessverre gjør vi fortsatt fremskritt med å diagnostisere og kurere fibromyalgi, og behandlingene som vi har før, kan bare lindre smertene midlertidig. Det blir enda mer komplisert når vi kaster frosne skuldre i blandingen.

fibromyalgi

Fibromyalgi beskrives som kroniske smerter i muskler og kropp, så vel som søvnløshet, tretthet, leddstivhet, prikking og nummenhet, angst og stress, og konsentrasjonsvansker. Det er mange pasienter med fibromyalgi som har andre former for sykdom eller smerte i tillegg til fibromyalgi, og det kan være vanskelig for en lege å avgjøre om den ene forårsaker den andre eller om de er helt adskilt. Selv om det er uheldig, gjelder det samme for frosne skuldre.

Frosne skuldre

Det er alltid det gamle ordtaket om at forebygging av smerter er bedre enn kur, men hvis du for tiden har smerter, er du sannsynligvis ikke fornøyd med den påstanden. Definisjonen av frossen skulder er betennelse i leddkapsel og perifert brusk i skulderen som gir konstant smerte, selv når ingen aktiviteter utføres.

Mens frossen skulder ligner fibromyalgi, og produserer konstant smerte som kan vare fra noen måneder til flere år, og kan forhindre pasienten i å utføre daglige aktiviteter, er frossen skulder begrenset til skulderregionen. For å bestemme hvor alvorlig smerten er og hvilken omsorg og behandling som er nødvendig, må du følge utviklingsstadiet av de frosne skuldrene.

Utvikling av frossen skulder

Frosne skuldre er en veldig treg prosess som er delt inn i tre faser, som hver er treg i seg selv. Den første fasen er det smertefulle stadiet som forårsaker smerte når du beveger skulderen. Denne smerten vil i stor grad forby hvor mye skulderen din kan bevege seg.

Den frosne fasen er neste fase. Den gode nyheten om denne fasen er at smertene vil være mindre intense, men den sprø nesen er at skulderen blir merkbar stiv og ikke beveger seg så mye. Avrimingsfasen er sluttfasen, og det er her både smerter og stivhet vil begynne å bli bedre. Skulderen din kan være helt god i løpet av noen måneder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *