Hvad sker der, når fibromyalgi rammer dig? Kend de 8 værste symptomer på fibromyalgi!

Du kan ofte klage over smerterne i dine skuldre, ben, ryg og andre dele af kroppen, men hvad der er sket er en idé om, hvor længe smerten varer?

Står du over for noget andet usædvanligt og underligt symptom som det? Er der registreret fremskridt, der slutter dagen? Tror du ikke, at du tager din betingelse for givet?

Nå, fibromyalgi er en reumatisk sygdom, hvor din hjerne bliver skør over smerteforarbejdning. Forbløffet?

Ved fibromyalgi forstærker din hjerne normale smerter og oplever ofte udbredt smerte i kroppen. alt det, vi kasserer de smerter, der opstår i vores daglige rutine.

Vi er opmærksomme på vores tilstand, når smerter og andre symptomer er ukontrollerbare, og du ikke har nogen anden måde at håndtere symptomer på, undtagen medicin og andre behandlingsformer.

Blandt de mulige årsager til fibromyalgi er fysisk traume eller massiv psykologisk stress. Fibromyalgi er en kompleks lidelse. Og dens præsentation varierer fra person til person.

I en nylig undersøgelse afsløres det imidlertid, at yngre personer, der er diagnosticeret med fibromyalgi, har en tendens til at have dårlig livskvalitet og mere alvorlige symptomer sammenlignet med ældre med fibromyalgi.

Forsøg derfor ikke engang at udelukke individuelle unormale symptomer, der opstår i dit liv, da det kan være en indikation af noget mere alvorligt end din forventning.

Nedenfor finder du de værste symptomer på fibromyalgi, som du skal have øje med og rapporter til den medicinske nødsituation, hver gang du forværrer.

1- Smerter i ilden

Ja! Du kan ikke udholde smerterne i forbindelse med fibromyalgi. Hvis du oplever knivstikking, stifter og nåle, brændende, prikkende eller blandet smerte i forskellige dele af kroppen, så kig ud i nærheden af ​​din søvncyklus og energiniveau, fordi fibromyalgi udløses af søvnforstyrrelser.

Den interessante kendsgerning om smerten ved fibromyalgi er smerter uden nogen åbenbar grund. Nogle mennesker kan opleve smerter stigende, når vejret ændrer sig, mens en anden gruppe mennesker rapporterede, at smerter er på sit højeste, når de gennemgår psykologisk stress eller følelser.

I Journal of Rheumatology rapporterede en undersøgelse faktisk, at personer med fibromyalgi har 11 til 18 point.

Smerter kan mærkes i dine benben, albuer, øvre bryst, øvre del af ryggen, baghalsen, øvre del af ryggen og øvre og midterste del af bagdelen på grund af fibromyalgi.

De fleste mennesker rapporterede imidlertid også, at smerten dukker op igen, hver gang en triggerstimulering rammer.

2- Følelse udmattet og uudviklet

Du havde en hektisk dag på arbejdet, og du har virkelig brug for en halv times strømpedag for at indlæse en beslutning. Du føler dig ekstremt lav, døv og svag. Hvorfor sker dette?

Selvom du har taget en lur, men alligevel har intet ændret sig, og du har lave energiniveau. Årsagen til denne tilstand kan være fibromyalgi!

Som du ved, at smerter er kardinalsymptomet på fibromyalgi, kan du have søvnforstyrrelser om natten på grund af smerter.

Hvis kvaliteten af ​​søvnen kompromitteres, påvirkes al dens biologiske ur, og endelig bringer det sin funktionelle aktiviteter i fare.

3 – taktil følsomhed

fibromyalgi og taktil følsomhed

Dette symptom er den absolutte indikation af, at der er noget galt med dig. Følsomhed over for berøring er ikke almindelig   under alle forhold, men for personer med fibromyalgi er denne tilstand ikke ny.

Hyperestesi og hyperalgesi: to typer af   pulsationsfølsomhed findes hos mennesker med fibromyalgi   .

Hvis du bliver for følsom overfor sensorisk input, kaldes denne tilstand hyperestesi, og hvis dine smertefølelser øges på grund af sensorisk input, kaldes denne tilstand hyperalgesi.

I alvorlige tilfælde kan du opleve både hyperestesi og hyperalgesi, men intensiteten kan variere.

Følsomhed 4 Duft

På grund af følsomhed over for berøring kan duftens følsomhed udvikle sig. Da fibromyalgi er indikationen på energikriser og mere følsom over for berøring, støj og lyd, ville det være et problem for din hjerne at behandle signalerne om støj.

Anticonvulsant gabapentin-medicin (Neurontin) kan imidlertid hjælpe med at mindske følsomheden. Tal med din læge, og tag derefter en medicin!

5- Rigelig svedtendens

Efter træning og andre anstrengende træning er overdreven svedtjeneste dog acceptabelt, men   hvis du sveder kraftigt, når du udfører aktiviteter i det daglige liv,   skal du tage det meget alvorligt.

Det bør ikke forveksles med feber, fordi det sker på grund af autonom dysfunktion. Øget sved er ikke med til at opretholde din kropstemperatur.

Hvis temperaturen på din krop ikke er under kontrol, kan det være mere farligt for livet. Foretag derfor nogle livsstilsændringer, og hold dig kølig og tør for at opretholde din termoregulering!

Angst og depression 6-

Imidlertid lider en ud af tre i vores samfund af angst og depression mindst en gang i deres liv.

Journal of Pain offentliggjorde en undersøgelse i 2015 og fandt, at patienter med fibromyalgi oftere er mere udsat for depression og angst, og folk, der kæmper med depression, har en øget risiko for at udvikle fibromyalgi.

Patienter, der lider af angst og depression, har forbedret opfattelsen af ​​kronisk smerte. På grund af denne grund kan psykiske sygdomme bidrage til udviklingen af ​​fibromyalgi.

7- Kronisk hovedpine

Når du tager overdreven stress, er nakken, overkroppens muskler og skuldre spændte og anspændte. Som et resultat vil det føre til migrænehovedpine eller hovedpine.

Hvis det er en vedvarende hovedpine, skal du straks tjekke, da det kan være advarselsskiltet også.

8- Fordøjelsessystemet i maven

Sammen med ovennævnte symptomer, hvis dit fordøjelsessystem er generende, skyldes det fibromyalgi.

Du kan også opleve mavesmerter. Du kan også finde kramper, diarré og forstoppelse. Faktisk diagnosticeres mange patienter med irritabelt tarmsyndrom (IBS) sjældent med fibromyalgi.

Hvis fordøjelsesbesværet ikke kommer sig, selv efter at have forladt drikkevarer og andre fedtholdige fødevarer, kan fibromyalgi være et led i fordøjelsesproblemer.

Uden tvivl er det værste og det første symptom på fibromyalgi smerter, men dets symptomer er ikke begrænset. Mere generaliseret din smerte, jo værre symptomer vil du støde på.

Hvordan samler du imidlertid symptomerne, og hvor tidligt du  modtager behandlingen betyder meget i din fremgang   .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *