Hvad er et udbrud af fibromyalgi?

Det næst mest almindelige spørgsmål stilles folk, der lever med fibromyalgi (eller en hvilken som helst usynlig kronisk sygdom) ved siden af   Hvad er fibromyalgi   ?  Hvad er et udbrud af fibromyalgi?

Hvis du kender nogen, der lever med denne sygdom, har du sandsynligvis hørt, at de på et eller andet tidspunkt siger, at de har et “udbrud.” At prøve at udtrykke, hvad du mener med flash, er måske en af ​​de sværeste ting at gøre, især da blinkene ser så forskellige ud for hver person.

Overraskende er det at prøve at forklare et udbrud lige så vanskeligt som at prøve at forstå et udbrud, og det er grunden til, at mange af os, der lever med sygdommen, undgår at tale fuldstændigt om vores symptomer.

Uddannelse, opmærksomhed og viden er imidlertid vigtig, når det drejer sig om enhver kronisk, fibromyalgi eller anden sygdom, og det er kun gennem forklaring, der hjælper alle mennesker med at forstå den sande allestedsnærværende karakter af alle kroniske usynlige sygdomme og hjælpe med at forstå en bedre måde at leve på. hver dag.

Det er kun gennem forklaring, at vi hjælper alle mennesker med at forstå den virkelig allestedsnærværende karakter af kroniske usynlige sygdomme og hjælpe alle med bedre at forstå, hvad vi lever dag efter dag.

Kort sagt: ”At tale om vores sygdom er den eneste måde, hvorpå vi kan få den støtte, empati og forståelse, vi har brug for plejere, sundhedspersonale, familiemedlemmer og offentligheden.

Når det er sagt, giver artiklen nedenfor (hentet fra Arthritis.org) den enkleste og mest kortfattede forklaring af de “grønne skud” af fibromyalgi og håber, at alle, der læser, kan forstå lidt bedre, hvad vi oplever hver af disse. krøniker. Og hver dag.

Hvad er en fibromyalgi-fakkel med tilladelse fra Arthritis.org?

Mens en person med fibromyalgi kan opleve nogle symptomer regelmæssigt, når symptomerne forværres eller forekommer oftere over en periode kaldet et udbrud.

”Et udbrud forværrer eller forværrer symptomer, der allerede findes,” siger Daniel Clauw, MD, professor i anæstesiologi, reumatologi og psykiatri ved University of Michigan i Ann Arbor. ”Patienter bruger forskellige tidsrammer for, hvad de betragter som et udbrud, men er normalt dage eller uger med forværrede symptomer. Noget mindre betragtes som normal hårfjerning og et fald i symptomer, som en person med fibromyalgi kan forvente.

Symptomer på fibromyalgi inkluderer:

 • Generaliserede muskelsmerter
 • Træthed, der gør det vanskeligt at udføre daglige aktiviteter.
 • Stivhed, især om morgenen eller efter en lang periode med inaktivitet.
 • Kognitive vanskeligheder, også kendt som nevus fibro, som inkluderer problemer med hukommelse, koncentration og organisering.
 • Følelsesmæssige problemer såsom angst, tristhed eller depression.
 • Søvnproblemer, såsom at tage for lang tid at falde eller sove, vågne op eller vågne ofte og ikke føle sig udhvilet endnu

Selvom dette er almindelige symptomer blandt personer med fibromyalgi, oplever de alle udbrud anderledes.

”Mennesker med fibromyalgi oplever ikke alle udbrud på samme måde,” siger Dr. Clauw. ”En god måde at forklare er, at enhver person med fibromyalgi har sin akilleshæl, hans ‘ting’, der virkelig forårsager dem problemer. Når din fibromyalgi bliver værre, bliver netop denne ting virkelig dårlig. ”

De overvejende symptomer på en person under et udbrud kan ændre sig over tid.

Udløsere til fibromyalgi-kriser

En af de bedste måder at forhindre et udbrud er at bestemme, hvad der kan forårsage det i første omgang. Disse årsager kaldes triggere. Ligesom symptomer varierer triggers af fibromyalgi fra person til person, men kan omfatte:

 • Fysisk eller psykologisk stress
 • Temperatur og klimaændringer
 • Hormonelle ændringer
 • Rejse og / eller ændringer i tiden.
 • Behandlingsændringer
 • Kost
 • Sov dårligt

”Vi ved, at enhver form for stress, ikke kun psykologisk, men også fysisk, immun eller noget, der forstyrrer kroppens normale rutine, kan udløse et udbrud,” siger Dr. Clauw. ”Alt fra en bilulykke til en operation eller anden stressende livsbegivenhed kan medføre, at symptomerne bliver værre. Udslæt kan også være forårsaget af adfærdsudløsere såsom ikke at sove godt, pludselig stoppe motion eller overdrive aktivitet. ”

Nogle flammer er uundgåelige, og visse triggere er uden for din kontrol. Du kan prøve at identificere, hvad der forværrer dine fibromyalgi-symptomer ved at registrere en oversigt over dine aktiviteter, hvad du spiser, hvordan du sover, og hvordan alle disse faktorer påvirker dine symptomer. Efter registrering af disse faktorer i flere uger kan du muligvis se et mønster. Dette vil hjælpe dig med at lære, hvordan du bedre administrerer de input, der kan udløse en flash.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *