Hva skjer når fibromyalgi treffer deg? Kjenn de 8 verste symptomene på fibromyalgi!

Du kan ofte klage på smertene i skuldrene, bena, ryggen og andre deler av kroppen, men det som har skjedd er en ide om hvor lenge smertene varer?

Står du overfor noen andre uvanlige og rare symptomer som det? Er det registrert fremgang som avslutter dagen? Tror du ikke at du tar betingelsen for gitt?

Vel, fibromyalgi er en revmatisk sykdom der hjernen din blir gal etter smertebehandling. Overrasket?

Ved fibromyalgi forsterker hjernen din normale smertesignaler og opplever ofte utbredte smerter i hele kroppen. alt vi forkaster smertesignalene som oppstår i vår daglige rutine.

Vi tar hensyn til tilstanden vår når smerter og andre symptomer er ukontrollerbare og du ikke har noen annen måte å takle symptomer på, bortsett fra medisiner og andre behandlingsformer.

Blant de mulige årsakene til fibromyalgi er fysisk traume eller massivt psykologisk stress. Fibromyalgi er en kompleks lidelse. Og presentasjonen varierer fra person til person.

I en fersk undersøkelse avsløres det imidlertid at yngre personer med diagnosen fibromyalgi har en tendens til å ha dårlig livskvalitet og mer alvorlige symptomer sammenlignet med eldre mennesker med fibromyalgi.

Forsøk derfor ikke engang å utelukke unormale unormale symptomer som oppstår i livet ditt, da det kan være en indikasjon på noe mer alvorlig enn forventningen.

Nedenfor finner du de verste symptomene på fibromyalgi som du bør se på og rapportere til medisinsk nødstilfelle når du forverrer deg.

1- Smerter i ilden

Ja! Du kan ikke tåle smerten forbundet med fibromyalgi. Hvis du opplever knivstikking, pinner og nåler, svie, prikking eller blandet smerte i forskjellige deler av kroppen, så se ut i nærheten av søvnsyklusen din og energinivået fordi fibromyalgi utløses av søvnforstyrrelser.

Det interessante faktum om smerter ved fibromyalgi er smerter uten noen åpenbar grunn. Noen mennesker kan oppleve smerteheving når været endrer seg, mens en annen gruppe mennesker rapporterte at smerter er på topp når de gjennomgår noe psykologisk stress eller følelser.

I Journal of Rheumatology rapporterte faktisk en studie at personer med fibromyalgi har 11 til 18 poeng.

Det kan kjennes smerter i kragebeina, albuene, øvre bryst, øvre del av ryggen, på ryggen og øvre og midtre del av rumpa på grunn av fibromyalgi.

Imidlertid rapporterte de fleste også at smertene dukker opp igjen hver gang en eventuell triggerstimulering rammer.

2- Føler meg utmattet og uutviklet

Du hadde en hektisk dag på jobb, og du trenger virkelig en halv times lur for å laste en beslutning. Du føler deg ekstremt lav, døv og svak. Hvorfor skjer dette?

Selv om du har tatt en lur, men likevel, har ingenting endret seg og du har lave energinivåer. Årsaken til denne tilstanden kan være fibromyalgi!

Som du vet at smerter er det kardielle symptomet på fibromyalgi, kan du ha søvnforstyrrelser om natten på grunn av smerter.

Hvis kvaliteten på søvnen er kompromittert, vil alle dens biologiske klokker bli påvirket, og til slutt setter den funksjonelle aktiviteter i fare.

3 – taktil følsomhet

fibromyalgi og taktil følsomhet

Dette symptomet er den absolutte indikasjonen på at noe er galt med deg. Følsomhet for berøring er ikke vanlig   under alle forhold, men for personer med fibromyalgi er denne tilstanden ikke ny.

Hyperestesi og hyperalgesi: to typer pulssensibilitet som   finnes hos personer med fibromyalgi   .

Hvis du blir for følsom for sensorisk tilførsel, er denne tilstanden kjent som hyperestesi, og hvis dine smerteopplevelser øker på grunn av sensorisk tilførsel, betegnes denne tilstanden som hyperalgesi.

I alvorlige tilfeller kan du oppleve både hyperestesi og hyperalgesi, men intensiteten kan variere.

Følsomhet 4 Duft

På grunn av følsomhet for berøring, kan duftenes følsomhet utvikle seg. Fordi fibromyalgi er indikasjonen på energikriser og er mer følsom for berøring, støy og lyd, ville det være et problem for hjernen din å behandle signalene om støy.

Imidlertid kan antikonvulsivt medisin mot gabapentin (Neurontin) hjelpe til med å redusere følsomheten. Snakk med legen din og ta medisin!

5 – Rikelig svette

Imidlertid, etter trening og andre anstrengende treningsøkter, er overdreven svette akseptabelt, men   hvis du svetter tungt når du utfører dagliglivets aktiviteter   , må du ta det veldig alvorlig.

Det skal ikke forveksles med feber, fordi det skjer på grunn av autonom dysfunksjon. Økt svette hjelper ikke til å opprettholde kroppstemperaturen.

Hvis temperaturen i kroppen din ikke er under kontroll, kan det være farligere for livet. Gjør derfor noen livsstilsendringer og hold deg kjølig og tørr for å opprettholde termoreguleringen!

Angst og depresjon 6-

Imidlertid lider en av tre i samfunnet vårt av angst og depresjon minst en gang i livet.

Journal of Pain publiserte en studie i 2015 og fant at pasienter med fibromyalgi oftere har større risiko for depresjon og angst, og folk som sliter med depresjon har økt risiko for å utvikle fibromyalgi.

Pasienter som lider av angst og depresjon har forbedret oppfatningen av kroniske smerter. På grunn av denne grunnen kan psykiske sykdommer bidra til utvikling av fibromyalgi.

7- Kronisk hodepine

Når du bruker for mye stress, er nakken, overkroppsmuskulaturen og skuldrene anspente og anspente. Som et resultat vil det føre til migrene eller hodepine.

Hvis det er en vedvarende hodepine, må du ta en sjekk umiddelbart, siden det kan være advarselsskiltet også.

8- Fordøyelsessystemet i magen

Sammen med de nevnte symptomene, hvis fordøyelsessystemet ditt er belastende, er det på grunn av fibromyalgi.

Du kan også oppleve magesmerter. Du kan også finne kramper, diaré og forstoppelse. Faktisk får mange pasienter med irritabelt tarmsyndrom (IBS) sjelden diagnosen fibromyalgi.

Hvis ubehaget i fordøyelsen ikke kommer seg selv fra å forlate drinker og annen fet mat, kan fibromyalgi være et ledd i fordøyelsesproblemer.

Utvilsomt er det verste og det første symptomet på fibromyalgi smerter, men symptomene er ikke begrenset. Mer generaliserte smerter, jo verre symptomer vil du få.

Hvordan samler du imidlertid symptomene og hvor tidlig du  mottar behandlingen betyr mye i fremdriften   .

Leave a Reply

Your email address will not be published.