Hva er et utbrudd av fibromyalgi?

Det nest vanligste spørsmålet som stilles mennesker som lever med fibromyalgi (eller noen usynlig kronisk sykdom) ved siden av   Hva er fibromyalgi   er?  Hva er et utbrudd av fibromyalgi?

Hvis du kjenner noen som lever med denne sykdommen, har du sannsynligvis hørt at de på et eller annet tidspunkt sier at de har et “utbrudd.” Å prøve å uttrykke hva du mener med flash er kanskje noe av det vanskeligste å gjøre, spesielt siden blinkene ser så forskjellige ut for hver person.

Overraskende er det å prøve å forklare et utbrudd like vanskelig som å prøve å forstå et utbrudd, og det er grunnen til at mange av oss som lever med sykdommen unngår å snakke fullstendig om symptomene våre.

Imidlertid er utdanning, bevissthet og kunnskap viktig når det gjelder kronisk, fibromyalgi eller annen sykdom, og det er bare gjennom forklaring som hjelper alle mennesker til å forstå den sanne allestedsnærværende naturen til alle kroniske usynlige sykdommer og bidra til å forstå hvordan vi lever bedre. hver dag.

Det er bare gjennom forklaring at vi hjelper alle mennesker til å forstå den virkelig allestedsnærværende arten av kroniske usynlige sykdommer og hjelper alle med å bedre forstå hva vi lever dag etter dag.

Kort sagt, “Å snakke om sykdommen vår er den eneste måten vi kan få den støtten, innlevelsen og forståelsen vi trenger pleiere, helsepersonell, familiemedlemmer og allmennheten.

Når det er sagt, gir artikkelen nedenfor (hentet fra Arthritis.org) den enkleste og mest konsise forklaringen på de “grønne skuddene” av fibromyalgi og håper at alle som leser kan forstå litt bedre hva vi opplever hver av disse. krøniker. Og hver dag.

Hva er en fibromyalgi bluss høflighet av Arthritis.org?

Mens en person med fibromyalgi kan oppleve noen symptomer regelmessig, når symptomene forverres eller forekommer oftere over en periode som kalles et utbrudd.

“Et utbrudd forverrer eller forverrer symptomer som allerede eksisterer,” sier Daniel Clauw, MD, professor i anestesiologi, revmatologi og psykiatri ved University of Michigan i Ann Arbor. – Pasienter bruker forskjellige tidsrammer for det de anser for et utbrudd, men er vanligvis dager eller uker med forverrede symptomer. Noe mindre anses som normal hårfjerning og en reduksjon i symptomer som en person med fibromyalgi kan forvente.

Symptomer på fibromyalgi inkluderer:

 • Generaliserte muskelsmerter
 • Tretthet som gjør det vanskelig å utføre daglige aktiviteter.
 • Stivhet, spesielt om morgenen eller etter en lang periode med inaktivitet.
 • Kognitive vansker, også kjent som nevus fibro, som inkluderer problemer med hukommelse, konsentrasjon og organisering.
 • Følelsesmessige problemer som angst, tristhet eller depresjon.
 • Søvnproblemer, for eksempel å ta for lang tid å falle eller sove, våkne eller våkne ofte og ikke føle seg uthvilt ennå

Selv om dette er vanlige symptomer blant personer med fibromyalgi, opplever de alle utbrudd på en annen måte.

“Mennesker med fibromyalgi opplever ikke alle utbrudd på samme måte,” sier Dr. Clauw. “En god måte å forklare er at enhver person med fibromyalgi har sin akilleshæl, hans ‘ting’ som virkelig forårsaker problemer. Når din fibromyalgi blir verre, blir akkurat denne tingen virkelig ille. ”

De dominerende symptomene på en person under et utbrudd kan endre seg over tid.

Utløsere for fibromyalgi-kriser

En av de beste måtene å forhindre et utbrudd er å bestemme hva som kan forårsake det i utgangspunktet. Disse årsakene kalles triggere. Som symptomer, utløser fibromyalgi fra person til person, men kan omfatte:

 • Fysisk eller psykologisk stress
 • Temperatur og klimaendringer
 • Hormonelle forandringer
 • Reise og / eller endringer i tid.
 • Behandlingsendringer
 • Kosthold
 • Sover dårlig

“Vi vet at enhver form for stress, ikke bare psykologisk, men også fysisk, immun eller noe som forstyrrer kroppens normale rutine, kan utløse et utbrudd,” sier Dr. Clauw. Alt fra en bilulykke til en kirurgi eller annen stressende livshendelse kan føre til at symptomene blir verre. Utslett kan også være forårsaket av atferdsutløsere som at du ikke sover godt, stopper trening plutselig eller overdriver aktivitet. “

Noen flammer er uunngåelige og visse utløsere er utenfor din kontroll. Du kan prøve å identifisere hva som forverrer fibromyalgi-symptomene dine ved å føre oversikt over aktivitetene dine, hva du spiser, hvordan du sover og hvordan alle disse faktorene påvirker symptomene dine. Etter å ha registrert disse faktorene i flere uker, kan det hende du ser et mønster. Dette vil hjelpe deg å lære hvordan du bedre kan administrere inngangene som kan utløse et blitz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *