Hoe bevroren schouders behandelen bij fibromyalgie

Zoek pijnbestrijding is een grote zorg voor de overgrote meerderheid van de mensen op zoek naar medische zorg, en terwijl sommige vormen van pijn zijn zeer eenvoudig te diagnosticeren en te behandelen (of zelfs te genezen), anderen hebben zeer beperkte kennis.

How to treat frozen shoulders in fibromyalgia
How to treat frozen shoulders in fibromyalgia

Een goed voorbeeld hiervan is fibromyalgie, waarbij chronische pijn in het hele lichaam zo slecht kan aanvoelen dat het de patiënt kan beletten activiteiten te doen of dagelijks te werken. Helaas boeken we nog steeds vooruitgang bij het diagnosticeren en genezen van fibromyalgie en de behandelingen die we ervoor hebben, kunnen de pijn slechts tijdelijk verlichten. Het wordt nog ingewikkelder wanneer we bevroren schouders in de mix gooien.

fibromyalgie

Fibromyalgie wordt omschreven als chronische pijn in de spieren en het lichaam, evenals slapeloosheid, vermoeidheid, stijfheid van gewrichten, tintelingen en gevoelloosheid, angst en stress, en moeite met concentreren. Er zijn veel patiënten met fibromyalgie die naast fibromyalgie andere vormen van ziekte of pijn hebben, en het kan voor een arts moeilijk zijn om te bepalen of de ene de ander veroorzaakt of dat ze volledig gescheiden zijn. Hoewel het ongelukkig is, geldt hetzelfde voor bevroren schouders.

Bevroren schouders

Er is altijd het oude gezegde dat het voorkomen van pijn beter is dan genezen, maar als je momenteel pijn hebt, ben je waarschijnlijk niet blij met die bewering. De definitie van frozen shoulder is een ontsteking in de gewrichtscapsule en perifeer kraakbeen van de schouder die constante pijn produceert, zelfs als er geen activiteiten worden uitgevoerd.

Terwijl frozen shoulder zijn vergelijkbaar met fibromyalgie, het produceren van een constante pijn die kan duren van een paar maanden tot enkele jaren, en kan voorkomen dat de patiënt de dagelijkse activiteiten uit te voeren, frozen shoulder zijn beperkt tot de schouder regio. Om te bepalen hoe ernstig de pijn is en welke zorg en behandeling nodig is, moet u het ontwikkelingsstadium van de bevroren schouders volgen.

Ontwikkeling van frozen shoulder

Bevroren schouders zijn een zeer langzaam proces dat is verdeeld in drie fasen, die elk op zichzelf traag verlopen. De eerste fase is het pijnlijke stadium, dat pijn veroorzaakt wanneer je de schouder beweegt. Deze pijn zal enorm verbieden hoeveel je schouder kan bewegen.

De bevroren fase is de volgende fase. Het goede nieuws over deze fase is dat de pijn minder intens zal zijn, maar de gekke neus is dat je schouder merkbaar stijf wordt en niet zoveel beweegt. De ontdooifase is de laatste fase en dit is waar zowel pijn als stijfheid zal beginnen te verbeteren. Binnen enkele maanden kan je schouder helemaal goed zijn.

De pijn en stijfheid in de bevroren schouders voelt bijna altijd slechter aan tijdens de nacht. Artsen zijn ook verward over waarom bevroren schouders voorkomen bij mensen met fibromyalgie, hoewel een frozen shoulder eerder voorkomt bij een patiënt die een operatie of een verwonding heeft ondergaan in het getroffen gebied. Ten slotte zijn bevroren schouders prominenter aanwezig bij oudere vrouwen dan bij welke andere leeftijdsgroep of geslacht dan ook.

Mobiliteit … of Immobiliteit?

Volledige immobiliteit is zeldzamer bij mensen met een frozen shoulder en beperkte mobiliteit is veel waarschijnlijker. Voorbeelden van dingen die kunnen leiden tot bevriezing van de schouder zijn een gebroken arm, een beroerte, herstel na een operatie of een letsel aan de rotator cuff. Al deze dingen kunnen de mobiliteit van uw schouder immobiliseren of beperken, wat leidt tot een verhoogd risico op een frozen shoulder.

Er zijn ook enkele ziektes die ook tot een frozen shoulder kunnen leiden. Deze omvatten, maar zijn niet beperkt tot: de ziekte van Parkinson, diabetes en hart- en vaatziekten.

Wanneer het door uw arts wordt onderzocht, zal hij of zij de mobiliteitsniveaus van uw schouder boven alle andere willen controleren. U wordt gevraagd om uw armen in de lucht te heffen, uw lichaam te bereiken en uw rug te bereiken. Elk van deze methoden is effectief voor een arts om te bepalen wat hij kan doen en wat hij niet kan doen met zijn schouder.

Na het volgen van deze procedure zal uw arts de spieren ontspannen en uw arm en schouder bewegen om te bepalen hoeveel pijn u voelt. Ze zullen ook beeldvormingstests uitvoeren, zoals een MRI of een röntgenfoto, om te zien of er een probleem is. er zijn problemen in de weefsels, botten en / of ligamenten. Het doel van uw arts bij deze tests is om erachter te komen waar uw schouder zich bevindt en zoveel mogelijk mobiliteit te beschermen, en vervolgens te werken aan het verbeteren van de beperkte mobiliteit die al bestaat.

behandelingen

Een vorm van behandeling voor de frozen shoulder is medicatie. Aspirine en Advil, naast andere medicijnen, kunnen de hoeveelheid pijn die je voelt verminderen. De medicatie voor pijnverlichting en ontstekingsremmende medicijnen kan ook door uw arts worden voorgeschreven.

Een andere optie is fysiotherapie, die zich richt op het strekken van de schouder om de bloedsomloop te vergroten en de mobiliteit te herstellen. Gelukkig kunnen deze vormen van behandelingen de pijn beperken en de mobiliteit in een of twee jaar vergroten, meestal tijdens de frozen shoulder.

In het geval dat de symptomen verder toenemen, kunt u dingen als steroïde-injecties proberen, die de pijn verminderen en de mobiliteit herstellen; schouder manipulatie, die een verdoving krijgt en geen pijn voelt tijdens de dokter werkt om de schouder weefsel bewegen de schouder los (dezelfde methode wordt gebruikt om botbreuken te behandelen); en ten slotte een operatie, die alle slechte weefsels in het schoudergewricht zal verwijderen.

De operatie voor een bevroren schouder zal worden gedaan met een klein buisje instrument dat wordt ingebracht in een incisie gemaakt door uw arts in het gewricht. Wanneer al het andere faalt, kan een operatie de enige overgebleven optie zijn.

Referentie: https: //www.ushealthmag.co/how-to-treat-frozen-shoulders-in-fibromyalgia/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *