HANTERING MED KJØRINGSPROBLEMER MED FIBROMYALGIA

Personer med fibromyalgi kan ikke gå, kjøre eller sykle lenge uten smerter. Kjøring krever at personen sitter i en fast stilling som kan forverre smerte og tretthet.

Transport er ofte knyttet til frykt av mange grunner.

Vår dårlige søvnkvalitet og hyppige søvnløshet assosiert med fibromyalgi kan være farlig for sjåfører.

Ofte mister vi spor på veien, noen ganger glemmer vi hvor vi var eller hvor vi skulle.

Å kjøre er smertefullt for oss på grunn av bevegelsene som legges på bena og armene og på den pålagte vekten: å sitte for lenge stiver kroppen. Å kjøre med fibromyalgi blir verre med håndsmerter. Hvor mange av oss holder ikke lenger på rattet kl. 10:10, men kl. 18:30!

Andre faktorer spiller en problematisk rolle i kjøringen:

Støyfølsomhet

Pasienter med fibromyalgi opplever høy følsomhet for støy, lys, berøring, lukt og temperatur. Alle disse faktorene spiller en rolle i økningen av smerte, kvalme, svimmelhet og kan forårsake hodepine som fremmer trettheten.

Distraksjon

Distraksjon er et våpen som kan føre til ulykker. Den minste uvanlige støyen kan fokusere tankene våre og redusere oppmerksomheten mot den ruten vi bør velge.

Hjernetåke eller fibrofog

Hjernetåke eller fibrofog er en av de kognitive forstyrrelsene forbundet med fibromyalgi, det kan gjøre det vanskelig å være fullstendig oppmerksom på veien. Fibromyalgi-pasienten er i en abstrakt tilstand som kan få ham til å miste sin vei, inkludert på en vei som han bruker regelmessig og gjøre kjøring farlig. I denne tilstanden er det også noen ganger vanskelig å administrere flere informasjonstykker samtidig.
Synsproblemer

Fibromyalgi påvirker nervesystemet og kan også påvirke synet. De fleste av disse problemene utløses ofte om natten mens du kjører i mørket. Mennesker med fibromyalgi føler noen ganger de ømme øynene akkurat når de ser veiskilt og passerer nærlyset til andre kjøretøy.

Legg smerter

Å sitte i lange perioder med kjøring kan forverre og utløse smerter i bein og føtter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *