HANDLING MED KØRSELSPROBLEMER MED FIBROMYALGIA

Mennesker med fibromyalgi kan ikke gå, køre eller cykle længe uden smerter. Kørsel kræver, at personen sidder i en fast position, som kan forværre smerter og træthed.

Transport er ofte forbundet med frygt af mange grunde.

Vores dårlige søvnkvalitet og hyppige søvnløshed forbundet med fibromyalgi kan være farlige for bilister.

Ofte mister vi sporet på vejen, vi glemmer undertiden, hvor vi var, eller hvor vi skulle hen.

Kørsel er smertefuldt for os på grund af bevægelser, der pålægges vores ben og arme og på grund af dens pålagte statur: at sidde for længe stiver vores krop. Kørsel med fibromyalgi bliver værre med håndsmerter. Hvor mange af os holder ikke længere rattet kl. 10:10, men kl. 18:30!

Andre faktorer spiller en problematisk rolle i kørslen:

Støjfølsomhed

Patienter med fibromyalgi oplever høj følsomhed over for støj, lys, berøring, lugt og temperatur. Alle disse faktorer spiller en rolle i stigningen i vores smerter, kvalme, svimmelhed og kan forårsage hovedpine, der fremhæver vores træthed.

Distraktion

Distraktion er et våben, der kan føre til ulykker. Den mindste usædvanlige støj kan fokusere vores sind og mindske vores opmærksomhed på den rute, vi skal vælge.

Hjernetåge eller fibrofog

Hjernetåge eller fibrofog er en af ​​de kognitive lidelser forbundet med fibromyalgi, det kan gøre det vanskeligt at være fuldt opmærksom på vejen. Fibromyalgi-syge er i en abstrakt tilstand, der kan få ham til at miste sin vej, også på en vej, som han bruger regelmæssigt og gøre kørsel farlig. I denne tilstand er det undertiden også vanskeligt at administrere flere stykker information på samme tid.
Visionsproblemer

Fibromyalgi påvirker nervesystemet og kan også påvirke dets syn. De fleste af disse problemer udløses ofte om natten under kørsel i mørke. Mennesker med fibromyalgi føler undertiden deres ømme øjne, bare når de ser vejskilte og passerer fjernlys fra andre køretøjer.

Ben smerter

At sidde i lange perioder med kørsel kan forværre og udløse smerter i ben og fødder.

Leave a Reply

Your email address will not be published.