Fibromyalgie wordt eindelijk erkend als een officiële diagnose! Deel deze informatie alstublieft

Fibromyalgie wordt eindelijk erkend als een officiële diagnose! Deel deze informatie alstublieft

Op 1 oktober 2015 heeft fibromyalgie eindelijk de officieel goedgekeurde officiële ICD-10-CM-code in de Verenigde Staten.

De ICD-10-CM, wat staat voor International Classification of Diseases, 10th Revision, Clinical Modification, is een lijst met diagnostische codes voor de Medicare en Medicaid zorgcentra en het National Center for Health Statistics. -CM is gebaseerd op ICD-10, de statistische classificatie van ziekten gepubliceerd door de Wereldgezondheidsorganisatie.

ICD-codes worden veel gebruikt in de gezondheidssector, waaronder artsen, verzekeringsmaatschappijen en overheidsinstellingen. Ze worden gebruikt om gediagnosticeerde en geclassificeerde ziekten en aandoeningen te identificeren.

vóór 1 oktober ontvingen artsen bij de diagnose van een patiënt met fibromyalgie algemene code 729.1 – myalgie en myositis, niet gespecificeerd. Elk type spierpijn of ontsteking kan in de code worden opgenomen. Maar FM wordt erkend als een afzonderlijke entiteit met zijn eigen code M79.7 – Fibromyalgie.

Waarom is het belangrijk?

Een ICD-10-CM-code voor fibromyalgie heeft veel potentiële voordelen, maar in het bijzonder komen er vier te binnen.

Het feit dat fibromyalgie zijn eigen diagnostische code heeft, voorkomt dat artsen volhouden dat het niet echt is. De Wereldgezondheidsorganisatie en de regering van de Verenigde Staten hebben formeel overeenstemming bereikt. 
De ICD-10-CM-codes worden gebruikt door verzekeringsmaatschappijen, Medicare en Medicaid. Tot nu toe hebben sommige verzekeringsmaatschappijen geweigerd om fibromyalgie-behandelingen te dekken en erop te staan ​​dat het geen echte ziekte is. Ze kunnen niet hetzelfde zeggen. 
Ondanks het nadeel dat het niet alleen op basis van een diagnose wordt bepaald, is fibromyalgie die wordt erkend als een legitieme diagnose een van de redenen, het wordt soms gebruikt als basis voor afwijzing en kan leiden tot een iets eenvoudiger handicap.
Een andere diagnostische code zal de consistentie van fibromyalgie-onderzoek verbeteren. In zijn recente artikel in het National Pain Report, Ginevra Liptaň, merkte MD op: “De nieuwe code zal ook een meer diepgaande analyse van de behandeling van fibromyalgie-uitkomsten mogelijk maken. De details van veel van deze observationele studies worden verzameld door deze codes te volgen. Diagnostic. Zonder hun eigen diagnostische code, zijn fibromyalgie-onderzoeken belemmerd door gouachegegevens, waaronder gegevens van patiënten met echt vezelachtig, maar door een andere ziekte die spierpijn veroorzaakt. ”  
Het hoogtepunt van een lange reis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *