Fibromyalgie en pijn in de benen. Iedereen zou het moeten weten.

Heeft u last van fibromyalgie, pijn in de benen? Pijn geassocieerd met pijnpunten en activeringspunten op meerdere locaties? Hoewel ze vaak contactpunten worden genoemd, zijn het eigenlijk gebieden in plaats van kosten. 
Ik moet nog steeds iemand vinden met fibromyalgie die gewoon een punt van pijn of gevoeligheid heeft. (Echter, zowel hotspots als algemene pijngebieden worden nog steeds gebruikt voor de diagnose.) En omdat gevoelige punten verschillen van triggerpoints, zie ook de ‘triggerpoints’ voor de bespreking van PRT bij fibromyalgie. 
Nu beschrijven de meeste mensen met fibro de pijn in het “gebied” dat uitstraalt naar de omliggende pezen of triggerpoints. Het is vaak geen implicatie voor een bijbehorende pees, ligament of Trp (triggerpoint). Dit is wat ervoor zorgt dat de pijn uitstraalt of zich verspreidt.

Neem bijvoorbeeld de gevoelige punten in de knie. Dit gebied kan zich gemiddeld 2 tot 4 inch boven en onder de binnenkant van de knie uitstrekken. Het is dus logischer om deze referentie een pijngebied te noemen, vooral als het gaat om werkoplossingen. Ja, er zijn veel gevoelige punten aan de onderkant van het vezelige lichaam.


Bepaalde activiteiten van het dagelijks leven (ADL) kunnen de pijn van fibromyalgie in de benen verergeren. De 
voorbeelden zitten lange tijd op één plaats staan, verschuiven of van gewicht veranderen tijdens staan, rijden, reizen, schoonmaakwerkzaamheden, enz. Kan 
ernstigere pijn in de benen fibromyalgie veroorzaken? Trekkerpunten, inactiviteit, verlies van spiermassa, lage rugpijn, ischias, gezamenlijke betrokkenheid van IS, bepaalde medicijnen, verkoudheid / griep en meer. Het interessante van pijn in de benen gerelateerd aan fibromyalgie is dat het niet uitmaakt of je staat, zit of ligt. 
Pijngevoeligheid in het onderste kwadrant van het vezelige lichaam neemt toe omdat het alleen punten in lagen spierweefsel en extreem gevoelige gebieden veroorzaakt die niet direct verband houden met een activiteit of oefening.
De fibromyalgie-resultaten doen de benen pijn wanneer kracht en behendigheid verloren gaan. 
De langste en meest gebruikte beenspier (ook bekend als de sartorius-spier in de quadriceps) is verantwoordelijk voor een groot deel van onze mobiliteit in het onderste kwadrant van het vezelige lichaam. Hier op de foto naast hi-lited heb ik gebieden die het grootste deel van de fibro-pijn in het onderlichaam veroorzaken. 
Wanneer deze spier de spieren conditioneert en rond dit gebied draait, verzwakt het ook, inclusief pezen en ligamenten. 
Mobiliteit kan verloren gaan en deze ‘interessegebieden’ kunnen zelfs nog groter zijn (zoals weergegeven in de aangrenzende tabel), verdeelde pijnpunten verdeeld boven en onder de positie van het punt binnen de eigenlijke knie.
Gevoelige pijnpunten in de bil kunnen ook uitstralen naar het been, vaak naar de zijkanten van de rug en benen. Heup- en beenpijn kan worden veroorzaakt door een iliotibiale band (buitenbeen) die zich uitstrekt van het heupgebied naar een zijde van elk been en wanneer het gebied is bevestigd, kan dit ernstige bulten en stijfheid veroorzaken. 
Zwakte en / of boter in heupabductors kunnen ook extreme stijfheid en verminderde mobiliteit veroorzaken. Illiotibiale bandziekte (ITBS) kan bij atleten voorkomen door herhaling en overmatig gebruik, maar deze pijnlijke aandoening is niet ongewoon bij mensen met fibromyalgie.
Nu is er enige controverse. Is fibro erger of zijn deze zwakkere fibro-gebieden / gebieden altijd het lichaam? Heeft u chronische myofasciale pijn in het bovenste deel van fibromyalgie? Dit kan de reden zijn dat je voelt dat de pijn in het been erger wordt, omdat er veel lagen triggerpoints op het onderste deel van het lichaam zijn. 
Een ding om in gedachten te houden met fibromyalgie en pijn in de benen is dat elke positie om lang te blijven, zoals zitten of staan, de pijn kan verhogen en triggerpoints kan activeren. De gevoelige punten zullen er altijd op een bepaald niveau zijn, maar het zijn de activeringspunten die worden geactiveerd door repetitieve bewegingen of die zich in een zeer lange positie bevinden.
Ik zeg vaak dat we het niet aanbevelen om ‘s ochtends vroeg te zitten. Tijdens uw verblijf in bed om vroeg in de ochtend te zitten, creëert u alleen een grotere stijfheid in de onderrug, heupen, benen en knieën.

Deel dit:

Leave a Reply

Your email address will not be published.