FIBROMYALGIA: Jag låtsas inte vara sjuk, jag låtsas vara frisk

Om du inte känner mig väl eller om du är en del av min familj kanske du ibland tror att jag låtsades vara sjuk.

Du kanske tror att du inte är trött hela tiden eller att det är omöjligt för någon att leva i ständig smärta och jag önskar att så var fallet och jag, som många andra, hade ingen erfarenhet för vår familj och vår familj. kunskap

Låtsas att fungera bra varje dag tills den brutala tortyren och vi kan bara uppfylla hälften av våra skyldigheter, svullna piller och smärtstillande medel, svåra att dra när jag äntligen kom hem, vi kan inte röra oss eller intensiv och outhärdlig smärta och smärtsam utmattning som aldrig försvinner. utvanns

Men trots allt har jag inget annat val än att låtsas att jag är bra.

Det är mycket lättare att låtsas och visa mig att det går bra eftersom jag inte behöver försvara mig så. Jag behöver inte förklara för någon att livet är möjligt i konstant och konstant smärta.

Jag behöver inte räkna upp symtomen med någon som inte är intresserad. Jag behöver inte motivera obeveklig trötthet. Jag behöver inte förklara varför jag inte gick till gymmet eller poolen förut. Jag skulle vilja gå, men det är jag inte.

Jag förstår inte varför jag tycker att jag borde låtsas vara bra medan det motsatta händer. Varför är andras åsikt så viktigt? Varför bryr jag mig inte om vad de tycker?

Jag är trött, väldigt trött på att försöka förklara hur jag verkligen är, jag förklarade för min familj och vänner att jag inte förstod min dagliga verklighet, jag sa till och med att läkarna tittade på mig i vantro och frågade mig ”Säg att det inte är möjligt. symptom

Lite ja, tacka Gud, men inte mycket och det är kanske därför jag utvecklade utmärkta skådespelskompetenser i en roll jag aldrig bad om att spela.

Det är galen, men ibland känner jag mig som en kriminell som ständigt bedöms av människor som inte vet någonting om mig eller mitt liv, och i den här världen är det bättre att låtsas att de som knappt vet eller inte känner ger dig råd att du borde göra. utan att ha någon aning eller tro att det är bättre än jag vet hur jag är och vad som påverkar mig eller inte.

Även om det kostar mig försöker jag alltid vara vänlig när någon frågar mig hur jag har det. Det är en fråga som ibland förargar mig för att jag inte kan säga sanningen, men jag slutar och försöker ändra ämnet eller försöka lösa det med en kort “Jag har det bra”.

Jag kan säga: “Idag kan jag komma ur sängen utan hjälp” eller “Jag gjorde något bättre i några dagar om smärtan gav mig en paus” eller “Den här veckan är helvetet för jag går igenom en kris”

Men det skulle få mig att motivera min situation igen eftersom jag var tvungen att förklara varför jag känner mig på det här sättet, och jag tror förmodligen inte det, så svaret är aldrig sanningen.

Jag skulle vilja sluta låtsas att jag mår bra och visar mitt riktiga tillstånd, jag skulle vilja att de som bad mig att vara verkligen intresserade av mitt tillstånd och inte se eller höra, eftersom andra misstänker att jag ljuger när jag berättar för dem. real

Behöver du låtsas att det är okej om du inte är det? Vill du ändra det?

Om det var användbart, svara och dela. Gacias! (Jag menar

Dela detta:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *