Fibromyalgi og smerter i bena. Alle burde vite det.

Lider du av fibromyalgi, smerter i bena? Smerter assosiert med smertepunkter og aktiveringspunkter på flere steder? Selv om de ofte blir referert til som kontaktpunkter, er de faktisk områder snarere enn avgifter. 
Jeg må fremdeles finne noen med fibromyalgi som rett og slett har et smerte eller ømhet. (Imidlertid brukes både hot spots og områder med generaliserte smerter fortsatt for diagnose.) Og fordi følsomme punkter avviker fra triggerpunkter, se også “triggerpunkter” for diskusjonen av PRT i fibromyalgi. 
Nå beskriver de fleste med fibro smertene i “området” som utstråler til de omkringliggende senene eller triggerpunktene. Det er ofte ikke implikasjoner med en tilhørende sene, leddbånd eller Trp (triggerpunkt). Det er dette som får smertene til å stråle eller spre seg.

Ta for eksempel de følsomme punktene i kneet. Dette området kan strekke seg i gjennomsnitt 2 til 4 inches over og under innsiden av kneet. Så det er virkelig mer fornuftig å kalle denne referansen et område med smerte, spesielt når det gjelder arbeidsløsninger. Ja, det er mange ømme punkter i den nedre enden av den fibrøse kroppen.


Enkelte aktiviteter i det daglige livet (ADL) kan forverre smerten ved fibromyalgi i beina. De 
eksempler skal sitte i lange perioder av gangen står på ett sted, forskyvning eller endring av vekt når man står, kjøring, på reise, rengjøringsoperasjoner, etc., kan 
mer alvorlige smerter årsak fibromyalgi? Triggerpunkter, inaktivitet, tap av muskelmasse, korsryggsmerter, isjias, leddmedvirkning av IS, visse medisiner, forkjølelse / influensa og mer. Det interessante med smerter i bena relatert til fibromyalgi er at det ikke har noe å si om du står, sitter eller ligger. 
Smertefølsomhet i den nedre kvadranten av den fibrøse kroppen øker fordi den bare forårsaker punkter i lag med muskelvev og ekstremt følsomme områder som ikke er direkte relatert til en aktivitet eller trening.
Fibromyalgi-resultatene skader bena når styrke og smidighet går tapt. 
Den lengste og mest brukte benmuskelen (også kjent som sartorius-muskelen i quadriceps) er ansvarlig for mye av vår bevegelighet i den nedre kvadranten i den fibrøse kroppen. Her på bildet ved siden av hi-lited har jeg områder som forårsaker det meste av fibrosmerter i underkroppen. 
Når denne muskelen kurerer musklene og dreier seg rundt dette området, svekkes den også, inkludert sener og leddbånd. 
Mobilitet kan gå tapt, og disse “områdene” av interesse kan være enda større (som vist i tabellen ved siden av), fordelt smertepunkter fordelt over og under posisjonen til punktet i selve kneet.
Følsomme smertepunkter i baken kan også utstråle til benet, ofte til sidene av ryggen og bena. Smerter i hofter og ben kan være forårsaket av et iliotibialbånd (ytre ben) som strekker seg fra hofteområdet til den ene siden av hvert ben, og når området er festet kan det føre til alvorlige støt og stivhet. 
Svakhet og / eller smør i hoftebortførere kan også forårsake ekstrem stivhet og nedsatt bevegelighet. Illiotibialbandsykdom (ITBS) kan forekomme hos idrettsutøvere gjennom repetisjon og overdreven bruk, men denne smertefulle tilstanden er ikke uvanlig hos personer med fibromyalgi.
Det er når det er en del kontroverser. Er fibro verre eller er disse svakere fibroområdene / områdene alltid kroppen? Lider du av kroniske myofasciale smerter i den øvre delen av fibromyalgi? Dette kan være grunnen til at du føler at smertene i beinet blir verre, siden det er mange lag med triggerpunkter i den nedre delen av kroppen. 
En ting å huske på med fibromyalgi og smerter i bena er at enhver stilling å holde seg lenge, for eksempel å sitte eller stå, kan øke smerter og utløse triggerpunkter. De følsomme punktene vil alltid være der på et eller annet nivå, men det er aktiveringspunktene som aktiveres av repeterende bevegelser eller er i en veldig lang posisjon.
Jeg sier ofte at vi ikke anbefaler å sitte lenge tidlig om morgenen. Under oppholdet i sengen for å sitte tidlig om morgenen, skaper du bare større stivhet i korsryggen, hoftene, bena og knærne.

Dele denne:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *