Fibromyalgi Koblet til tarmbakterier for første gang

riginal historie fra McGill University Health Center

Fibromyalgi Koblet til tarmbakterier for første gang

 Lesetid:  4 minForskere har funnet en sammenheng mellom en sykdom som involverer kroniske smerter og endringer i tarmen mikrobiomet. Fibromyalgi påvirker 2-4 prosent av befolkningen og har ingen kjent kur. Symptomer inkluderer tretthet, nedsatt søvn og kognitive vansker, men sykdommen er tydeligst preget av utbredte kroniske smerter. I en artikkel publisert i dag i tidsskriftet Pain, har et Montreal-basert forskerteam for første gang vist at det er endringer i bakteriene i mage-tarmkanalene til personer med fibromyalgi. Omtrent 20 forskjellige arter av bakterier ble funnet i enten større eller er mindre mengder i mikrobiomene til deltakere som lider av sykdommen enn i den sunne kontrollgruppen.

Større tilstedeværelse eller fravær av visse arter av bakterier

“Vi brukte en rekke teknikker, inkludert kunstig intelligens, for å bekrefte at endringene vi så i mikrobiomene til fibromyalgi-pasienter ikke var forårsaket av faktorer som kosthold, medisiner, fysisk aktivitet, alder og så videre, som er kjent for å påvirke mikrobiomet, sier Dr. Amir Minerbi fra Alan Edwards Pain Management Unit ved McGill University Health Center (MUHC), og førsteforfatter på papiret. Teamet inkluderte også forskere fra McGill University og Université de Montréal, så vel som andre fra Research Institute of MUHC.

Dr. Minerbi legger til, “Vi fant at fibromyalgi og symptomene på fibromyalgi – smerter, utmattelse og kognitive vansker – bidrar mer enn noen av de andre faktorene til variasjonene vi ser i mikrobiomene til de med sykdommen. Vi så også at alvorlighetsgraden av pasientens symptomer var direkte korrelert med økt tilstedeværelse eller et mer uttalt fravær av visse bakterier – noe som aldri har blitt rapportert før. ”

Er bakterier ganske enkelt markørene for sykdommen?

På dette tidspunktet er det ikke klart om endringene i tarmbakterier som sees hos pasienter med fibromyalgi, bare er markører av sykdommen, eller om de spiller en rolle i å forårsake den. Fordi sykdommen involverer en klynge av symptomer, og ikke bare smerter, vil neste trinn i forskningen være å undersøke om det er lignende endringer i tarmen mikrobiom ved andre tilstander som involverer kroniske smerter, som korsryggsmerter, hodepine og nevropatiske smerter .

Forskerne er også interessert i å utforske om bakterier spiller en kausal rolle i utviklingen av smerte og fibromyalgi. Og om tilstedeværelsen deres til slutt kan hjelpe til med å finne en kur, samt øke hastigheten på diagnoseprosessen.

Bekreftelse av en diagnose og neste skritt mot å finne en kur

Fibromyalgi er en sykdom som har vist seg å være vanskelig å diagnostisere. Pasienter kan vente så lenge som 4 til 5 år for å få en endelig diagnose. Men dette kan være i ferd med å endre seg.

“Vi sorterte gjennom store datamengder, og identifiserte 19 arter som enten ble økt eller redusert hos individer med fibromyalgi,” sier Emmanuel Gonzalez, fra det kanadiske senteret for beregningsgenomikk og Institutt for humangenetikk ved McGill University. “Ved å bruke maskinlæring, var datamaskinen vår i stand til å stille en diagnose av fibromyalgi, kun basert på sammensetningen av mikrobiomet, med en nøyaktighet på 87 prosent. Når vi bygger på denne første oppdagelsen med mer forskning, håper vi å forbedre denne nøyaktigheten, og potensielt skape en trinnvis endring i diagnosen. ”

“Personer med fibromyalgi lider ikke bare av symptomene på sykdommen, men også av vanskeligheter fra familie, venner og medisinske team til å forstå symptomene sine,” sier Yoram Shir, seniorforfatteren på papiret som er direktør for Alan Edwards Pain. Styringsenhet ved MUHC og en tilknyttet etterforsker fra BRaiN-programmet til RI-MUHC. Som smerteleger er vi frustrerte over vår manglende evne til å hjelpe, og denne frustrasjonen er et godt drivstoff for forskning. Dette er det første beviset, i det minste hos mennesker, at mikrobiomet kan ha effekt på diffuse smerter, og vi trenger virkelig nye måter å se på kroniske smerter. ”

Hvordan forskningen ble gjort

Forskningen var basert på en kohort av 156 individer i Montreal-området, hvorav 77 lider av fibromyalgi. Deltakerne i studien ble intervjuet og ga avførings-, blod-, spytt- og urinprøver, som deretter ble sammenlignet med de fra friske kontrollpersoner, hvorav noen bodde i samme hus som fibromyalgipasienter eller var deres foreldre, avkom eller søsken.

Forskernes neste trinn vil være å se om de får lignende resultater i et annet årskull, kanskje i en annen del av verden, og å gjøre studier på dyr for å oppdage om endringer i bakterier spiller en rolle i utviklingen av sykdommen.

Denne artikkelen er utgitt på nytt fra følgende materialer. Merk: materiale kan ha blitt redigert for lengde og innhold. For ytterligere informasjon, vennligst kontakt den siterte kilden.

Henvisning : Minerbi, A., Gonzalez, E., Brereton, NJB, Anjarkouchian, A., Dewar, K., Fitzcharles, M.-A., … Shir, Y. (2019). Endret mikrobiomsammensetning hos individer med fibromyalgi. MÅL, artikler i pressen. https://doi.org/10.1097/j.pain.0000000000001640

Dele denne:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *