Fibromyalgi knyttet til tarmbakterier for første gang

Original historie fra McGill University Health Center

Fibromyalgi knyttet til tarmbakterier for første gang

 Læsningstid:  4 minForskere har fundet en sammenhæng mellem en sygdom, der involverer kronisk smerte og ændringer i tarmmikrobiomet. Fibromyalgi påvirker 2-4 procent af befolkningen og har ingen kendt kur. Symptomerne inkluderer træthed, nedsat søvn og kognitive vanskeligheder, men sygdommen er mest tydeligt kendetegnet ved udbredt kronisk smerte. I et papir, der blev offentliggjort i dag i tidsskriftet Pain, har et Montreal-baseret forskerteam for første gang vist, at der er ændringer i bakterierne i mave-tarmkanalerne hos mennesker med fibromyalgi. Cirka 20 forskellige arter af bakterier blev fundet i enten større eller er mindre mængder i mikrobiomene hos deltagere, der lider af sygdommen, end i den sunde kontrolgruppe.

Større tilstedeværelse eller fravær af bestemte arter af bakterier

”Vi brugte en række teknikker, inklusive kunstig intelligens, for at bekræfte, at de ændringer, vi så i mikrobiomerne hos fibromyalgi-patienter, ikke var forårsaget af faktorer som diæt, medicin, fysisk aktivitet, alder osv., Som vides at påvirke mikrobiomet, ”siger Dr. Amir Minerbi fra Alan Edwards Pain Management Unit ved McGill University Health Center (MUHC) og førsteforfatter på papiret. Holdet inkluderede også forskere fra McGill University og Université de Montréal samt andre fra MUHCs forskningsinstitut.

Dr. Minerbi tilføjer, ”Vi fandt, at fibromyalgi og symptomerne på fibromyalgi – smerter, træthed og kognitive vanskeligheder – bidrager mere end nogen af ​​de andre faktorer til de variationer, vi ser i mikrobiomene hos dem med sygdommen. Vi så også, at sværhedsgraden af ​​en patients symptomer var direkte korreleret med en øget tilstedeværelse eller et mere udtalt fravær af visse bakterier – noget, der aldrig er blevet rapporteret før. ”

Er bakterier simpelthen markørerne for sygdommen?

På dette tidspunkt er det ikke klart, om ændringerne i tarmsbakterier, der ses hos patienter med fibromyalgi, blot er markører af sygdommen, eller om de spiller en rolle i at forårsage den. Da sygdommen involverer en klynge af symptomer og ikke blot smerter, vil det næste skridt i forskningen være at undersøge, om der er lignende ændringer i tarmsmikrobiomet ved andre tilstande, der involverer kroniske smerter, såsom lændesmerter, hovedpine og neuropatisk smerte .

Forskerne er også interesseret i at undersøge, om bakterier spiller en kausal rolle i udviklingen af ​​smerte og fibromyalgi. Og om deres tilstedeværelse til sidst kan hjælpe med at finde en kur samt fremskynde diagnoseprocessen.

Bekræftelse af en diagnose og næste skridt mod at finde en kur

Fibromyalgi er en sygdom, der har vist sig vanskeligt at diagnosticere. Patienter kan vente så længe som 4 til 5 år med at få en endelig diagnose. Men dette kan være ved at ændre sig.

”Vi sorterede gennem store mængder data, idet vi identificerede 19 arter, der enten blev forøget eller formindsket hos personer med fibromyalgi,” siger Emmanuel Gonzalez fra det canadiske Center for Computational Genomics og Department of Human Genetics ved McGill University. ”Ved hjælp af maskinlæring var vores computer i stand til at stille en diagnose af fibromyalgi, kun baseret på mikrobiomets sammensætning, med en nøjagtighed på 87 procent. Når vi bygger på denne første opdagelse med mere forskning, håber vi at forbedre denne nøjagtighed og potentielt skabe en skridtændring i diagnosen. ”

”Mennesker med fibromyalgi lider ikke kun af symptomerne på deres sygdom, men også af vanskelighederne hos familie, venner og medicinske hold til at forstå deres symptomer,” siger Yoram Shir, seniorforfatteren på papiret, der er direktør for Alan Edwards Pain Ledelsesenhed ved MUHC og en associeret efterforsker fra Rai-MUHCs BRaiN-program. ”Som smertelæge er vi frustrerede over vores manglende evne til at hjælpe, og denne frustration er et godt brændstof til forskning. Dette er det første bevis, i det mindste hos mennesker, at mikrobiomet kan have en effekt på diffus smerte, og vi har virkelig brug for nye måder at se på kroniske smerter på. ”

Hvordan forskningen blev udført

Forskningen var baseret på en kohort af 156 individer i Montreal-området, hvoraf 77 lider af fibromyalgi. Deltagerne i undersøgelsen blev interviewet og afgivet afførings-, blod-, spyt- og urinprøver, som derefter blev sammenlignet med dem fra sunde kontrolpersoner, hvoraf nogle boede i samme hus som fibromyalgi-patienterne eller var deres forældre, afkom eller søskende.

Forskernes næste trin vil være at se, om de får lignende resultater i en anden kohort, måske i en anden del af verden, og at foretage undersøgelser på dyr for at finde ud af, om ændringer i bakterier spiller en rolle i udviklingen af ​​sygdommen.

Denne artikel er genudgivet fra følgende materialer. Bemærk: materiale kan være redigeret for længde og indhold. For yderligere information, kontakt den citerede kilde.

Reference : Minerbi, A., Gonzalez, E., Brereton, NJB, Anjarkouchian, A., Dewar, K., Fitzcharles, M.-A., … Shir, Y. (2019). Ændret mikrobiomsammensætning hos individer med fibromyalgi. PAIN, artikler i pressen. https://doi.org/10.1097/j.pain.0000000000001640

Del dette:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *