Fibromyalgi er endelig anerkjent som en offisiell diagnose! Del denne informasjonen

Fibromyalgi er endelig anerkjent som en offisiell diagnose! Del denne informasjonen

1. oktober 2015 fikk endelig fibromyalgi sin offisielt godkjente ICD-10-CM offisielle kode i USA.

ICD-10-CM, som står for International Classification of Diseases, 10. Revision, Clinical Modification, er en liste over diagnostiske koder for omsorgssentrene Medicare og Medicaid og National Center for Health Statistics. -CM er basert på ICD-10, den statistiske klassifiseringen av sykdommer publisert av Verdens helseorganisasjon.

ICD-koder er mye brukt i helsesektoren, inkludert leger, forsikringsselskaper og offentlige etater. De brukes til å identifisere diagnostiserte og klassifiserte sykdommer og lidelser.

før 1. oktober, i diagnosen av en pasient med fibromyalgi, fikk legene generell kode 729.1 – myalgia og myositis, uspesifisert. Alle typer muskelsmerter eller betennelser kan innlemmes i koden. Men FM er anerkjent som en egen enhet med sin egen kode M79.7 – Fibromyalgi.

Hvorfor er det viktig?

En ICD-10-CM-kode for fibromyalgi har mange potensielle fordeler, men spesielt fire kommer i tankene.

Det faktum at fibromyalgi har sin egen diagnosekode hindrer leger i å insistere på at det ikke er reelt. Verdens helseorganisasjon og USAs regjering har formelt blitt enige. 
ICD-10-CM-kodene brukes av forsikringsselskaper, Medicare og Medicaid. Så langt har noen forsikringsselskaper nektet å dekke fibromyalgi-behandlinger, og insisterer på at det ikke er en reell sykdom. De kan ikke si det samme. 
Til tross for ulempen med å ikke bli bestemt utelukkende på grunnlag av en diagnose, er fibromyalgi som er anerkjent som en legitim diagnose en av grunnene, den brukes noen ganger som grunnlag for avvisning og kan føre til en litt enklere funksjonshemming.
En annen diagnostisk kode vil forbedre konsistensen i fibromyalgi-forskning. I sin nylige artikkel i National Pain Report, bemerket Ginevra Liptaň, MD: “Den nye koden vil også gi rom for en mer dyptgående analyse av behandlingen av fibromyalgiutfall. Detaljer om mange av disse observasjonsstudiene blir samlet ved å følge disse kodene. Diagnostic. Uten egen diagnosekode har fibromyalgi-studier blitt hemmet av gouache-data, inkludert data fra pasienter med ekte fibrøs, men av en annen sykdom som forårsaker muskelsmerter. ”  
Høydepunktet på en lang reise

Veien til legitimiteten til fibromyalgi har vært lang og vanskelig. Etter å ha latt ham bli langvarig i mange år, begynte USAs regjering å forstå at fibromyalgi var ekte. FDA var pioner i 2007 da det første stoffet ble godkjent for behandling av FM. I 2012 ga Social Security Administration et vedtak om å anerkjenne fibromyalgi som et legitimt hinder. I dag, i 2015, etablerte Medicare og Medicaid omsorgssentre og National Center for Health Statistics offisielt en diagnose av FM-koden.

Dette fullfører trioen av legitimitet og utgjør en feiring som er verdig navnet i mars!

Sjefredaktør Karen Lee Richards ProHealth. Hun var en pasient med fibromyalgi, og grunnla den ideelle organisasjonen som ble kalt National Fibromyalgia Association (NFA) og var visepresident i åtte år. Han var også sjefredaktør for Fibromyalgia, det første farge- og glansemagasinet dedikert til FM og andre usynlige sykdommer. Etter å ha sluttet i NFA, var Karen en guide for fibromyalgi og kronisk utmattelsessyndrom. About.com The New York Times Company, deretter som en guide til Health Center Health Network Kronisk smerte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *