Fibromyalgi er endelig anerkendt som en officiel diagnose! Del disse oplysninger

Fibromyalgi er endelig anerkendt som en officiel diagnose! Del disse oplysninger

Den 1. oktober 2015 fik fibromyalgi endelig sin officielt godkendte officielle ICD-10-CM-kode i USA.

ICD-10-CM, der står for International klassificering af sygdomme, 10. revision, klinisk modifikation, er en liste over diagnostiske koder for Medicare og Medicaid plejecentre og National Center for Health Statistics. -CM er baseret på ICD-10, den statistiske klassificering af sygdomme offentliggjort af Verdenssundhedsorganisationen.

ICD-koder er vidt brugt i sundhedssektoren, herunder læger, forsikringsselskaber og offentlige agenturer. De bruges til at identificere diagnosticerede og klassificerede sygdomme og lidelser.

før 1. oktober i diagnosen af ​​en patient med fibromyalgi modtog læger generel kode 729.1 – myalgia og myositis, uspecificeret. Enhver type muskelsmerter eller betændelse kan inkorporeres i koden. Men FM anerkendes som en separat enhed med sin egen kode M79.7 – Fibromyalgi.

Hvorfor er det vigtigt?

En ICD-10-CM-kode til fibromyalgi har mange mulige fordele, men især fire kommer i tankerne.

Det faktum, at fibromyalgi har sin egen diagnosekode, forhindrer læger i at insistere på, at det ikke er reelt. Verdenssundhedsorganisationen og De Forenede Staters regering er formelt enige. 
ICD-10-CM-koder bruges af forsikringsselskaber, Medicare og Medicaid. Indtil videre har nogle forsikringsselskaber nægtet at dække fibromyalgi-behandlinger og insisterede på, at det ikke er en reel sygdom. De kan ikke sige det samme. 
På trods af ulempen ved ikke kun at blive bestemt på grundlag af en diagnose, er fibromyalgi, der anerkendes som en legitim diagnose, en af ​​grundene, den bruges undertiden som grundlag for afvisning og kan føre til en enklere handicap.
En anden diagnostisk kode vil forbedre konsistensen af ​​fibromyalgiundersøgelser. I sin nylige artikel i National Pain Report bemærkede Ginevra Liptaň, MD: ”Den nye kode vil også give mulighed for en mere dybdegående analyse af behandlingen af ​​fibromyalgi-resultater. Detaljerne i mange af disse observationsstudier indsamles ved at følge disse koder. Diagnostisk. Uden deres egen diagnostiske kode er fibromyalgiundersøgelser blevet hæmmet af gouache-data, herunder data fra patienter med ægte fibrøs, men af ​​en anden sygdom, der forårsager muskelsmerter. ”  
Højdepunktet på en lang rejse

Vejen til legitimiteten af ​​fibromyalgi har været lang og vanskelig. Efter at have lader ham blive langsom i mange år, begyndte den amerikanske regering at forstå, at fibromyalgi var reel. FDA var pioner i 2007, da det første lægemiddel blev godkendt til behandling af FM. Så i 2012 udstedte Social Security Administration en beslutning om anerkendelse af fibromyalgi som en legitim hindring. I dag, i 2015, etablerede Medicare og Medicaid plejecentre og National Center for Health Statistics officielt en diagnose af FM-koden.

Dette afslutter trioen af ​​legitimitet og udgør en fest, der er værdig til navnet i marts!

Chefredaktør Karen Lee Richards ProHealth. Hun var en patient med fibromyalgi og grundlægger den non-profit organisation, der hedder National Fibromyalgia Association (NFA) og var vicepræsident i otte år. Han var også chefredaktør for Fibromyalgia, det første magasin for farve og glans dedikeret til FM og andre usynlige sygdomme. Efter at have afsluttet NFA var Karen en guide til fibromyalgi og kronisk træthedssyndrom. About.com The New York Times Company, derefter som en guide til Health Center Health Network kronisk smerte.

Leave a Reply

Your email address will not be published.