Er antihistaminer virkelig effektive mot kløende fibromyalgi?

Kløe er bare ett av symptomene på fibromyalgi. Og hvis du er en av dem som lider av dette, vet du at det er både stressende og irriterende. Det forstyrrer søvnen din og forhindrer deg i å gjøre de tingene du vanligvis ville gjort. Noen har hevdet at antihistaminer kan være løsningen på kløe med fibromyalgi. Men er det virkelig effektivt? Fortsett å lese for å finne ut av det.

Bilderesultat for Er antihistaminer virkelig effektive mot kløende fibromyalgi?

Mulige årsaker til kløe i fibromyalgi

Ingen vet egentlig den eksakte årsaken bak kløe i fibromyalgi. Noen teorier kan imidlertid forklare det:

  • Noen mennesker tror at kløe har noe å gjøre med opphopning av tungmetaller i kostholdet. Ifølge dem har dette også bidratt til andre symptomer på fibromyalgi. En av dem er kløen.
  • Andre hevder imidlertid at kløe er relatert til trening. Det er en forstyrrelse der hjernen din vil forestille seg ting som egentlig ikke er der. I dette tilfellet vil han forestille seg en følelse av kløe, selv om det ikke er kløe.
  • Eksperter innen kronisk kløe mener at overfølsomme nervefibre som sender dårlige signaler til hjernen, er årsaken til kløe forårsaket av fibromyalgi.

Hva gjør antihistaminer?

Antihistaminen er en type medisiner designet for å blokkere kroppens naturlige respons på allergi. Når kroppen din blir utsatt for allergener, begynner den å frigjøre histamin. Det er en type kjemikalie som vil oppmuntre kroppen til å frigjøre væske fra cellene. Dette vil også utløse betennelse i celler og tett nese. Alt dette kan føre til en kløende følelse, som vanligvis er forårsaket av irriterte hudceller.

Kroppens immunsystem hjelper til med å beskytte deg mot farlige stoffer. Histamin frigjort av kroppen din hindrer nesen og luftveiene. Imidlertid frigjør kroppen din ofte histamin fordi den anser et ufarlig stoff som farlig. Antihistaminer blokkerer frigjøring av histaminer i kroppen slik at du kan puste komfortabelt og unngå kløe.

Men siden histaminer sannsynligvis ikke forårsaker kløe på grunn av fibromyalgi, kan antihistaminer ikke alltid være effektive til å lindre kløe forårsaket av fibromyalgi.

Er antihistaminer virkelig effektive mot kløende fibromyalgi?

Det er ikke mange gode anmeldelser om bruk av antihistaminer på kløe av fibromyalgi. Det er derfor vanskelig å bekrefte om antihistaminer er en effektiv behandling eller ikke.

Imidlertid indikerer den anekdotiske informasjonen fra fibromyalgi-pasienter at den kan være effektiv, men på en begrenset måte. Informasjonen antyder også at ikke alle antihistaminer er like effektive. Anti-histaminer som Benadryl, som er gratis, kan lindre kløe forårsaket av fibromyalgi. Imidlertid er det mer effektivt om natten når bivirkningene av døsighet lar pasienter sove bedre. I kontrast fant de fleste pasienter med fibromyalgi at aktuelle antihistaminer var mindre effektive til å lindre kløe.

Eksperter mener at nervemedisiner, som antikonvulsiva, bedre vil lindre kløe forårsaket av fibromyalgi enn antihistaminer. Andre effektive selvbehandlingsmetoder for å håndtere kløe forårsaket av fibromyalgi inkluderer:

  • som å holde huden hydrert
  • ved god helse og
  • unngå medisiner som kan forårsake kløende bivirkninger, som aspirin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *