Er antihistaminer virkelig effektive mod kløende fibromyalgi?

Kløe er kun et af symptomerne på fibromyalgi. Og hvis du er en af ​​dem, der lider af dette, ved du, at det er både stressende og irriterende. Det forstyrrer din søvn og forhindrer dig i at gøre de ting, du normalt ville gøre. Nogle har hævdet, at antihistaminer kan være løsningen på kløe med fibromyalgi. Men er det virkelig effektivt? Fortsæt med at læse for at finde ud af det.

Billedresultat for Er antihistaminer virkelig effektive mod kløende fibromyalgi?

Mulige årsager til kløe i fibromyalgi

Ingen ved virkelig den nøjagtige årsag bag kløe i fibromyalgi. Nogle teorier kunne dog forklare det:

  • Nogle mennesker tror, ​​at kløe har noget at gøre med ophobningen af ​​tungmetaller i kosten. Ifølge dem har dette også bidraget til andre symptomer på fibromyalgi. En af dem er kløe.
  • Andre hævder dog, at kløe er relateret til træning. Det er en forstyrrelse, hvor din hjerne forestiller sig ting, der ikke rigtig er der. I dette tilfælde vil han forestille sig en fornemmelse af kløe, selvom der ikke er kløe.
  • Eksperter inden for kronisk kløe mener, at overfølsomme nervefibre, der sender dårlige signaler til hjernen, er årsagen til kløe forårsaget af fibromyalgi

Hvad gør antihistaminer?

Antihistaminen er en type medicin designet til at blokere kroppens naturlige reaktion på allergi. Når din krop udsættes for allergener, begynder den at frigive histamin. Det er en type kemikalie, der tilskynder kroppen til at frigive væske fra cellerne. Dette vil også udløse betændelse i cellerne og snerpet næse. Alt dette kan føre til en kløende følelse, som normalt er forårsaget af irriterede hudceller.

Din krops immunsystem hjælper med at beskytte dig mod farlige stoffer. Histamin frigivet af din krop hindrer din næse og dit åndedrætsorgan. Dog frigiver din krop ofte histamin, fordi den betragter et ufarligt stof som farligt. Antihistaminer blokerer frigivelsen af ​​histaminer i kroppen, så du kan trække vejret komfortabelt og undgå kløe.

Da histaminer sandsynligvis ikke forårsager kløe på grund af fibromyalgi, kan antihistaminer muligvis ikke altid være effektive til at lindre kløe forårsaget af fibromyalgi.

Er antihistaminer virkelig effektive mod kløende fibromyalgi?

Der er ikke mange gode anmeldelser om brugen af ​​antihistaminer på kløe af fibromyalgi. Det er derfor vanskeligt at bekræfte, om antihistaminer er en effektiv behandling eller ej.

Imidlertid tyder den anekdotiske information fra fibromyalgi-patienter på, at den kan være effektiv, men på en begrænset måde. Oplysningerne antyder også, at ikke alle antihistaminer er så effektive. Over-the-counter antihistaminer som Benadryl kan lindre kløe forårsaget af fibromyalgi. Det er dog mere effektivt om natten, når bivirkningerne af døsighed tillader patienter at sove bedre. I modsætning hertil fandt de fleste patienter med fibromyalgi, at aktuelle antihistaminer var mindre effektive til at lindre kløe.

Eksperter mener, at nervemedicin, såsom antikonvulsiva, bedre vil lindre kløe forårsaget af fibromyalgi end antihistaminer. Andre effektive selvbehandlingsmetoder til håndtering af kløe forårsaget af fibromyalgi inkluderer:

  • som at holde huden hydreret
  • ved godt helbred og
  • undgå lægemidler, der kan forårsage kløende bivirkninger, såsom aspirin

Facebook Twitter e-mail- partager

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *