Datteren er fra en mor med fibromyalgi

Å være datter til en mor med fibromyalgi er vanskelig, det kan absolutt legge press på dette mor-datter-forholdet fordi det noen ganger føles mer som et forhold mellom deg og din mors fibromyalgi enn et forhold mellom deg og moren din. Jeg har lært at det er gode og dårlige dager.

Dagene der hun trenger mer støtte, hjelp, mer positive ord, kjærlighet osv., Og det er dager hvor hun trenger plass fordi hun føler seg litt mer verdiløs, litt mer følelsesladet og litt mer frustrert. Jeg vet ikke noe om noen andre, men jeg ble velsignet med en vakker, fantastisk mor! Han som er et stort forbilde, noen som viser mye styrke og utholdenhet. Jeg lærte mye av moren min, men jeg vil at hun skal vite at selv om fibromyalgi kan være forferdelig og noen ganger gjøre livet uutholdelig, mamma, håper jeg at du vet at jeg elsker deg månen og tilbake og alltid vil være, uansett hva som skjer.

Å være datter til en mor med fibromyalgi fikk meg til å innse og akseptere at det vil være dager der mamma vil trenge meg til å dra til byen for å shoppe fordi jeg må gå rundt i byen, gå rundt i butikken og ha på seg tunge vesker kan lage henne virkelig sliten og virkelig såret.

Det vil komme dager hvor hun trenger en ekstra klem. Det vil være ting som går glipp av, som kor-konserter eller sportsbegivenheter, for å reise deg opp, gjøre deg klar og sitte i 2 timer i en ubehagelig auditoriumstol vil bare gjøre det verre i morgen.

Men jeg lærte at jeg ikke har noe imot at hun savner noen av disse tingene, fordi jeg vet at hun alltid tenker på meg når jeg gjør dem, og hun er alltid spent på å høre om dem når hun går hjem.

Å være datter til en mor med fibromyalgi kan være vanskelig fordi du på noen dager føler deg så hjelpeløs, noe som er noe av det verste! Det er vanskelig å se moren din lide og kjempe, og å vite at hun vil gjøre mer enn kroppen tillater fysisk er så vanskelig å se.

Mamma, jeg håper bare du vet at jeg er her for de gode og dårlige dagene. Jeg er alltid der som et solid fundament for deg. En skulder å gråte på de ikke så gode dagene, en person til å le ukontrollert av de gode ekstra dagene, en person å gi tilbake til de mest frustrerende dagene, og jeg er også her for å prøve å sette et smil i ansiktet til trylle frem hver dag. For selv om jeg er datter av en mor med fibromyalgi, er jeg også datter av en jævla god mor!

“Jeg elsker deg til galskap!”

Kjærlighet, ditt “punkin”

døren    Haley Puddicombe

Et takkebrev fra en mor med fibromyalgi til døtrene

Livet har absolutt vært vanskelig fordi denne situasjonen har løftet det stygge hodet. Livet mitt har blitt snudd på hodet og ting blir aldri det samme igjen. Men det gjelder ikke bare meg, det gjelder også deg. Jeg er klar over det og prøver å forstå at livet mitt slik jeg har kjent det aldri blir det samme igjen. Men jeg lærer også at livet, som du vet, også har endret seg. Jeg vet ikke når ting begynte å endre seg, men når jeg ser tilbake på små jenter, husker jeg mye morsomme stunder, mye latter og mange opplevelser.

Etter hvert som vi ble eldre, klarte vi fortsatt å ha utrolig moro og mye latter. Men ting har endret seg de siste årene. Jeg sa aldri nei til det vi måtte møte i dag. Shopping, familieturer, camping, alt vi ønsket å gjøre som familie. Livet mitt begynte å avta, mitt fysiske velvære var langt fra det det en gang var. Jeg har nå fått vite at jeg har fibromyalgi.

Ting blir ikke det samme. Jentene dine har sett meg forandre og bremse. Jeg vil ikke lenger være i stand til å gjøre de tingene jeg pleide å gjøre, og jeg vil ikke være i stand til å gjøre ting med deg som før. Få familier forstår hva fibromyalgi er eller hvordan det påvirker en familie. Men siden den første dagen, siden jeg fikk vite at det ikke går bra, har du gjort fremskritt, du har lært at ting kommer til å endre seg, du har aldri satt spørsmålstegn ved det, du har nettopp fulgt. Du har aldri stilt spørsmål ved denne nye virkeligheten du har å gjøre med.

Dere jenter har lært at de tingene jeg pleide å gjøre, ikke kan jeg gjøre lenger. Du har lært at jeg på noen dager presser lenger enn jeg burde. Og det største du lærte var jo mer mamma du pleide å ha. Det er viktig for en 17-åring og en 13-åring, men ingen av dere lurte på hva som foregikk, hvorfor det skjedde, eller hvordan det ville påvirke deg. Dere jenter måtte nå tilpasse seg en ny normal som jeg måtte, og allikevel savnet du aldri et tak.

Du lærte å vite når jeg trenger ekstra hjelp, når jeg trenger at du handler for meg eller når jeg bare trenger tid. Du har lært å lese ansiktet mitt og vite når ting ikke går bra, og det ser ut til at du vet ting som kan hjelpe meg. Siden jeg har blitt konfrontert med denne tilstanden, har du også erfart at humøret mitt noen ganger var uforutsigbart, glad i det ene minuttet, vanvittig for det andre og snart i tårer. Du må ha lært på den harde måten at enhver stemning er uforutsigbar.

Men du driver det og ikke stiller spørsmål ved det. Jeg har alltid gått på skole og fritidsaktiviteter, men nå, hvis det er en dårlig dag, forstår du at å gå til aktiviteter kan føre til mer smerter og dagen etter blir mer ubehagelig og du er mer utvidet. Dere jenter, det ser ut til at du alltid vet når mor trenger litt mer kjærlighet og litt mer oppmerksomhet.

Klemmer og kyss, “favoriserer”, shopping, gjøremål og alle de daglige tingene jeg trenger hjelp for, vet du når det trengs. Siden denne nye virkeligheten har blitt vårt liv, har du aldri gitt opp håpet for meg eller for meg. Det er noe som ingen barn i din alder skal takle, men det fungerer med nåde og styrke. Du har aldri skrevet av hvem jeg er nå, eller føler deg mindre som en mor.

Små gester som klemmer og kyss, blomster, hjelp rundt i huset, eller å sende meg i sofaen når du vet at jeg har gjort mye, det betyr mer enn du noen gang vil vite. Jeg er en heldig mor på mange måter. Det viktigste er at jeg er den stolte moren til to utrolige jenter som jeg elsker å se på månen og på ryggen. Mitt “punkin” og “boo” mitt… Jeg elsker deg mer enn du noen gang vil vite!

Leave a Reply

Your email address will not be published.