Brev unnskyldning fra lege til pasienter med fibromyalgi

Av Amanda Shelley

Jeg har unnskyldninger å lage.

Jeg vil be unnskyld til alle pasientene jeg så i mine år med legevaktarbeid som hadde kroniske smerter på grunn av fibromyalgi eller en autoimmun sykdom.

Jeg vil be om unnskyldning for ikke å vite, forstå og i noen tilfeller ikke engang tro på det du går gjennom.

Ved å delta på skolelege, akkurat som medisinsk skole, lærer de oss ikke om hvordan disse sykdommene påvirker livene til våre pasienter. De forteller oss ikke utmattende at det har vært utrolig for pasienten vår å gå på kontoret eller at de sannsynligvis vil måtte hvile og komme seg i flere dager etterpå. De forteller oss ikke at det å sitte i stolen på venterommet skader hver del av kroppen din som kom i kontakt med stolen, klærne eller skoene dine. De lærer oss ikke om hvordan familien din blir påvirket av din manglende evne til å delta i ting, gi omsorg og oppmerksomhet til ektefeller eller barn, eller til og med lage middag.

Men nå, det vet jeg. Og jeg er lei meg.

Jeg vet det fordi jeg sliter med fibro og enda andre for å bli identifisert autoimmunt problem i noen år nå. Jeg vet det fordi jeg måtte lære min unge sønn å kysse mykt. Jeg vet det fordi jeg har hørt vennene hans kommentere hvor mye tid jeg bruker i sengen. Jeg vet det fordi jeg ikke lenger fysisk kan fortsette å se pasienter på et kontor (heldigvis er jeg i stand til å jobbe hjemmefra innen det voksende feltet innen telemedisin). Og jeg vet at denne gode, gamle “tåke tåka” ofte ringer fordi telefonen min er kuttet, da jeg sliter med å ikke glemme ordene jeg ønsket å fortelle pasienten at jeg prøver å hjelpe.

Til å begynne med ville jeg skjule diagnosen min for kollegaene mine. Det var fremdeles så mange leverandører der ute som ikke en gang trodde fibro var et skikkelig rot (jeg pleide å være en av dem). Men i løpet av de siste to årene med direkte henvisninger til spesialister, tester med eksentriske, men ingen klare svar, testing av det ene legemidlet etter det andre, lærte jeg at selv om det medisinske samfunnet åpner opp for at det som er ekte, “de” forstår fortsatt ikke. 
Det slo meg igjen for to dager siden at jeg satt på en avtale med en revmatolog som sa: “Jeg ser ikke noe å bekymre meg for” fire ganger under vårt besøk. Egentlig? Tror du ikke det å måtte gjøre jobben min fra sengen min noen dager? Du tror ikke at isolasjonen forårsaket av å ikke kunne gå ut og se ting med familien min er bekymringsfull?

Det er på tide at tilbydere slutter å se på laboratorieresultater og begynne å se på hele bildet. Selv om tilbydere ikke har en kur, ville bare en enkel erkjennelse av hva pasienter skal gjøre være et stort skritt mot å bygge bro mellom din virkelighet og min.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *