Beklagerbrev fra lege til pasienter med fibromyalgi

Av Amanda Shelley

Jeg har unnskyldninger å lage.

Jeg vil be om unnskyldning til alle pasientene jeg har sett i løpet av mine år med legevakt som har lidd av kroniske smerter på grunn av fibromyalgi eller en autoimmun sykdom.

Jeg vil be om unnskyldning for at jeg ikke visste, forsto og i noen tilfeller ikke engang tro på det du går gjennom.

Du ser, ved å gå til en skolelege, omtrent som en medisinsk skole, lærer de oss ikke hvordan disse sykdommene påvirker livene til våre pasienter. De forteller oss ikke utmattende at det var utrolig bra for pasienten vår å gå på kontoret eller at de sannsynligvis vil måtte hvile og komme seg i flere dager etterpå. De forteller oss ikke at det å sitte på stolen på venterommet gjør vondt i hver del av kroppen din som har kommet i kontakt med stolen, klærne eller skoene dine. De lærer oss ikke hvordan familien din blir påvirket av din manglende evne til å delta i ting, å ta vare på og ta vare på ektefeller eller barn, eller til og med å tilberede middag.

Men nå vet jeg det. Og jeg er lei meg.

Jeg vet dette fordi jeg har slitt i noen år med fibro og andre for å bli identifisert som et autoimmunt problem. Jeg vet dette fordi jeg måtte lære min unge sønn å kysse forsiktig. Jeg vet dette fordi jeg hørte vennene hans kommentere tiden jeg bruker i sengen. Jeg vet dette fordi jeg ikke lenger fysisk kan se pasienter på et kontor (heldigvis kan jeg jobbe hjemmefra i det voksende feltet innen telemedisin). Og jeg vet at denne gode gamle “fibro-tåken” ofte høres ut som om telefonen min klipper mens jeg sliter med å huske ordene jeg ville si til pasienten jeg prøver å hjelpe.

Til å begynne med ønsket jeg å skjule diagnosen min for kollegaene mine. Det var fremdeles så mange leverandører som ikke en gang trodde fibro var et skikkelig rot (jeg var en av dem). Men i løpet av de siste to årene, ikke-stoppe henvisninger til spesialister, sære tester, men ingen klare svar, medikamentprøver etter hverandre, har jeg lært at selv om det medisinske samfunnet er åpent for at det som er reelt, forblir “de” forstår ikke.
Det slo meg igjen for to dager siden at jeg hadde en avtale med en revmatolog som sa: ”Jeg ser ingenting å frykte” fire ganger under vårt besøk. Egentlig? Tror du ikke det å bekymre deg å måtte gjøre jobben min fra sengen i noen dager? Tror du ikke at isolasjonen forårsaket av å ikke kunne gå og gjøre ting og se ting med familien min er bekymringsfull?

Det er på høy tid at leverandører slutter å se på laboratorieresultater og begynte å se på hele saken. Selv om leverandører ikke har en kur, er det bare et stort skritt å bygge bro mellom din virkelighet og min å anerkjenne hva pasienter faktisk vil være.

Dele denne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *