Advarsel! Slutt å gjøre disse 16 tingene hvis du har fibromyalgi

Denne historien er basert på en artikkel jeg leste kalt “30 ting for å slutte å gjøre det selv. Mens jeg leste, kunne jeg ikke la være å tenke på hvor sant så mange av dem er, og at noen av dem er spesielt passende for de som lider av fibromyalgi, kronisk utmattelsessyndrom og andre. svekkende forhold.

Her er 16 ting som jeg tror de av oss med fibromyalgi trenger å slutte å gjøre:

1. Slutt å legge dine egne behov på bakbrenneren. 

Hvis du har en slags kronisk svekkende tilstand, må du stille dine egne behov. Selv om du er den sunneste personen på planeten, bør du ikke la dine behov gå bakerst på linjen. Siden fibromyalgi er mer vanlig blant kvinner, er det spesielt sant at kvinner ser ut til å si at deres behov bør komme etter deres siste mann, barn, kirke, jobber, frivillighetsinnsats og alt annet som kanskje kan komme foran seg. Det er utrolig at vi gir oss tid til alle; dessverre, for mange av oss gjør det ikke.

2. Slutt å tilbringe tid med gale mennesker.

Hvis noen tilfører stress i livet ditt, gjør stresset deg syk. Fjern stresset ved å fjerne denne personen. Du kan ikke være i stand til å slette dem fullstendig, men du kan velge å unngå dem hvis mulig.

3. Stopp nag. bevaring

Rus er unødvendig stress. Det presser oss til å skape negative tanker om en person og kun fokusere på negative tanker når vi skal prøve å finne måter å fokusere på mer positive ting. Slipp nagen. Du tenker alltid på personen innimellom, men når du gjør det, er det bare å trekke på skuldrene og erstatte den med en tanke på noen du elsker som får deg til å smile.

4. Slutt å prøve å være alt for alle.

Evnen til å si nei er veldig undervurdert. For ofte klarer ikke de av oss med fibromyalgi å si nei, føler oss skyldige når vi ikke kan si ja eller nei. Vi kan ikke være alt for alle – vi kan ikke engang være alt for oss selv, og vi må ikke være det.

5. Slutt å lyve for deg selv.

Du føler deg ikke bra, og noen spør hvordan du har det. Du svarer med: “Jeg er OK,” men det er ikke sannheten. Det er ikke sannheten når du forteller dem, og det er absolutt ikke sannheten når du sier til deg selv.

6. Slutt å kaste bort tid på å fortelle andre.

Hvis du ikke kan gjøre noe, vær enkel – si nei og gå videre. Ikke prøv å forklare hvorfor du ikke kan gjøre det fordi de kanskje ikke hører på.

7. Slutt å prøve å holde på fortiden.

Selv om du kanskje kan finne måter å forbedre symptomene dine, vil du sannsynligvis aldri komme opp i 100 prosent igjen. Det vil alltid være grenser. Slutt å prøve å finne de nivåene i livet du hadde før sykdommen din, og innse at det som var da, er nå. Fokuser på hva du    kan    gjøre i stedet for det du pleide å kunne gjøre.

8. Slutt å irettesette deg selv for gamle feil.

Skyld og skyld er våre stadige venner. Slutt å kjempe om ting du har gjort tidligere (eller ting du vil at du gjorde, men ikke gjorde det). Han er i fortiden, la ham gå og gå videre. Igjen, fokuser på hva du kan gjøre i fremtiden.

9. Slutt å være sjalu på andre.

Det er så lett å være sjalu på hva andre har eller hva andre kan gjøre. Få vi innser at de har grenser også. Ingen ser den andres virkelige liv, deres evner eller funksjonshemninger og deres begrensninger. Ikke døm livet ditt basert på “Jones”, ekte eller imaginær. Fokuser på det du har som er fantastisk.

10. Slutt å klage og synes synd på deg selv.

Det er OK å kaste et syndespill innimellom, men jeg mener at det aldri skal vare mer enn fem minutter, og du skal aldri invitere venner. Fokuser på de positive aspektene i livet – det er mange.

11. Slutt med utsikt over skjønnheten i de små øyeblikkene.

Hvor mange ganger har vi hørt at vi skal stoppe og lukte rosene? Du setter virkelig ikke pris på de små tingene du ikke kan gjøre lenger. Så ta deg noen få øyeblikk hver dag og tenk virkelig på de små tingene du kunne glede deg over. Skriv dem ned slik at du kan se tilbake på dem senere, når du tenker på denne delen av synd.

12. Slutt å prøve å gjøre perfekte ting.

De er det allerede. OK, kanskje er de ikke perfekte, og kanskje kan de til og med være bedre enn nå. Men poenget er at du trenger å fokusere på virkeligheten i stedet for perfeksjon. Ta små skritt for å gjøre ting bedre og komme nær ideen om hvordan du vil at livet skal være, uten å bekymre deg for hvor langt fra perfekt du fortsatt er.

13. Slutt å oppføre deg som om alt er i orden.

Hvis alt    ikke er    OK, er det OK å si sannheten. Når en ekte venn eller noen som virkelig bryr seg, spør deg hvordan du har det, skal du være ærlig. Slutt å svare med “Jeg har det bra” hvis du ikke er det.

14. Slutt å bekymre deg så mye.

Du føler at livet er ute av kontroll, og kanskje er det. Så ikke bekymre deg. Hva livet kommer til å bli. Kontroller tingene du kan kontrollere, og la resten gå. å bekymre deg konstant at du føler deg enda verre.

15. Slutt å fokusere på det du ikke vil skje.

Du vil ikke våkne opp i morgen i en rakett, så det er alt du tenker på, og du ender opp med å forhindre deg i å sove, noe som betyr at du våkner i et bluss. Høres kjent ut? Vel, stopp. I stedet for å tenke “Jeg vil ikke…” tenke “Jeg vil…. Med fokus på god natts hvile vet du at du    kommer til å    bli og hvor god du vil føle deg i morgen fordi du har tatt de riktige valgene om ting som    er    under din kontroll.

16. Slutt å være utakknemlig.

Vær takknemlig hvert minutt av hver dag. Det er noe fantastisk å være takknemlig for. Si “takk” for de små tingene og hør. I stedet for å bli sint på at noen gjorde noe du ville gjøre fordi det fikk deg til å føle deg “ubrukelig”, eller fordi de trodde du ikke gjorde din del, vær takknemlig for at de kommer til å frigjøre deg for å gjøre noe annet du ville gjøre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *