Die deel van die lewe met fibromialgie wat ek jou nie vertel het nie

Deur Tiana Ells    
is ek ‘n redelik oop persoon met betrekking tot fisiese en geestesongesteldhede, maar ek kan ook baie gereserveer word, veral oor my chroniese pyn en moegheid. Dit is nie omdat ek nie wil deel wat met my gebeur nie, maar omdat ek nie wil hê mense moet dink ek is ‘n “crybaby” of ‘n “puntesoeker nie.” Ek is nie een van daardie dinge nie. Trouens, ek is die teenoorgestelde.
Baie mense weet dat ek fibromialgie het. Wat hulle nie weet nie, is die realiteit van wat ek doen. Hulle sien ‘n positiewe, dom, jong vrou van 25 jaar in die buiteland, maar hulle besef nie hoeveel pyn ek voel of hoeveel vrees my raak nie. Ek dink nie dat mense die intensiteit van my omstandighede regtig verstaan ​​nie. Ek moet erken dat dit deel van my is, want ek wys net die beste dele van my lewe in sosiale netwerke, maar die minder goeie dele kan soms lyk soos ‘n soeke na aandag. Ek wil nie aandag hê nie, ek wil nie hê my omstandighede word meer gestigmatiseer nie. Ek wil nie medelye hê nie, ek wil hê mense moet hierdie siektes verstaan.
Hier is die realiteit van iemand met fibromialgie:


1. Pyn
Wanneer jy iemand vertel wat jy ly, neem hulle dit nie baie ernstig nie. Gewoonlik dink hulle jy het ‘n tipiese hoofpyn of rugpyn. Hulle besef nie dat hul hele liggaam pyn, steke, naalde, gevoelloosheid of dikwels ‘n brandende sensasie ervaar nie. Hulle besef ook nie dat die klere wat hulle dra of die lapstoel waaraan hulle sit, ook pyn kan veroorsaak nie. Mense met fibromialgie is sensitief vir sekere stowwe en materiale. Sommige van ons (insluitende myself) voel pyn in hul organe. Ek het jare lank ovariale pyn gehad en het nie geweet wat dit was totdat ek met fibromialgie gediagnoseer is nie.
Ons pyn is dikwels ondraaglik en kan probleme in alledaagse situasies veroorsaak. As ek ‘n ernstige uitbraak soms kom te laat vir my werk. Dit lyk maak nie saak hoe vroeg ek het opgestaan, neem my 30 minute tot ‘n uur uit die bed te kry, want my liggaam is styf, my heupe is vas en my hande seer. Uitvoering van ‘n mandjie van kruideniersware kan my hande en elmboë trek, oop potte is soms onmoontlik, kan huiswerkies alles te verwyder en die lys gaan aan.

'N Vrou in pyn in die bed.
2. Moegheid
Wanneer ons praat oor laat werk, is moegheid nog ‘n rede waarom dit so moeilik is om uit die bed uit te kom. Ek kon die beste droom van my lewe gehad het, maar dit sal voel asof ek nie geslaap het nie. Vir my is chroniese moegheid een van die moeilikste simptome. Daar was dae toe ek senuweeagtig was om lang afstande te ry omdat die son regtig swak moegheid veroorsaak. Ek werk by ‘n lessenaar, maar op die middag voel ek dat ek baie gewerk het en al wat ek wil doen, is om huis toe te gaan en op die bank te gaan sit. En baie geluk as ek iets na my toe wil beplan. Ek sal te uitgeput wees om enigiets te doen. As jy dit op weeksdae laat gebeur, is dit waarskynlik omdat ek, ongeag hoe moeg ek is, werklik jou onderneming nodig het.
3. Brein Mist
Dit is die laaste simptoom wat ek gaan aanraak. Brein mis is die minste teef. Vergeet ‘n gesprek wat jy gister heeltemal gehad het om ‘n halwe vonnis te stop omdat jy vergeet het wat jy gesê het of ‘n gesprek heeltemal gestop omdat jy nie die regte woorde kon gebruik nie. Dit is die mees verleentheid van fibromialgie. Ongeskiktheid voel ongelooflik frustrerend en hartverskeurend. Ek wonder dikwels of mense my hiervoor veroordeel. Soms kan ek nie onthou hoe ‘n woord geskryf word as ek skryf nie. Ek het ‘n paar keer my sms’e, e-posse en sosiale media-boodskappe nagegaan voordat ek die “stuur” of “stuur” -knoppie druk. Die skande van die brein mis veroorsaak my soveel vrees.

Hier is ‘n paar ander algemene dinge wat krygers van krygers voordeel trek uit:
1. Sielkundige afwykings wat onder meer depressie en angs insluit.
2. Gevoelig vir temperatuur. Somers, en veral winters, is dikwels ondraaglik.
3. Irritabele dermsindroom (IBS).
4. Nag sweet / warm en koue flitse.
5. Insomnia.
6. Pynlike en onreëlmatige menstruele siklusse.
7. Probleme met balans.
8. Tinnitus (lui in die ore).
9. Rustelose bene sindroom.
10. Erupties en veltoestande.
Dit is baie algemeen dat mense met fibromialgie verskillende simptome het as ander. Alle simptome is vir almal anders, so dit is moeilik om aan dokters te verduidelik wat hulle simptome is. Pasiënte met chroniese siektes wil meer weet oor hul siekte as professionele persone, en dit kan moeilik wees wanneer dit kom by medikasie en behandelings. Ons is almal hier bymekaar en ons benodig ondersteuning en begrip van die mense en geliefdes in ons lewens.
Ek hoop dat dit ‘n bietjie lig werp op hierdie verskriklike siekte. As jy iemand met fibromialgie ken, gee hom ‘n drukkie (nie Joods nie) en vra hom wat jy kan doen om hom te help. Net om te luister, kan die wêreld beteken!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *