folk med fibromyalgi tager længere tid at falde i søvn, sover mindre og sover.

Personer med fibromyalgi har mere problemer med at falde i søvn og sover mindre og bedre end den generelle befolkning, ifølge resultaterne af en ny anmeldelse. Forskerne har kaldt læger opmærksom på behandling af søvnforstyrrelser hos patienter med fibromyalgi, fordi bedre søvn kan hjælpe med at forbedre symptomerne på sygdommen.
Fibromyalgi patienter sover mindre og værre end raske mennesker, studere fund

 

Undersøgelsen ”  Sleep Disruption in Fibromyalgia: A Meta-Analysis of Case-Control Studies  “, offentliggjort i   Journal of Psychosomatic Research  , gennemgik flere tidligere offentliggjorte undersøgelser, der rapporterede om søvnforstyrrelser i udviklingen af ​​fibromyalgi .

Fordelene ved en god nats søvn har en positiv indvirkning på alles fysiske og mentale sundhed. Men ifølge forskerne rammer dårlig søvn næsten 80% af patienterne med fibromyalgi, og undersøgelser har vist, at lavere søvnkvalitet er en risikofaktor for fibromyalgi. Faktisk er dårlig søvn stærkt forbundet med sværhedsgraden af ​​symptomer: jo mindre søvnpasienter har, jo mere alvorlige deres symptomer.

Men kliniske studier med lægemidler har vist, at forbedret søvnkvalitet kan reducere smerte hos patienter med fibromyalgi.

For at forstå karakteristika for søvnforstyrrelser og deres virkninger hos patienter med fibromyalgi undersøgte forskerne 25 case-control-studier med i alt 2.086 deltagere og vurderede deres søvn ved polysomnografi (19 undersøgelser) og Pittsburgh Sleep Quality Index (19 undersøgelser). syv studier). .

Undersøgelser, der vurderer søvn med polysomnografi, har rapporteret signifikante forskelle mellem patienter med fibromyalgi og raske personer med hensyn til vågetid efter søvnbegyndelse, total søvntid og søvn effektivitet mellem andre parametre.

Loading...

Undersøgelser, der vurderer søvn med Pittsburgh Sleep Quality Index, rapporterede signifikante forskelle i samlede score, søvnbegyndelse latens og søvn effektivitet mellem de to grupper af deltagere.

Ifølge denne undersøgelse har fibromyalgi patienter svært ved at falde i søvn, har dårlig søvnkvalitet og søvn effektivitet, længere vågetid efter søvn, kortere søvnvarighed og let søvn.

“Kliniske forsøg har vist, at forbedret søvnkvalitet kan reducere smerte hos mennesker med fibromyalgi,” forskerne skrev. “Derfor bør primærplejeleverandørerne informeres af resultaterne af denne undersøgelse og proaktivt vurdere risikoen for søvnforstyrrelse hos patienter, der klager over generel kronisk smerte eller overveje diagnosen fibromyalgi hos disse patienter. Klinikere bør også aktivt behandle søvnforstyrrelser, når lav søvn er identificeret hos personer med fibromyalgi. ”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *