Hvordan fuktighet rammer pasienter med fibromyalgi

Fibromyalgi er først og fremst kjent for smerte, tretthet og ubehag det forårsaker til en person, og flere faktorer kan øke risikoen for å ha det eller øke smerten. Mange pasienter rapporterte å bli utsatt for forskjellige typer værforhold, noe som gjorde at de fikk mer smerte.

For eksempel, å være ute på en solrik dag, eller hvis det regner, eller om dagen er for kald, kan det påvirke en person med fibromyalgi. Enhver mulig forandring kan forårsake en effekt; Selv om du er i en bank eller butikk med for lavt klimaanlegg, kan en pasient med fibromyalgi føle seg veldig dårlig. Vitenskapelig viser det dette klimaet; trykk, høyde, fuktighet og tyngdekraften kan forårsake endringer i muskler og vev, noe som forårsaker ulike reaksjoner mellom varme og kulde.

 

Rapporterte problemer sier at kontroll av situasjonen er nøkkelen til ikke å tillate tid å påvirke en pasient. Det er bedre å si at å være i et mer nøytralt eller kjøligere klima er den beste måten å unngå økt smerte. Mange har sagt at de må bytte plass på grunn av været, fordi ekstreme værforhold gjør det vanskelig å håndtere fibromyalgi. For eksempel er det vanskelig å flytte for noen pasienter fordi de nyter kalde klimaer mer enn varme miljøer.

De kan ikke stå smerten, så det er ikke noe annet valg. Den motsatte delen er at enkelte studier har vist sammenheng mellom fibromyalgi og klima, men den bekymringsfulle delen er at folk føler, men ytterligere undersøkelser viser at klima kan være en av betingelsene som øker smerte og andre symptomer som tretthet muskel vondt, dårlig søvn og hodepine. Dette er hva forskjellige værforhold gjør mot kroppen.

Virkninger av fuktighet på fibromyalgi

Fuktighet er tilstedeværelsen av vanndamp i luften. Derfor gir det mye mening når de sier at det påvirker mennesker med fibromyalgi fordi fuktighet får kroppen til å kjøle seg ned og gjør miljøet tyngre. Når det er lavt, rapporterer pasientene at de lider mer hodepine, stivhet, generalisert smerte og utbrudd.

Folk som har fibromyalgi føler seg forstyrret på grunn av ulike naturlige faktorer. Noen av faktorene kan være en forstyrrelse av været. Både forkjølt og overdreven varme kan utløse eller øke symptomene på smerte i fibromyalgi. Endringen i lufttrykk kan betraktes som en av grunnene til at folk opplever endringer i smerte symptomer. Dette er ikke nødvendigvis slik at bare personer med fibromyalgi vil ha problemer når luftfuktigheten er høy i atmosfæren.

Det er også mennesker med andre problemer som astma, allergier og andre pusteproblemer som finner at fuktighet er vanskelig å håndtere. Når luftens absolutte fuktighet er lav, opplever personer med fibromyalgi noen problemer som hodepine, tretthet, generalisert smerte i kroppsdeler, stivhet etc. I sjeldne tilfeller er det også observert pustevansker.

Hvordan minimere de negative effektene av å endre årstider

Det mest åpenbare tilbudet er å finne et sted der klimaet er temperert gjennom året og endres. Eller kanskje bryte året, bo på et sted for vår og sommer, og bor andre steder for høst og vinter. Dette er imidlertid ikke en praktisk løsning for mange av oss.

Så vi ser at alt som fører til at kroppen endres for ekstern og ekstrem tilstand er de som forårsaker de fleste problemer for personer med fibromyalgi. De beste alternativene er å alltid være i et veldig varmt og komfortabelt område der du hele tiden kan kontrollere forskjellige situasjoner. Hydrering er en viktig vane for alle. Drikk mye vann og mengden avhenger av hvor du bor, hvis du bor i varmere områder, trenger du mer vann.

Gjør det hele tiden og uansett om du ikke er tørst, gjør det uansett. Ikke drikk nok alkohol, unngå kalde drikker og de som inneholder mye sukker. Du må drikke vann før, under og etter hver intens aktivitet du gjør, og vi trener også.

Ha alltid en flaske vann ved siden av deg. Bruk behagelige og friske klær. Ta flere kjølige dusjer i løpet av dagen. Hvis du har råd til et klimaanlegg, ikke nøl med, kjøp det.

Gå svømming, og hvis du føler smerte, er det en god ide å ha på seg klær, avhengig av været. Hvis du er i et varmt klima, prøv å bruke lyse klær og lyse farger, alle laget med et lett og friskt stoff. Prøv å bære shorts og skjorter. Hvis du er i et kaldt miljø, bruk jakker, lange bukser og hansker om nødvendig, og bruk noe på hodet. Ta lange turer for å puste frisk luft, og det er en god ide å gå om natten.

Vær oppmerksom på hvor du er og unngå risikoer. Det er svært viktig å være oppmerksom på hva som påvirker deg, hvor du bor, i ditt hjem og i byen din, rundt deg. Se etter steder der du tror du kan ha et bedre liv og et bedre forhold til fibromyalgi. Forebygging er alltid en god nøkkel til å kjempe. Virkningene av klimaendringer er ikke fullt identifisert.

Forskere jobber kontinuerlig med dette emnet for å identifisere den eksakte grunnen og måtene til å håndtere problemer. Det er helt avhengig av en person, som  folk som har  problemer med  forkjølelsen, finner at varmen er  komfortable mennesker, som har  varmeproblemer, er kalde for å  føle seg komfortable. Innstillinger endres fra en person til en annen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *