13 triggers die uw fibromyalgie kunnen verergeren

Soms lijkt het leven met fibromyalgie in een mijnenveld te varen. Er is een schijnbaar eindeloos aantal “mijnen” dat de symptomen kan verergeren, waardoor fibromyalgie oplaait. Je moet voorzichtig zijn, want zelfs een enkele valse stap kan je dagen beïnvloeden, terwijl je probeert te herstellen van de pijn of de veroorzaakte schade.

Inzicht in wat deze bedreigingen zijn en hoe u ermee kunt omgaan, kan u helpen terwijl u het mijnenveld van fibromyalgie probeert te verkennen. Hoewel iedereen verschillend reageert op de verschillende bedreigingen of triggers, zijn er een handvol bedreigingen waar alle fibromyalgie-patiënten zich bewust van moeten zijn. We hebben een lijst samengesteld met 15 verschillende dingen die verergering van fibromyalgiesymptomen kunnen veroorzaken.

Nr. 1: MSG (mononatriumglutamaat)

MSG is een smaakversterker die voorkomt in veel bewerkte voedingsmiddelen die we kopen in supermarkten en in sommige groenten en fruit. MSG en andere voedingsadditieven activeren neuronen die de pijngevoeligheid bij fibromyalgie-patiënten vergroten. In een studie uitgevoerd bij fibromyalgie-patiënten, uitgevoerd door onderzoekers van het Malcolm Randall Veterans Affairs Center in Florida, vonden ze dat “iedereen binnen een paar maanden na het elimineren van mononatriumglutamaat (MSG) een volledige of bijna volledige oplossing van hun symptomen had of MSG plus aspartaam ​​uit hun dieet. “[1]

De studie concludeerde dat “De eliminatie van MSG en andere excitotoxinen uit de voeding van fibromyalgie-patiënten een goedaardige behandelingsoptie biedt die potentieel kan leiden tot dramatische resultaten in een subgroep van patiënten”.

Potentiële gezondheidsproblemen in verband met mononatriumglutamaat

Gebruikelijke voedingsmiddelen die MSG bevatten, zijn diepvriesmaaltijden, Chinees eten, ingeblikte groenten of soepen, tomaten, aardappelen, champignons, Parmezaanse kaas en meer. Controleer tijdens het winkelen het MSG- of MSG-label. Er zijn ook andere namen voor deze of andere ingrediënten die een hoog MSG-gehalte hebben maar dat niet verplicht is te zeggen. Zoek naar deze ingrediënten op voedseletiketten:

Glutaminezuur (E 620) 2

Glutamaat (E 620)

Gistextract

Alles gehydrolyseerd

caseinato

gelatine

2: Weer

Maar liefst 92 {7e42071b14ee2e8f2fc2ef24c20bb0ab305ccdb09066d1e679a9e59b9a43d223} fibromyalgie-patiënten melden dat tijd een effect heeft op hun symptomen. De meest voorkomende meteorologische fenomenen geassocieerd met exacerbaties van fibromyalgiesymptomen zijn extreme temperaturen (te warm of te koud), veranderingen in barometrische druk en snelle klimaatverandering. Hoewel onderzoek naar de werkelijke effecten van tijd beperkt is, blijkt uit de overweldigende relaties van echte patiënten dat tijd een rol kan spelen.

Voor sommigen kan het nemen van extra voorzorgsmaatregelen om de effecten van tijd te bestrijden (dwz gehydrateerd blijven bij extreme temperaturen) de impact op fibromyalgie minimaliseren. In extreme gevallen kan het omschakelen naar verschillende klimaten helpen. In feite merkte Lyne Matalana, president van de National Fibromyalgia Association, ooit op: “Ik ken mensen die hun families hebben ingepakt en verplaatst omdat ze vonden dat een ander deel van het land comfortabeler zou zijn. zo intens. ”

3: oververmoeidheid

Als individuen die dagelijks geconfronteerd worden met de symptomen van fibromyalgie, weten we als geen ander dat we op onszelf moeten lopen. Toch is dit nog steeds een van de grootste valkuilen voor mensen met fibromyalgie. Het kan zijn dat we een goede dag hebben en dat we denken dat ons lichaam meer aankan dan ze kunnen – of we weten misschien zelfs dat we onze limiet hebben bereikt, maar om welke reden dan ook blijven we pushen.

Ongeacht uw situatie kunnen overmatige inspanningen een blijvend negatief effect hebben op uw symptomen. Uiteindelijk zal de pijn komen en kun je meer tijd besteden aan herstellen dan je zou hebben gedaan als je niet de grenzen had verlegd. Het kan veel discipline vergen om je grenzen en voor jezelf te herkennen, dus bewust zijn van je lichaam en zijn grenzen is belangrijk. Natuurlijk zullen er ook veel dagen zijn waarop je lichaam je nooit zal laten gaan, dus “lopen” is geen probleem.

# 4: Suiker (eenvoudige koolhydraten)

Eenvoudige koolhydraten zijn per definitie koolhydraten bestaande uit een of twee suikers. Ze zijn een snelle energiebron, maar deze tijdelijke boost wordt meestal gevolgd door een crash van energieniveaus. Omdat fibromyalgie-patiënten ook gevoeliger zijn voor veranderingen in de bloedsuikerspiegel, moeten eenvoudige koolhydraten worden beperkt of uit onze voeding worden verwijderd.

Naast het beïnvloeden van energieniveaus, kan overmatig suikergebruik leiden tot andere negatieve gezondheidseffecten, zoals zenuwschade. Overmatige consumptie van suiker zorgt ervoor dat onze zenuwen opzwellen terwijl water ze aantrekt. Tegelijkertijd maakt suiker de buitenste laag zenuwcellen minder flexibel, waardoor ze breken en breken. Uiteindelijk kan dit proces leiden tot zenuwbeschadiging, vaak resulterend in pijn, gevoelloosheid of tintelingen in de ledematen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!