Внимание! Спрете да правите тези 16 неща, ако имате фибромиалгия

Тази история се основава на статия, която прочетох, наречена „30 неща, за да спреш да се занимаваш. Докато чета, не можех да не мисля колко от тях са верни и че някои от тях са особено подходящи за страдащи от фибромиалгия, синдром на хронична умора и други. инвалидизиращи условия.

Ето 16 неща, които вярвам, че тези с фибромиалгия трябва да спрат да правят:

1. Спрете да поставяте собствените си нужди на заден план. 

Ако имате някакво хронично изтощаващо състояние, трябва да поставите собствените си нужди. Дори и да сте най-здравият човек на планетата, не позволявайте на вашите нужди да стигнат до края на линията. Тъй като фибромиалгията е по-често срещана сред жените, това, което е особено вярно, е, че жените изглежда казват, че техните нужди трябва да дойдат след последния си съпруг, деца, църква, работа, доброволчески труд и всичко останало, което може да се случи пред тях. Удивително е, че отделяме време на всички; За съжаление много от нас не правят това.

2. Спрете да прекарвате време с грешни хора.

Ако някой добави стрес към живота ви, този стрес ви прави болен. Премахнете стреса, като премахнете този човек. Може да не е възможно да ги изтриете напълно, но можете да ги избегнете, ако е възможно.

3. Спрете обидата. задържане

Гнусът е излишен стрес. Това ни кара да създаваме негативни мисли за даден човек и да се съсредоточаваме само върху негативните мисли, когато се опитваме да намерим начини да се съсредоточим върху по-положителните неща. Пуснете недоволството. Винаги се сещате за човека от време на време, но когато го правите, свивате рамене и го замествате с мисъл за някой, когото обичате, което ви кара да се усмихвате.

4. Спрете да се опитвате да бъдете всичко за всички.

Способността да се казва не е много подценявана. Твърде често тези от нас с фибромиалгия не могат да кажат „не“, чувстват се виновни, когато не можем да кажем „да“ или „не“. Не можем да бъдем всичко за всички – нито можем да бъдем всичко за себе си и не трябва да бъдем.

5. Спрете да лъжете себе си.

Не се чувстваш добре и някой пита как си. Отговаряте с „добре съм“, но това не е истината. Не е истината, когато им казваш, и със сигурност не е истината, когато казваш себе си.

6. Спрете да губите време да казвате на другите.

Ако не можете да направите нещо, продължете го просто – кажете „не“ и продължете напред. Не се опитвайте да обяснявате защо не можете да го направите, защо може да не слушат.

7. Спрете да се опитвате да запазите миналото.

Въпреки че можете да намерите начини да подобрите симптомите си, вероятно никога няма да се върнете на 100%. Винаги ще има граници. Спрете да се опитвате да намерите жизнения стандарт, който сте имали преди болестта си и осъзнайте, че това, което е било тогава, е сега. Съсредоточете се върху това, което можете     да     правите, вместо това, което сте използвали, за да можете да го правите.

8. Спрете да се скарате за стари грешки.

Вината и вината са постоянните ни приятели. Спрете да се биете за неща, които сте правили в миналото (или неща, които искате да сте правили, но не сте го правили). То е в миналото, оставете го и продължете напред. Отново се съсредоточете върху това, което можете да направите в бъдеще.

9. Спрете да ревнувате другите.

Толкова е лесно да ревнуваш какво имат другите или какво могат да правят другите. Малцина осъзнават, че те също имат граници. Никой не вижда истинския живот на другите, техните способности или увреждания и техните ограничения. Не съдете живота си въз основа на „Джоунс“, реален или въображаем. Съсредоточете се върху това, което имате, това е прекрасно.

10. Спрете да се оплаквате и да съжалявате за себе си.

Добре е да играете жалка игра от време на време, но вярвам, че тя никога не трябва да трае повече от пет минути и никога не трябва да каните приятели. Съсредоточете се върху положителните страни на живота – има много.

11. Спрете да обмисляте красотата на малките моменти.

Колко пъти сме чували, че трябва да спрем и да помиришем розите? Вие наистина не оценявате тези малки неща, които вече не можете да правите. Затова отделяйте няколко мига всеки ден и наистина помислете за малките неща, които може да ви харесат. Запишете ги, за да можете да ги разгледате по-късно, когато обмисляте тази част от перуката.

12. Спрете да се опитвате да правите перфектни неща.

Те вече са. ОК, може би не са перфектни, а може и да са дори по-добри от сега. Но въпросът е, че трябва да се съсредоточите върху реалността, а не върху съвършенството. Направете малки стъпки, за да подобрите нещата и да се доближите до идеята за това как искате да бъде животът ви, без постоянно да се притеснявате колко далеч сте от съвършенството.

13. Спрете да се държите като всичко е наред.

Ако всичко  не  е наред, е добре да кажете истината. Когато истински приятел или някой, който наистина се интересува, ви пита как се справяте, бъдете честни. Спрете да отговаряте с „добре съм“, ако не сте.

14. Спрете да се притеснявате толкова.

Усещате, че животът е извън контрол и може би е така. Така че не се притеснявайте. Какъв ще е животът. Контролирайте нещата, които можете да контролирате, и оставете останалите. Постоянното притеснение ви кара да се чувствате още по-зле.

15. Спрете да се фокусирате върху това, което не искате да се случи.

Не искате да се събудите на ракета утре, така че това е всичко, което мислите и ви пречи да спите, което означава да се събудите в огнище. Звучи ли ви познато? Е, спри. Вместо да мислите „не искам…“, помислете „искам…. Фокусирайки се върху лека нощ “и останалата част, знаеш, че това     ще     бъде и как ще се чувствам утре, защото го е направил правилния избор за нещата, които     са     под ваш контрол.

16. Спрете да бъдете неблагодарни.

Бъдете благодарни всяка минута на всеки ден. Има нещо прекрасно, за което да благодаря. Кажи благодаря за малките неща и слушай. Вместо да се ядосвате, че някой е направил нещо, което искате да направите, защото това ви кара да се чувствате „безполезни“ или как те смятат, че не изпълнявате своята роля, бъдете благодарни, че дойдоха да ви освободят, че правите нещо друго. нещо, което искахте да направите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *