Fibromialgie word nou beskou as ‘n lewenslange siekte van die sentrale senuweestelsel

Fibromialgie is die tweede algemeenste rumatiese versteuring agter osteoartritis en is nog steeds grootliks onbekend; dit word nou beskou as ‘n permanente toestand van die sentrale senuweestelsel wat verantwoordelik is vir die verhoging van pyn wat deur die liggaam veroorsaak word. Daniel Clauw, MD, ‘n narkose professor aan die Universiteit van Michigan, ondersoek die neurologiese basis van fibromialgie tydens ‘n plenaire konferensie gehou vandag by die jaarlikse American Pain So

Clauw het verduidelik dat die pyn van fibromialgie uit meer brein en rugmurg kom as in dele van die liggaam waar iemand perifere pyn kan ervaar. Daar word geglo dat die toestand met veranderinge verband hou met die manier waarop die brein pyn en ander sensoriese inligting behandel. Hy het gesê dat dokters moet vermoed dat pasiënte met fibromialgie multifokale pyn (gewoonlik muskuloskeletale) het wat nie heeltemal deur ‘n besering of ontsteking verklaar word nie.

“As bewys van fisiese pyn versterk by pasiënte met fibromialgie, kan pyn oral voorkom, soos kroniese hoofpyn, pyn en viscerale sensoriese hiperresponsiwiteit, is algemeen by pasiënte met fibromialgie. mense met hierdie toestand, pynlike toestand, “sê Clauw.

“Dit beteken nie dat perifere nociceptiewe arbeid nie bydra tot pyn by pasiënte met fibromialgie nie, maar hulle voel meer pyn as gewoonlik verwag word deur die mate van perifere insette.” Mense met fibromialgie en ander pynlike afwykings “ervaar pyn in verhouding tot hulle”. wat nie die siekte as ‘n druk beskryf het nie, “het Clauw bygevoeg.

Aangesien die bron van die sentrale senuweestelsel pyn in fibromialgie, klaaggenoemde opioïede en ander narkotiese analgetika oor die algemeen ondoeltreffend is omdat hulle die aktiwiteit van neurotransmitters in die brein verminder. “Dit is bewys dat hierdie medikasie effektief is by pasiënte met fibromialgie, en daar is tekens dat opioïede selfs fibromialgie en ander belangrike pyntoestande kan vererger,” het hy gesê.

Loading...

Clauw beveel aan dat dokters farmakologiese behandelings integreer soos gabapentinetijden, trisikliese en selektiewe serotonineheropnameremmers, nie-farmakologiese metodes soos kognitiewe gedragsterapie, oefening en stressvermindering.

“Soms is die hoeveelheid behandelingsreaksie op eenvoudige en goedkoop mediese behandeling swaarder as die medikasie,” het Clauw gesê. “Die grootste voordele is beter prestasie, wat die hoofdoel moet wees om elke chroniese pyntoestand te behandel. Die meeste pasiënte met fibromialgie kan sien hoe die simptome verbeter en lei ‘n normale lewe met die regte medikasie en die intensiewe gebruik van nie-geneesmiddelterapieë. ”

dit is gemeenskap

“Fibromialgie kan beskou word as ‘n diskrete siekte en ‘n algemene manier om pyn te sentraliseer en kronies te word. Die meeste mense met hierdie siekte het kroniese pynverhale deur hul lewens, het Clauw gesê. “Die toestand kan moeilik wees om te diagnoseer as jy nie met klassieke simptome vertroud is nie, want daar is geen rede nie en daar is geen eksterne simptome nie.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *