Nytt vaccin för behandling av fibromyalgi som faktiskt fungerar

Om någon kunde ge dig ett vaccin som kan bota din fibromyalgi, skulle du göra det? Det kan låta som en dröm, men det är närmare verkligheten än du tror. Los Angeles-baserade biomedicinska företag,   EpicGenetics   och Massachusetts General Hospital forskare söker FDA clearance för att testa vaccin Bacillus Calmette-Guerin (BCG)nästa år   som en potentiell behandling för fibromyalgi .

BCG är ett generiskt TB-vaccin som är nästan 100 år gammalt och har administrerats säkert på miljontals gånger, säger Dr. Denise Faustman, chef för Faustman Lab vid Massachusetts General Hospital. “I mer än 10 år har vår forskargrupp vid Massachusetts General Hospital studerat aktivt BCG-vaccins roll kan spela vid behandling av olika former av autoimmunitet. Vårt nuvarande mål är diabetes typ 1, men totalt sett testas BCG i ett antal autoimmuna sjukdomar. Under de närmaste två åren ska vi påbörja kliniska prövningar av BCG i fibromyalgi. ”

Enligt Världshälsoorganisationen får mer än 100 miljoner barn BCG-vaccinet varje år. Den används främst i utvecklingsländer där TB fortfarande är aktiv. BCG-vaccinet är inte tillgängligt i USA på grund av den låga risken för infektion. I USA används BCG hos ett litet antal patienter för att behandla blåscancer.

Så den uppenbara frågan är: varför skulle ett vaccin mot en smittsam lungsjukdom användas för fibromyalgi? Svaret ligger i immunsystemet.

Loading...

Vacciner ges vanligtvis till friska människor för att förhindra infektion. I detta fall skulle BCG-vaccinet ges till patienter med fibromyalgi i syfte att lugna sina symptom.

När EpicGenetics fick i uppdrag att skapa ett diagnostiskt test för fibromyalgi för flera år sedan utförde forskare alla typer av laboratorietester på fibromyalgipatienter för att bestämma deras skillnad från friska kontroller och deras symtom. Forskare har upptäckt flera avvikelser av vita blodkroppar hos patienter med fibromyalgi, vilket leder till att de kan dra slutsatsen att symtomen är förknippade med ett försvagat immunförsvar.

“Vi tror att [termen] fibromyalgi är ett olämpligt begrepp”, säger Dr Bruce Gillis, VD för EpicGenetics. “Dessa människor lider inte av något som påverkar musklerna, till exempel. Vad de lider av är att deras immunförsvar inte kan producera normala mängder skyddande proteiner. … Det finns celler i immunsystemet som kallas mononukleära perifera blodceller. De producerar inte normala mängder skyddande proteiner som kallas kemokiner och cytokiner. ”

Upptäckten ledde till utvecklingen av FM / ett blodprov för fibromyalgi. (Ja, trots vad dina läkare har sagt till dig, det finns ett blodprov för fibromyalgi, men det är inte godkänt i det medicinska samhället.) Testet analyserar nivåerna av fyra kemokiner och cytokiner som finns vid reducerade nivåer i fibromyalgi patienter. Dessa fyra kemokiner och cytokiner är desamma som de som stimuleras av BCG-vaccinet.

“Med tanke på vad som har publicerats i medicinsk litteratur tror vi att detta vaccin kommer att omvandla immunsystemet abnormiteter [fibromyalgi],” säger Gillis.

Gillis och Faustman söker FDA godkännande för att administrera de första BCG-vaccinerna till fibromyalgi patienter tidigt nästa år.

“Detta är första gången som en direkt behandling för fibromyalgi kommer att göras,” sade Gillis. “Som ni vet behandlar läkemedlen [för närvarande på marknaden] för fibromyalgi symptomen bara. De har ingen fördel över immunsystemet. [Drogerna] erkänner att de bara behandlar symtomen, men att du måste behandla sjukdomen, och det är därför vi går vidare med vaccinans tillämpning [till FDA]. ”

Om Gillis teori är sant, kommer “kemokiner och cytokiner som är bristfälliga hos patienter med fibromyalgi inte längre att vara bristfälliga [när BCG-vaccinet administreras],” säger Gillis. “Produktionsnivåerna kommer att normalisera, och du måste anta att deras symtom kommer att försvinna. Vi tror att vi är på gränsen till någonting större. ”

Eftersom vaccinet har en lång historia, bör det inte orsaka några större biverkningar hos patienterna.

BCG-vaccinet kostar $ 20 till $ 25 per dos – ett nominellt belopp jämfört med de pågående kostnaderna för att ta mediciner dagligen.

“Vi tror att en fibromyalgi patient skulle behöva en eller två doser maximalt så att du kan förstå varför jag inte får mycket stöd från läkemedelsföretag,” Gillis sa.

Förutom vaccinförsöket samarbetar EpicGenetics med University of California i Los Angeles (UCLA) och Chicago College of Medicine vid University of Illinois för att sekvensera genomerna av 250 000 fibromyalgi patienter.

“Vi letar efter någon form av genetiska mönster eller abnormiteter eller mutationer”, säger Gillis.

Patienter med positiv fibromyalgi som använder FM / a-testet kan delta i den genomiska studien.

FM / a-testet kostar för närvarande 936 dollar men omfattas av vissa försäkringsbolag och Medicare. EpicGenetics Support Team hjälper patienterna att avgöra om deras försäkringsbolag kommer att täcka testet. En räntefri betalningsplan finns tillgänglig för de som inte är försäkrade eller vars försäkring inte täcker provet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *