Ny vaccine til behandling af fibromyalgi, der rent faktisk virker

Hvis nogen kunne give dig en vaccine, der kunne helbrede din fibromyalgi, ville du gøre det? Det kan lyde som en drøm, men det er tættere på virkeligheden, end du tror. Los Angeles-baserede biomedicinske firma,   EpicGenetics   og Massachusetts General Hospital forskere søger FDA clearance til at teste Bacillus Calmette-Guerin (BCG) vaccine næste år   som en potentiel behandling for fibromyalgi .

BCG er en generisk TB-vaccine, der er næsten 100 år gammel og har været administreret sikkert millioner af gange, “siger Dr. Denise Faustman, direktør for Faustman Lab på Massachusetts General Hospital. “I mere end 10 år har vores forskningsgruppe på Massachusetts General Hospital undersøgt den rolle, BCG-vaccine kan spille i behandlingen af ​​forskellige former for autoimmunitet. Vores nuværende mål er type 1 diabetes, men generelt testes BCG i en række autoimmune sygdomme. I løbet af de næste to år vil vi påbegynde kliniske forsøg med BCG i fibromyalgi. ”

Ifølge Verdenssundhedsorganisationen modtager over 100 millioner børn BCG-vaccinen hvert år. Den anvendes hovedsageligt i udviklingslande, hvor TB stadig er aktiv. BCG vaccine er ikke tilgængelig i USA på grund af den lave risiko for infektion. I USA anvendes BCG hos et lille antal patienter til behandling af blærekræft.

Så det oplagte spørgsmål er: hvorfor ville en vaccine mod en smitsom lungesygdom blive brugt til fibromyalgi? Svaret ligger i immunforsvaret.

Vacciner gives normalt til raske mennesker for at forhindre infektion. I dette tilfælde vil BCG-vaccinen imidlertid gives til patienter med fibromyalgi med det formål at berolige deres symptomer.

Da EpicGenetics blev bedt om at oprette en diagnostisk test for fibromyalgi for flere år siden, udførte forskere alle slags laboratorietest på fibromyalgipatienter for at bestemme deres forskel fra sunde kontroller og deres symptomer. Forskere har opdaget adskillige abnormiteter af hvide blodlegemer hos patienter med fibromyalgi, hvilket fører dem til at konkludere, at symptomerne er forbundet med svækket immunsystem.

“Vi mener, at [udtrykket] fibromyalgi er et ukorrekt udtryk,” siger Dr. Bruce Gillis, administrerende direktør for EpicGenetics. “Disse mennesker lider ikke af noget, der påvirker musklerne, for eksempel. Hvad de lider af er, at deres immunsystem ikke kan producere normale mængder af beskyttende proteiner. … Der er celler i immunsystemet kaldet mononukleære perifere blodlegemer. De producerer ikke normale mængder af beskyttende proteiner kaldet kemokiner og cytokiner. ”

Opdagelsen førte til udviklingen af ​​FM / en blodprøve for fibromyalgi. (Ja, på trods af hvad dine læger har fortalt dig, er der en blodprøve for fibromyalgi, men det accepteres ikke i det medicinske samfund.) Testen analyserer niveauerne af fire kemokiner og cytokiner, der findes ved reducerede niveauer i fibromyalgi patienter. Disse fire kemokiner og cytokiner er de samme som dem, der stimuleres af BCG-vaccinen.

“I betragtning af det, der er blevet offentliggjort i medicinsk litteratur, mener vi, at denne vaccine vil vende immunsystemet abnormiteter [fibromyalgi],” sagde Gillis.

Gillis og Faustman søger FDA godkendelse til at administrere de første BCG vacciner til fibromyalgi patienter tidligt næste år.

“Dette er første gang, at en direkte behandling for fibromyalgi vil blive gjort,” sagde Gillis. “Som du ved, behandler stofferne [på markedet] for fibromyalgi kun symptomerne. De har ingen fordel over immunsystemet. [Lægemiddelvirksomhederne] indrømmer, at de kun behandler symptomerne, men at du skal behandle sygdommen, og derfor fortsætter vi med vaccinationsapplikationen [til FDA]. ”

Hvis Gillis ‘teori er sand, vil “kemokiner og cytokiner, der mangler fibromyalgi patienter, ikke længere være mangelfulde [når BCG-vaccinen administreres],” sagde Gillis. “Produktionsniveauer vil normalisere, og du bliver nødt til at antage, at deres symptomer forsvinder. Vi tror, ​​vi er på randen af ​​noget stort. ”

Fordi vaccinen har en lang historie, bør den ikke forårsage alvorlige bivirkninger hos patienter.

BCG-vaccinen skal koste $ 20 til $ 25 pr. Dosis – et nominelt beløb i forhold til de løbende omkostninger ved at tage medicin hver dag.

“Vi tror, ​​at en fibromyalgi patient vil have brug for en eller to doser maksimalt, så du kan forstå, hvorfor jeg ikke får meget støtte fra farmaceutiske virksomheder,” Gillis sagde.

Ud over vaccineprøven deltager EpicGenetics med University of California i Los Angeles (UCLA) og Chicago College of Medicine ved University of Illinois for at sekvensere genomerne af 250.000 fibromyalgi patienter.

“Vi leder efter nogen form for genetiske mønstre eller abnormiteter eller mutationer,” sagde Gillis.

Patienter med positiv fibromyalgi ved brug af FM / a-testen kan deltage i den genomiske undersøgelse.

FM / a-testen koster i øjeblikket 936 dollars, men dækkes af nogle forsikringsselskaber og Medicare. EpicGenetics Support Team hjælper patienterne med at afgøre, om deres forsikringsselskab dækker testen. En rentefri betalingsplan er tilgængelig for dem, der ikke er forsikrede, eller hvis forsikring ikke dækker testen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *