Fibromyalgi och benkramper. Vad du behöver veta

Tiffany Vance-Huffman

Det är mitt på natten och du har äntligen somnat. Även om det bara är trött. Så ut ur ingenstans skriker du i smärta för att ditt ben och fot trängde in på allvar. Så allvarligt, att dina tår bryter och snubblar i konstiga positioner. Smärtan är så intensiv att du inte ens kan lägga fötterna på golvet eller mot en vägg för att sträcka tårna till normalt. Muskelkramperna i benet är så kraftfulla att de ser konstiga ut som smärta vid födseln. Faktum är att det ibland verkar ebba och flyta på samma sätt som sammandragningar. Slutligen försvinner smärtan, men det händer ett par gånger på natten.

Detta är historien om många fibromyalgi patienter som lider av fibromyalgi och benkramper. Och några av dem förstår inte ens sambandet med försvagande muskelspasmer och spasmer till deras fibro. Men amerikanska College of Rheumatology säger att 42% av patienterna med fibromyalgi och benkramper. Det är faktiskt ett annat symptom på rätt muskelsmärta som drabbar 100% av fibro patienter. Så vad orsakar dessa kramp eller spasmer i benen och ofta också fötterna? Uppriktigt sagt vet de inte riktigt vad som orsakar fibromyalgi och benkramper. Åtminstone inte med avseende på patienter med fibromyalgi i synnerhet. Så låt oss bara titta på sätt att mildra. Det finns många tekniker för behandling av fibromyalgi och benkramper. Hitta bara den som fungerar för dig. Vi täcker bara två här.

magnesium

Den    Journal of integrativ medicin    rapporterade en studie av magnesium och dess effekter på fibromyalgi utfördes vid Mayo Clinic. Den första undersökningen av sitt slag undersökte effekten av topiskt applicerat magnesium för att lindra sex olika symptom i samband med fibromyalgi, inklusive muskelspasmer. Studien visade att efter två veckor av att använda en lösning som kallades “Fibro Flex” på huden, fann fibromyalgi patienter förbättring efter bara två veckor med regelbunden användning. Förbättringen upprätthölls under studien, som varade i fyra veckor.

“Denna studie bekräftade befintlig medicinsk forskning som säger att underhållet av terapeutiska serummagnesiumnivåer har förknippats med en minskning av symtom på fibromyalgi, inklusive depression, ömhet och trötthet”, säger National Fibromyalgia Association. Bortsett från någon irritation av huden på vilken sprayen applicerades hade de testade personerna inga andra negativa bieffekter. Eftersom de flesta människor i väst lider av magnesiumbrist, kan det vara användbart för mer än bara muskelkramper av fibromyalgi.

TENS EMS Maskiner och enheter

Om du är som mig, verkar en TENS-maskin inte vara känd från ett avstånd. Jag kom först över ett fibromyalgirum där jag trodde att någon stavades. Men då upptäckte jag att jag använde något liknande flera gånger i mitt liv, särskilt på kiropraktorens kontor. Vet du vad jag pratar om? Jag menar när du går till kiropraktorn och de kopplar dig med de små elektroderna. Det känns nästan som att de böjer muskler och slappar av med el. Jag behöver fortfarande hålla min på en mycket låg nivå eftersom jag är så känslig. Men de är verkligen användbara. Och nu kan du få dem till privat bruk hemma. Dessa kallas EMS-enheter som bidrar till att öka blodflödet till musklerna, öka rörelsen och mer. Han kan vara livräddare för fibro patienter!

Transkutan elektrisk nervstimulering (TENS) skickar stimulerande impulser till nervös hud och trådar för    att förhindra smärtsignaler från att nå hjärnan   . Ta det här på ett ögonblick. Tänk nu på det: Det används också för att stimulera kroppen att producera mer endorfiner eller naturliga smärtstillande medel. En viktig skillnad mellan en TENS-maskin och EMS-enheter är att du bär TENS-maskinen på din kropp. Inga bekymmer, det är litet. Många patienter med fibromyalgi finner emellertid det mycket användbart och effektivt som ett alternativ till farmaceutiska analgetika. Med andra ord är det säkert, icke-invasiv och drogfri smärtlindring.

Finns det andra metoder?

Det finns helt andra sätt att lindra den ofta försvagande och smärtsamma smärtan av muskelspasmer / spasmer som åtföljer fibromyalgi. Vitamin E är mycket användbart för muskelspasmer, speciellt för dem som lever en ganska stillesittande livsstil. Många har haft stor framgång med receptbelagda läkemedel Lyrica, vilket är ett av de vanligaste läkemedlen för behandling av fibromyalgi ändå.

Det finns andra alternativ som akupressur. Vissa fibro-patienter har lärt sig hur man gör det för sig själva. Men du måste börja med att besöka en akupunktör av akupunktur eller akupunktur först för att få någon riktning. Yoga är utomordentligt fördelaktigt för att hålla musklerna sträckta och mobila. Detta leder till ökat blodflöde och minimerar kramper. För vissa fibro patienter fungerar det helt. Nycklarna är att inte överdriva det och att lyssna på din kropp. Ytterligare ett alternativ kallas Bowen-tekniken, även känd som Bowen-terapi. På samma sätt som akupressur använder denna teknik mjuka rullningsrörelser för att främja läkning och smärtlindring. Det är så effektivt att det även används för hästar!

Har du någon erfarenhet av dessa metoder för att hantera fibromyalgi och benkramper? Vilka har hjälpt och vilka misstag har du haft? Har du hittat en annan metod eller teknik som fungerar för dig? Vänligen dela dina tankar med oss. Kanske stöter du på något som bara kan hjälpa den medfödda fibromyalgipatienten att hantera deras fibromyalgi och benkramper.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *