HET ONTDEKKEN VAN NIEUWE TESTS EN DE OORZAKEN VAN FIBROMYALGIA KONDEN ONTHEFFING BIEDEN AAN MILJOENEN BEREIKTE MENSEN

Een diagnose van fibromyalgie wordt vaak gegeven wanneer artsen geen andere oorzaak van wijdverspreide chronische lichaamspijn kunnen vinden. Maar veel fibromyalgie lijdt vaak, zegt dat de pijn in hun hoofd zit. Nu zouden ontdekkingen over de mogelijke oorzaak van fibromyalgie, evenals een nieuwe test om fibromyalgie te diagnosticeren, miljoenen mensen verlichting kunnen bieden – de overgrote meerderheid bestaat uit vrouwen. Als u fibromyalgie heeft, hebt u waarschijnlijk frustratie ervaren bij het proberen een behandeling te vinden die werkt om lichaamspijn, vermoeidheid, hersenkraking en meer te verlichten. En u kunt de extra hit van familie, vrienden en zelfs artsen ervaren die vertellen dat uw symptomen psychosomatisch zijn.

“Fibromyalgie-patiënten hebben de neiging stress, gespannen, angstig, ambitieus en soms depressief te zijn. Sommige mensen met fibromyalgie beschrijven zichzelf als perfectionisten “, meldde Stanford Medicine. “Ze kunnen ook last hebben van symptomen van prikkelbare darm syndroom of migraine of spanningshoofdpijn. Artsen die afkeuren als “in het hoofd” van hun klachtenpatiënten, kunnen de symptomen ook verergeren. ”

Er is steeds meer bewijsmateriaal verschenen over hoe het lichaam en de hersenen samenwerken en hoe een storing in de communicatie tussen deze twee systemen kan bijdragen aan chronische pijn. Onderzoekers van het Massachusetts General Hospital hebben een onderliggende aandoening gevonden die een rol zou kunnen spelen bij ziektes zoals chronische vermoeidheid, fibromyalgie en prikkelbare darmsyndroom, volgens een studie gepubliceerd in de  huidige pijnbeoordeling en rapporten Maux van het hoofd  . Bovendien, een andere studie gepubliceerd in het  Journal of Evaluation in Clinical Practice  meldde dat een nieuwe test effectiever fibromyalgie van andere aandoeningen van chronische pijn kon onderscheiden.

Nieuwe screening kan Fibromyalgie doeltreffend diagnosticeren

Het  Journal of Evaluation-onderzoek in de klinische praktijk  werd uitgevoerd om artsen in de eerstelijnsgezondheidszorg te helpen beter te worden in het correct identificeren van fibromyalgie. Volgens de studie wist de helft van de eerstelijnszorgverleners in de Verenigde Staten, Azië en Europa niet hoe ze fibromyalgie moesten diagnosticeren. De screeningsmethode, waarbij gebruik wordt gemaakt van de druk van de achillespees in combinatie met het gegeneraliseerde onderzoek naar lichaamsklachten, kan artsen helpen bepalen of een patiënt met chronische pijn fibromyalgie kan hebben bij minder dan een minuut.

Een snelle en accurate diagnose krijgen kan chronische pijn besparen die jarenlange testen en onzekerheid met zich meebrengt. “Vanwege de vele verschillende symptomen die het kan hebben, kan fibromyalgie moeilijk te diagnosticeren zijn”, meldde Fibromyalgia News Today. “Het proces duurt vaak twee tot drie jaar en drie tot vier beoordelingen door verschillende medische teams om een ​​juiste diagnose te stellen. ”

Loading...

Als je Gaga: Five Foot Two hebt gezien   , dan weet je dat Lady Gaga al vijf jaar lang geen fibromyalgie heeft vastgesteld. Deze nieuwe screeningmethode is bedoeld om dit proces te versnellen. Volgens Fibromyalgie News Today,  de studie  gebruikt drie klinische maatregelen – de  bloeddruk (BP) cuff opgeroepen pijn, de  pijn opgeroepen de  digitale palpatie, en een enkele vraag over “deep aanhoudende pijn” – om aan te geven  fibromyalgie.

“De studie wees uit dat fibromyalgie patiënten vertoonden een aanzienlijk grotere gevoeligheid voor digitale druk en LP druk opgeroepen pijn in vergelijking met patiënten met chronische pijn, maar niet fibromyalgie,” Fibromyalgie News Today genoteerd. “Gevraagd naar de ernstige ziekte reageerden meer fibromyalgiepatiënten positief dan de andere groepen deelnemers. Bijkomende analyse toonde aan dat patiënten die de malsheid Achilles wet had en goedgekeurd de diepere probleem was een zere 11 keer meer kans om fibromyalgie. ”

De studie concludeerde dat patiënten die een positieve diagnose krijgen een vervolgonderzoek nodig hebben om te bevestigen of ze fibromyalgie hebben of niet.

Half gediagnosticeerd met Fibro kan SFPN hebben

De studie van het Massachusetts General gevonden dat er iets genaamd kleine fiber polyneuropathie – aantasting van de kleine zenuwvezels – aanwezig zijn in een verscheidenheid van verschillende ziekten en veroorzaakt vaak symptomen van brandende en kloppende pijn. Fox 25 in Boston sprak met Dr. Anne Louise Oaklander, die deelnamen aan het onderzoek en zei dat degenen die lijden aan ziekten zoals fibromyalgie, prikkelbare darm syndroom, en chronische vermoeidheid syndroom kan daadwerkelijk een aandoening genaamd kleine vezels polyneuropathie of SFPN, een aandoening waarbij zenuwcellen in de huid worden aangevallen door het immuunsysteem van het lichaam. Een van de redenen waarom het zo moeilijk is om een ​​diagnose te stellen, is dat zelfs als patiënten gegeneraliseerde pijn hebben,

Ze ontdekte dat medicijnen die immunomodulatoren worden genoemd – geneesmiddelen die worden gebruikt om het immuunsysteem te reguleren of normaliseren – effectief kunnen worden gebruikt om PNDS bij sommige patiënten te behandelen, waardoor ze langdurig veel lijden. “Het komt vrij vaak voor dat ik patiënten heb die kapot gaan en huilen wanneer ze voor het eerst een reactie krijgen op iets dat jaren, of zelfs tientallen jaren, is uitgeschakeld”, zei Oaklander, toevoegend dat SFPN is diagnosticeerbaar door biopsie.

De studie beschrijft de symptomen van PNDS en ze staan ​​op het punt om te gaan met wat veel mensen met fibromyalgie, IBS, chronische vermoeidheid en het rapport van chronische niet-gediagnosticeerde pijn hebben. “Veel mensen melden een progressief begin van distale symptomen die een vaag gevoel van gevoel in de voeten bevatten. Deze symptomen kunnen het gevoel zijn van een rimpel in een sok die niet kan worden verwijderd of kleine steentjes of zand in de schoen. Anderen kunnen melding maken van koude pijn zoals, tintelingen of een tintelend gevoel, “de gedetailleerde studie.

Andere, meer ernstige, symptomen zijn aanhoudende brandende pijn en kortstondige elektrische schoktype pijn met verergerende symptomen tijdens perioden van rust en nacht. Bovendien: “Patiënten met neuropathie met kleine vezels klagen vaak dat vellen buitengewoon pijnlijk zijn en daarom sokken dragen of worden gebruikt om te voorkomen dat de vellen fysiek met de voeten” voetententen “raken. ”

De Harvard Journal, de Harvard  Gazette,  meldde dat maar liefst de helft van de mensen met fibromyalgie daadwerkelijk SFPN heeft, wat goed nieuws kan zijn, omdat in tegenstelling tot fibromyalgie, SFPN kan worden behandeld met immunomodulatoren. Omdat de twee ziekten zo op elkaar lijken, kan het moeilijk zijn om ze te onderscheiden. En, terwijl iedereen  die  fibromyalgie heeft SFPN heeft, diegenen die geen verlichting kunnen vinden  met medicatie. Bovendien, omdat SFPN kan worden gediagnosticeerd met een biopsie, kunnen patiënten uiteindelijk de ene of de andere manier vinden als ze het hebben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *