‘INVISIBLE’: DE FIBROMYALGIE WORDT GEPLAATST OP EEN FILM

Nick Demos, producer en directeur van de Tony Award, heeft een missie: hij wil de diagnose, de behandeling en de gevolgen van het besef van fibromyalgie in de wereld maken. Hij wordt persoonlijk getroffen door fibromyalgie: zijn moeder, een vrouw met fibromyalgie, vond een gebrek aan pijnverlichting, sociale gevolgen en sommige reacties. Hij is op een missie om de ervaringen te ontdekken van andere mensen met fibromyalgie, waaronder mensen die over het algemeen niet denken aan een chronisch pijnsyndroom, waaronder een jonge atleet. Volgens hem is het belangrijk om fibromyalgie uit te schakelen in de hoop antwoorden te krijgen.

“We hebben alle geïnterviewde mensen om deze film gevraagd:” Wat is fibromyalgie? “Het antwoord is nooit consistent, en voor degenen die dat niet doen, is er een gebrek aan urgentie om het antwoord te vinden. ”

Volgens Demos geven zijn bevindingen tot nu toe aan dat mensen met fibromyalgie onderhevig zijn aan een gebroken gezondheidssysteem en dat demografische gegevens zoals toegang tot onderwijs en sociaal-economische factoren een rol spelen, volgens het nationale pijnrapport. In zijn film praat hij met mensen met verschillende achtergronden, etniciteiten en sociaaleconomische groepen, maar vindt hij gemeenschappelijke thema’s voor alle deelnemers, zegt hij.

“Las enfermedades que nadie ve, incluso más enfermedades que pueden provocar o ser desencadenadas por todos estos trastornos que son realmente fatales”. La fibromialgia todavía necesita atención porque no te matará en un sentido técnico. Pero la comunidad le dirá cómo el síndrome de fibromialgia puede empeorar si no han recibido empatía, educación para la vida y el apoyo de la comunidad a todos sus contrapartes mortales. Sigue siendo un tema controvertido, aunque millones muestran que la enfermedad es real y generalizada.

De film is gepland voor 2017 en zal volgend jaar in verschillende films te zien zijn, zegt Demos. Tot nu toe is de film volledig gebaseerd op donaties, voornamelijk bij patiënten met fibromyalgie of georganiseerde groepen om mensen voor te lichten over fibromyalgie. Het syndroom is beschreven als een “vermijdingsziekte” als een lichaam van chronische pijn. Het wordt gekenmerkt door chronische pijn, het hele lichaam, hoofdpijn, slaapstoornissen en stemmingswisselingen. De vermoeidheid die gepaard gaat met fibromyalgie kan verzwakkend zijn en leidt tot de moeilijkheid om het chronisch vermoeidheidssyndroom te onderscheiden van fibromyalgie.

Loading...

Het is geen ziekte die fysieke of levensbedreigende misvormingen veroorzaakt, hoewel patiënten met fibromyalgie en andere chronische pijnstoornissen vaker zelfmoord plegen. Mensen die leven met fibromyalgie beschrijven als zware regen: relatieproblemen, moeilijkheden bij het voltooien van veel banen, financiële instabiliteit en depressieve stemming. Hoewel niemand precies weet wat fibromyalgie veroorzaakt, denken sommige onderzoekers dat het te wijten is aan de hoeveelheid chemicaliën in de hersenen die genetisch bepaald kan worden, omdat het in families lijkt te werken. Vrouwen zijn waarschijnlijker getroffen, hoewel het syndroom ook van invloed kan zijn op mannen.
Hoewel er behandelingen beschikbaar zijn, zoals de Lyrica en Cymbalta-medicijnen, lijkt geen medicijn voor iedereen het antwoord te zijn en kan het veel tijd en moeite kosten om medicijnen die voor patiënten werken en welke doses nodig zijn, kwijt te raken. Voor jezelf zorgen is een belangrijk onderdeel van de behandeling van de symptomen van fibromyalgie, zoals voldoende rust krijgen, voedzaam voedsel eten en omstandigheden vermijden die overmatige stress of emotionele energie veroorzaken. Dit kan voor veel mensen een uitdaging zijn vanwege de verplichtingen van het leven en de symptomen die verband houden met de ziekte zelf.

Veel mensen met de stoornis voelen zich geïsoleerd en verkeerd begrepen omdat het syndroom onzichtbaar is voor anderen en niet door iedereen wordt begrepen, waaronder veel artsen. Demos hoopt dat zijn film mensen kan trainen en mensen kan informeren over dit slopende syndroom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *