Fibromyalgie: problemen met het medicijn Lyrica (pregabaline

Klacht Om volksgezondheid een middel tegen Fibromyalgie te laten bereiden dat in Europa verboden is, heeft de
Fibromyalgia Association of Navarre (Afina) gisteren bekritiseerd dat artsen in de gezondheidszorg een medicijn tegen deze verboden ziekte in Europa voorschrijven en het risico op zelfmoord kunnen vergroten. Het medicijn, Lyrica (pregabalin), verkocht in apotheken in Navarra, werd 30 jaar geleden geboren om epilepsie te bestrijden en werd volgens de vereniging dit jaar ondervraagd door drugsagentschappen in Europa en de Verenigde Staten, naast het ontvangen van het slaan van de Amerikaanse justitie met de beschuldiging van fraude die miljoenen mensen schadeloos heeft gesteld.

Afina legde uit dat het Europees Geneesmiddelenbureau (EMEA) zich ervoor inzet om het vademecum Lyrica te verwijderen als een middel tegen fibromyalgieziekten dat ongeveer 24.000 Navarrese treft en dat wordt gekenmerkt door wijdverspreide chronische pijn. Het bureau, zoals gemeld door de vereniging, heeft Lyrica’s claim op reclame verworpen en het voor fibromyalgie gebruikt, precies wanneer het een medicijn is dat al vaak aan patiënten met deze ziekte is voorgeschreven.

In een bericht gepubliceerd op 23 april wordt gesteld dat “studies geen significant effect op korte of lange termijn hebben aangetoond” en is van mening dat “de baten-risicoverhouding niet is bewezen”, terwijl wordt benadrukt dat “nee het leidt tot een klinische proef in dit respect in de Europese Unie “. Om te verscherpen, veroorzaakt het nieuws meer een puzzel voor diegenen die getroffen zijn door deze ziekte: “Wij zijn geen proefkonijnen. Ze zijn woedend, niet alleen vanwege het geval van een van de referentiemiddelen in de Spaanse volksgezondheid. Het is ook het eerste geneesmiddel dat is opgenomen in de rubriek Indicaties fibromialgie. Het is het Amerikaanse Agentschap voor Drugs (FDA), een wereldwijde referentie, die in juni 2007 deze nieuwe toepassing bevatte in het medicijn, dat gedurende een jaar in het enige medicijn tegen deze ziekte aangaf. Op basis van een component genaamd pregabaline,

De vereniging heeft het Spaanse Geneesmiddelenbureau gecensureerd en negeert Lyrica’s verbod op fibromyalgie, waardoor het medicijn door artsen in de gezondheidszorg blijft worden voorgeschreven. Achter al deze controverse over de vraag of dit medicijn wordt voorgeschreven -indicaron of forget-waar-waar deze ziekte is gevallen.

http://www.noticiasdenavarra.com/

Lyrica Hazards
Lyrica is een merknaam voor geneesmiddelen op recept van pregbalin. Artsen schrijven het medicijn over het algemeen voor voor de behandeling van epilepsie, evenals voor het verlichten van het ongemak veroorzaakt door diabetes, fibromyalgie en gordelroos. De pregbaline werkt door te interfereren met de zenuwen in uw lichaam die bijdragen aan de aanval en het gevoel van pijn. Ondanks de effectiviteit ervan, heeft Lyrica bij sommige patiënten een risico op bijwerkingen.

Overgevoeligheid
Lyrica vertoont bij sommige patiënten een risico op ernstige allergische reacties, waarschuwt de National Library of Medicine in de Verenigde Staten. Een mogelijk effect is angio-oedeem, dat symptomen veroorzaakt zoals zwelling van het gezicht, tong, lippen, tandvlees en keel. De ziekte vereist medische noodhulp en is waarschijnlijker bij patiënten die ACE-remmers gebruiken voor geneesmiddelen met hypertensie zoals enalapril. Andere allergische reacties kunnen optreden met Lyrica, met als gevolg netelroos, ademhalingsmoeilijkheden en piepende ademhaling.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *