Fibromyalgie en pijn in de benen. Iedereen zou het moeten weten.

Heeft ze last van fibromyalgie pijn in haar benen? De pijn geassocieerd met gevoelige punten en triggerpoints op verschillende plaatsen? Hoewel we ze vaak noemen als contactpunten, zijn het eerder gebieden dan kosten.
Ik moet nog steeds iemand vinden met fibromyalgie die gewoon een punt van pijn of gevoeligheid heeft. (Echter, zowel hotspots als gebieden met gegeneraliseerde pijn die nog steeds worden gebruikt voor de diagnose) En omdat de gevoelige punten verschillen van de triggerpoints, zie ook de ‘triggerpoints’ voor TRP-discussie bij fibromyalgie
Nu beschrijven de meeste mensen met fibreus de “zone” van pijn die straalt in aangrenzende pezen of triggerpoints. Vaak is er een betrokkenheid met een pees, ligament of geassocieerde Trp (triggerpoint). Dit is de oorzaak dat de pijn uitstraalt of vergroot.
Neem bijvoorbeeld de gevoelige punten in de knie. Dit gebied kan zich gemiddeld 2-4 inch boven en onder de binnenkant van de knie uitstrekken. Het is dus logischer om deze verwijzing naar een pijnpunt te noemen, vooral als het gaat om werkoplossingen. Ja, er zijn veel gevoelige punten aan het onderste uiteinde van het vezelachtige lichaam.
Bepaalde activiteiten van het dagelijks leven (ADL) kunnen fibromyalgie verergeren, pijn in de benen
Voorbeelden hiervan zijn langdurig zitten op één plek, schakelen of van gewicht veranderen tijdens staan, rijden, reizen, schoonmaken, etc.
De meest ernstige pijn in het been kan fibromyalgie zijn? Triggerpoints, inactiviteit, verlies van spiermassa, lage rugpijn, ischias, SI-gewrichtsaandoening, bepaalde medicijnen, verkoudheid / griep en meer. Het interessante aan fibromyalgiegerelateerde pijn in het been is dat het niet uitmaakt of je staat, zit of ligt.
De neiging tot pijn in het onderste kwadrant van het vezelige lichaam neemt toe omdat alleen de triggerpunten in de lagen spierweefsel en uiterst gevoelige gebieden niet direct verband houden met een activiteit of oefening.
Een zere been resulteert uit fibromyalgie wanneer kracht en behendigheid verloren gaan.
De langere en meer algemeen gebruikte beenspier (ook bekend als de spier van de sartorius in de quadriceps) is verantwoordelijk voor een groot deel van onze mobiliteit in het onderste kwadrant van het vezelige lichaam. Hier op de foto naast hi-lited heb ik gebieden die de meeste fibro-pijn in het onderste deel van het lichaam veroorzaken.
Wanneer deze spieren de spieren rondom conditioneren en alles rond dit gebied draaien, verzwakt ook pezen en ligamenten.
Mobiliteit kan verloren gaan en deze “gebieden” van interesse zelfs nog groter (zoals getoond in de tabel hiernaast), gevoelige pijnpunten verspreid zowel boven als onder de locatie van het punt binnen de werkelijke knie.
Gevoelige pijnpunten in de bil kunnen ook uitstralen naar het been, vaak aan de zijkanten en achterkant van de benen. Er kan pijn in de heupen en benen zitten als gevolg van de iliotibiale rek (buitenste been) die zich uitstrekt van het heupgedeelte aan één kant van elk been en, wanneer het gebied vastzit, ernstige bulten en stijfheid kan veroorzaken.
Zwakte en / of boter in heupontvoerders kan ook extreme stijfheid en verminderde mobiliteit veroorzaken. Iliotibiaal bandsyndroom (IBS) kan optreden bij atleten door herhaling en overmatig gebruik, maar deze pijnlijke aandoening is niet ongebruikelijk voor mensen met fibromyalgie.
Nu is er enige controverse. Verergert fibro of worden deze gebieden / Fibro van het lichaam zwakker? Lijdt u aan chronische myofasciale pijn aan de top van fibromyalgie? Dit is misschien de reden waarom je voelt dat pijn in de benen erger wordt, omdat er veel lagen triggerpoints in het onderste deel van het lichaam zijn.
Eén ding om in gedachten te houden met fibromyalgie en beenpijn is dat elke positie om te lang te blijven, zoals zitten of staan, de pijn kan verhogen en triggerpoints kan activeren. De gevoelige punten zullen er altijd zijn op een bepaald niveau, maar het zijn de triggerpoints die worden geactiveerd door repetitieve bewegingen of die zich in een zeer lange positie bevinden.
Ik zeg vaak dat het niet aan te raden is om heel vroeg in de ochtend te zitten. Blijf tijdens je bed vroeg in de ochtend zitten, het zorgt alleen voor meer stijfheid in de onderrug, heupen, benen en knieën.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *