Er zijn nog steeds mensen die geloven dat fibromyalgie een changueria is

Wel, ze hebben ongelijk. Acute pijn, gevoeligheid door het hele lichaam en chronische vermoeidheid (vermoeidheid) gevoeld door mensen met de diagnose    fibromyalgie   is echt, zoals beschreven in de wetenschappelijke literatuur en Dr. Juan Figueroa Carrer, klinisch psycholoog forensische praktijk, afgestudeerd aan Carlos Albizu University in San Juan, Puerto Rico.

Figueroa, die in de afgelopen vijf jaar meer dan 100 mensen heeft behandeld met een diagnose van fibromyalgie legt uit dat niemand onafhankelijk voor de overgang en wat te doen met deze aandoening die niet weten of begrijpen van de psychologische neveneffecten. Concentratie en geheugen hebben ook de neiging om beïnvloed te worden. “Jij bent de conditie, je hebt”, zegt klinisch psycholoog.

We spreken met Dr. Figueroa over wat er kan worden gedaan om hem fibromyalgie te helpen begrijpen en welzijn te bereiken:

1. Psychologische therapieën

Figueroa maakt gebruik van cognitieve gedragstherapie om patiënten te helpen leren om de beperkende gedachten te herkennen en ze te vervangen door een positieve houding en positieve veranderingen in hun levensstijl.

De cognitieve gedragstherapie volgens de klinisch psycholoog is degene die het meest werkt, omdat het de persoon helpt zijn beperkende gedachten   , negativisme en pessimisme te herkennen . En het maakt het gemakkelijker om gedachten te vervangen en kleine stappen te nemen om de kwaliteit van leven te verbeteren. “De persoon verlaat die structuur van patiënt naar overlevende”, legt Figueroa uit.

Figueroa, die ook vrijwilliger is bij de   Fibromyalgia Support Group Inc.   (FATF), zegt dat de andere therapie die goed heeft gewerkt met zijn patiënten acceptatie- en commitment-therapie is. “Meer dan een therapie is een levensstijl, je visie verandert”, zegt Figueroa.

“We erkennen dat we de ziekte hebben, we accepteren het en daarna zetten we ons in om hierin veranderingen aan te brengen. Het is niet alsof ik conformisme heb, ik heb het en ik kan niets anders doen   . ”   Het is, volgens Figueroa, wat ik nu kan doen, de grenzen kennen, het leven reorganiseren, maximaliseren wat ik kan doen en functioneel zijn.

Loading...

2. Onzichtbaarheid

Figueroa verzekert dat het stigma en het gevoel van verlatenheid van de familieleden, het gevoel van onzichtbaarheid, het moeilijkste is om met de patiënten te werken. Mensen die lijden aan fibromyalgie moeten worden begrepen. Daarom benadrukt hij dat het heel belangrijk is om gezinstherapie op te nemen en de geloofwaardigheid te herstellen. “Gezinstherapie moet verplicht zijn,” benadrukt hij. 

3. Hoe de concentratie en het geheugen te verbeteren

Concentratie en geheugen worden vaak aangetast als je fibromyalgie hebt, zegt de psycholoog. De games van het zoeken naar verborgen afbeeldingen helpen veel om de aandacht en concentratie te verbeteren.

Dr. Figueroa adviseert:

  • Cognitieve stimulatie
  • Schrijf dingen
  •  Het veroorzaakt geen problemen vanwege zijn nieuwe beperkingen.
  • Werk altijd aan oefeningen die de hersenen stimuleren, zoals het lezen van kleine items en deze bespreken met een andere persoon om ze te onthouden; Oefen ontspanningstechnieken, schrijf, vertel verhalen of geniet van films.
  • Neem uw dag tot dag met uw maximum en uw minimum.
  • Blijf niet nadenken over wat je niet zou kunnen doen.
  • Spreek positief Bijvoorbeeld internaliseren dat “dit deel uitmaakt van het proces”.
  •  Vier het minimum als uw maximum.

 4. Mandalas

Mandala Photo Go!  PR gezond
Foto van Mandala: Go! PR gezond

De techniek van mandala’s, die bestaat uit het observeren, creëren of schilderen van circulaire tekeningen van de representatie van ons interieur   , wordt aanbevolen om concentratie te bereiken. Ze zijn beschikbaar als kleurboeken voor volwassenen.

Schilder de tekeningen, selecteer de kleuren die je gaat gebruiken, bekijk de contour en wat de tekening voor je vertegenwoordigt, want volgens de klinisch psycholoog, sluit het brein de deur naar problemen, zorgen en pijn omdat het zich richt op huiswerk uitvoeren

5. Meditatie

Dr. Figueroa vermeldt dat fibromyalgie gerelateerd is aan angst en stress. Er zijn mensen die hebben ontdekt dat de steun van het gezin, het geloof, de wetenschap dat ze alles doen wat mogelijk is met hun ziekte hen vrede schenkt.

Een van de hulpmiddelen die de klinisch psycholoog koestert, is geloof.

"De kracht van het gebed verwijdert de last" is hetzelfde als zeggen Ik kan dit aan iemand anders op het spirituele niveau en kan werken ", aldus Figueroa Foto: PR Go Healthy!
“De kracht van gebed elimineert de last” is hetzelfde als zeggen dat ik dit op een spiritueel niveau aan een andere persoon kan geven en ik eraan kan werken, “zegt Figueroa. Foto: Ga je gang! PR gezond

De persoon concentreert zich op gebed en voelt voldoening. Wanneer je je op iets anders concentreert, neemt de pijn af, zegt Figueroa. “Geloof is een vereiste voor alle mensen, want als je nergens vertrouwen in hebt, verliest het leven kleur, de motor van het leven waar je naartoe gaat, als je niet gelooft dat dingen kunnen verbeteren, dat ze zullen verandering, dat er hoop is in iets, dat veel meer bergopwaarts is “, zegt Dr Figueroa, ongeacht religieuze overtuigingen.

Fibromyalgie treft vooral vrouwen. Mannen en kinderen hebben daar ook last van. Op dit moment is er geen remedie. Het is niet degeneratief

Het is   behandelbaar   . In feite zegt Dr. Figueroa dat   mensen uitvoerig moeten worden behandeld (fysiek, psychologisch en spiritueel)   om hen te helpen zich goed te voelen en kwaliteit van leven te hebben.

Elk mens is anders. Sommige mensen hebben milde symptomen, anderen hebben ernstige symptomen. Een reumatoloog kan het onderzoeken en een geschikte diagnose en behandeling geven.

contact opnemen met:

Dr. Juan Figueroa Carrer, klinisch psycholoog, Noordoost Medisch Centrum in Canovanas 787-256-5555.

Deel ons:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *