folk med fibromyalgi tar lengre tid å sovne, sove mindre og sove.

Folk med fibromyalgi har mer problemer med å sovne og sove mindre og bedre enn den generelle befolkningen, ifølge resultatene av en ny gjennomgang. Forskerne har henvist oppmerksomheten til leger om behandling av søvnforstyrrelser hos pasienter med fibromyalgi, fordi bedre søvn kan bidra til å forbedre symptomene på sykdommen.
Fibromyalgi pasienter sover mindre og verre enn friske mennesker, studerer funn

 

Studien, ”  Søvnforstyrrelser i Fibromyalgi: en meta-analyse av case-kontrollstudier  “, publisert i   Journal of Psychosomatic forskning  , gjennomgått flere tidligere publiserte studier som rapporterer bidrag av søvnforstyrrelser i utviklingen av fibromyalgi .

Fordelene med en god natts søvn har en positiv innvirkning på alles fysiske og mentale helse. Men ifølge forskerne påvirker dårlig søvn nesten 80% av pasienter med fibromyalgi, og studier har vist at lavere søvnkvalitet er en risikofaktor for fibromyalgi. Faktisk er dårlig søvn sterkt forbundet med alvorlighetsgraden av symptomer: jo mindre søvnpasienter har, jo strengere blir symptomene deres.

Imidlertid har kliniske studier med legemidler vist at bedre søvnkvalitet kan redusere smerte hos pasienter med fibromyalgi.

For å forstå egenskapene til søvnforstyrrelser og deres effekter hos pasienter med fibromyalgi, undersøkte forskerne 25 case-control studier med totalt 2.086 deltakere og vurdert søvn ved polysomnografi (19 studier) og Pittsburgh Sleep Quality Index (19 studier). syv studier). .

Studier som evaluerer søvn med polysomnografi har rapportert signifikante forskjeller mellom pasienter med fibromyalgi og friske personer angående vakketid etter søvn, total søvntid og søvn effektivitet mellom andre parametere.

Studier som evaluerte søvn med Pittsburgh Sleep Quality Index rapporterte betydelige forskjeller i totale score, søvnforsinkelse og søvnvirkning mellom de to gruppene av deltakerne.

Ifølge denne studien har pasienter med fibromyalgi problemer med å sovne, har dårlig søvnkvalitet og søvn effektivitet, lengre oppvågningstid etter søvn, kortere søvnvarighet og lett søvn.

“Kliniske studier har vist at bedre søvnkvalitet kan redusere smerte hos personer med fibromyalgi,” forskerne skrev. “Derfor bør primærhelsetjenestene bli informert av resultatene av denne studien og proaktivt vurdere risikoen for søvnforstyrrelser hos pasienter som klager over generell kronisk smerte eller vurdere diagnosen fibromyalgi hos disse pasientene. Klinikere bør også aktivt behandle søvnforstyrrelser når lav søvn er identifisert hos personer med fibromyalgi. ”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *