Wat is die punt? Waarom raak my hande en voete aan die slaap?

Stingende ervarings is abnormale ervarings wat oral op die liggaam kan voorkom, maar hulle word dikwels op vingers, hande, voete, arms of bene gevoel. Wie het nog nooit in sy hand geslaap of gevoel nie? Wat is jou oorsake en wanneer moet jy omgee?
Tinning, hande, pyn, hand, palm
In ‘n onderhoud met Infosalus, ‘n familie dokter en lid van die Neurologie werkgroep van die Spaanse Vereniging vir Familie en Sosiale Geneeskunde (SEMFYC), sê dr. Jesus Pujol    dat dit op mediese vlak as “parestesie” bekend staan.

”    Tiengelieng kan voorkom óf by die posisie handhawing of as ‘n simptoom van ‘n siekte    .” Een van die mees algemene faktore is posisie, wat steeds in dieselfde posisie vir ‘n lang tyd, dan as gevolg van die skade van ‘n senuwee en so druk op rugpyn, vir ‘n geskeurde kraakbeenkussing, het hy gesê.

Die gesondheidsentrum spesialis in Balaguer (Lleida) meld ook die gebrek aan vitamien B12 aan; op abnormale vlakke van kalsium, kalium of natrium in die liggaam; gebruik van sekere stowwe; in diabetes mellitus; chemoterapie of radioterapie behandeling; deur aterosklerose of deur vries of ontsteking van die bloedvate; Volg byt van ‘n dier of insek; of deur gifstowwe in seekos.

Dr. Pujol punt om karpale tonnel sindroom, migraine, hipotireose, veelvuldige sklerose, epilepsie of ‘n beroerte, en Raynaud se verskynsel (vernouing van bloedvate op die temperatuur van die hande en voete).

TIPES KONKRETE

Pujol onderskei ook tussen parestesie of episodiese tinteling, permanent. “Episodiese afgelei van senuwee kompressie, soos gebeur byvoorbeeld in Hernia discs by enige punt langs die ruggraat, in die geval van die posturale sindroom en karpale tonnel kanaal, maar hulle is permanent toe afgeleides. ‘n vitamien B12-tekort of veroorsaak word deur diabetes mellitus, of neurologiese siektes soos ALS, “die lid SEMFYC.

Loading...

Volgens hom    is dit nie nodig om bang te wees wanneer skielik skielik verskyn nie. Dit is gerieflik om ‘n dokter te raadpleeg wanneer dit ook ‘n swakheid of onvermoë om gelyktydig te beweeg met parestesie self.

Hy beveel ook aan om na ‘n primêre sorg dokter te gaan as die prick plaasvind net nadat hy ‘n besering of trauma aan die kop    , nek of rug gehad het; as hulle op dieselfde tyd verskyn, terwyl beweging van die been of arm nie beheer kan word nie; of as daar ook spekbeheer voorkom of terselfdertyd dit moeilik is om te praat, veranderinge in visie, moeilikheid of swakheid in loop, uitslag of enige ongewone simptome in die persoon met die prik.

Die behandeling volgens Pujol, sal afhang van die oorsaak dat hierdie parestesie veroorsaak, en as byvoorbeeld as gevolg van vitamien B 12 tekort, sou dit raadsaam wees om die parestesie aan te vul in hierdie geval wees. genoem vitamien. Die prognose vir parestesie hang af van die erns van emosies en verwante versteurings.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *