Hvad er prikken? Hvorfor falder mine hænder og fødder i søvn?

Stingende oplevelser er unormale oplevelser, der kan forekomme overalt på kroppen, men de mærkes ofte på fingre, hænder, fødder, arme eller ben. Hvem har aldrig sovet eller følt en tingle i hånden? Hvad er dine årsager og hvornår skal du passe?
Tinning, hænder, smerte, hånd, palme
I et interview med Infosalus siger en familie læge og medlem af Neurology Working Group i det spanske samfund for familie og social medicin (SEMFYC), Dr. Jesus Pujol    , at det på medicinsk niveau er kendt som “paræstesi”.

”    Tingling kan forekomme enten ved den kropsholdning vi opretholder eller som et symptom på en sygdom    .” En af de mest almindelige faktorer er stillingen, som forbliver i samme stilling i lang tid på grund af nerveskade og for eksempel trykket på rygsmerter, efter en herniated plade, siger han.

Lægehus specialist Balaguer (Lleida) rapporterer også manglen på vitamin B12; unormale niveauer af calcium, kalium eller natrium i kroppen; anvendelse af visse stoffer i diabetes mellitus kemoterapi eller strålebehandling ved aterosklerose eller ved frysning eller betændelse i blodkarrene; Efter bid af et dyr eller insekt; eller ved gift i skaldyr.

Dr. Pujol punkt til karpaltunnelsyndrom, migrænehovedpine, hypothyroidisme, multipel sklerose, epilepsi eller slagtilfælde, og Raynauds fænomen (forsnævring af blodkar ved temperaturen i hænder og fødder).

TYPER AF KONCRETE

Pujol skelner også mellem paræstesi eller episodisk prikkende, permanent. “Episodisk afledt af nervekompression, som det fremgår af et stykke fisse på et hvilket som helst punkt langs rygsøjlen, når det drejer sig om posturalt syndrom og karpaltunnelkanal, er de permanente, når der er derivater. en vitamin B12-mangel eller er forårsaget af diabetes mellitus eller neurologiske sygdomme som ALS, “medlemmet SEMFYC.

Loading...

Efter hans mening er    der ikke behov for at være bange, når pludselig pludselig vises. Det er bekvemt at konsultere en læge, når der også er svaghed eller manglende evne til at bevæge sig sammen med paræstesi selv.

Han anbefaler også at gå til en primær læge, hvis pricket opstår lige efter at have lidt skade eller traume på hoved    , nakke eller ryg; hvis de vises samtidig med, at bevægelse af ben eller arm ikke kan styres eller hvis der også er tab af sphincter kontrol eller samtidig som tinning er svært at snakke, ændringer i syn, sværhedsgrad eller svaghed i gang, udslæt eller eventuelle usædvanlige symptomer hos personen med prikken.

Behandlingen ifølge Pujol vil afhænge af årsagen til denne paræstesi, og hvis den for eksempel skyldes vitamin B 12 mangel, vil det være tilrådeligt at tage et supplement til paræstesi i dette tilfælde. nævnte vitamin. Prognosen for paræstesi er afhængig af sværhedsgraden af ​​følelser og tilhørende lidelser.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *